0 items
Selecteer een pagina

Streekstad Centraal start DAB+ uitzendingen

Streekstad Centraal is vanaf nu ook via  DAB+ kanaal 7B in Alkmaar en wijde omgeving te beluisteren. De lokale kanalen Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en sinds enige tijd ook Duinstreek Centraal werken nauw samen onder deze nieuwe naam.

“Het betekent niet alleen dat onze radio-uitzendingen nu toekomstbestendig zijn, maar ook dat we meer mogelijkheden en meer bereik hebben”, legt Streekstad directeur Richard van der Veen uit. “Het meest illustratief is dat we ruimte hebben om nu al een radiozender in de lucht te hebben voor een gemeente die officieel nog niet eens bestaat.” Van der Veen doelt daarbij op radio Dijk & Waard, dat zich richt op de toekomstige fusiegemeente Dijk en Waard.

Op de door Streekstad Centraal in gebruik genomen frequentie passen maximaal twaalf kanalen, daarvan zijn er nu drie in gebruik genomen: Streekstad Centraal, Radio Dijk & Waard en Hitradio072. Voor de technische realisatie werd Broadcast Partners ingeschakeld.

Van der Veen: “En daarmee bieden we meteen een opvallende diversiteit. We verzorgen nu zelf een kanaal met nieuws, informatie en dat lekkere eighties gevoel en een kanaal met een Nederlandstalig sausje. Dus we zijn erg blij met de komst van Hitradio072 dat zich duidelijk op een jongere doelgroep richt. Om er voor te zorgen dat we na deze start kwaliteit en continuïteit kunnen blijven waarborgen zijn we in zee gegaan met Broadcast Partners, dat ook al een deel van ons FM-netwerk verzorgd.”

Broadcast Partners