menu

WE MAKE RADIO HAPPEN

Over Broadcast Partners


Al sinds 1979 staat Broadcast Partners klaar voor alle radiostations in Nederland en Vlaanderen als het gaat om FM- en DAB-zenderparken. Als marktleider op het gebied van zendernetwerkbeheer in de Benelux is Broadcast Partners altijd op zoek naar innovatie. Onze service bestaat echter uit veel meer dan alleen het beheer van zenderparken.

Met onze corporate slogan “We make radio happen” verwijzen we naar de hechte relatie die wij met onze klanten opbouwen en behouden. Deze relatie gaat veel verder dan een standaard leverancier-klant relatie, de klant heeft behoefte aan een betrouwbare raadgever, die tegelijkertijd kan ondersteunen bij belangrijke technische keuzes.

Broadcast Partners is gevestigd in Terneuzen en Hilversum. Grote radiostations zoals Radio 538, Qmusic, de NPO en velen meer, rekenen wij tot ons klantenbestand. Daar zijn we als Broadcast Partners trots op. Tegelijkertijd leveren wij de omroeptechniek in vele andere landen en ons R&D team ontwikkelt trendsettende producten voor radio en internetmedia.

Een bedrijf vol kennis als het gaat om gespecialiseerde techniek en commercieel en technisch uitdagende projecten. Broadcast Partners groeit als kool, krijgt steeds grotere marktaandelen en vergroot ook de markt zelf. Die groei zie je terug in het personeelsbestand, waar door de jaren heen permanent plaats is voor nieuwe medewerkers. Nieuwe collega’s ( technisch, commercieel of financieel ) die op hun eigen niveau een bijdrage kunnen leveren aan de realisatie van de Broadcast Partners projecten.


We zijn sinds 1979 actief en hebben al veel mooie doelen bereikt. Scroll hieronder door onze geschiedenis en ontdek enkele hoogtepunten.


We make radio happen, maar wat betekent dat eigenlijk?De kwaliteit van ons radio distributienetwerk hangt direct samen met de passie en bevlogenheid van onze mensen. Daarom steunen we onze medewerkers structureel in hun werk en ambities. De vrijheid, de dynamiek, en de informele werksfeer wordt het meest gewaardeerd door onze medewerkers. De collega’s onder elkaar vormen een hecht team waar respect voor elkaar de boventoon voert. Voor ons is het belangrijk dat je je als medewerker kunt ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak, zodat we samen groeien. De ontwikkeling die je doormaakt hangt natuurlijk samen met jouw wensen en ambities, wij geven je graag de ruimte!

Tijdlijn

EEN BLIK DOOR DE GESCHIEDENIS


1979

De oprichting van CBT, later Broadcast Partners

Misschien wel hét belangrijkste jaar in de geschiedenis van Broadcast Partners, 1979, waarin CBT Electronic wordt opgericht door Robert-jan in een klein appartement in Terneuzen. Het appartement werd al snel te klein, dus werd er een oud pandje in de binnenstad van Terneuzen gehuurd. Later wordt CBT hernoemd naar Broadcast Partners en wordt het pandje verruild voor een pand aan de Axelsestraat.

1980

Hoe het allemaal begon…

Broadcast Partners begint met het verkopen van antennes in Noord-Frankrijk. Later breiden we uit naar België en vervolgens naar Nederland.

1985

Broadcast Partners levert als eerste een type-goedgekeurde zender aan lokale omroepen

De lokale omroepen worden mogelijk in Nederland. Zo begint Broadcast Partners met het leveren van zenders aan deze lokale radiostations. Er zijn er honderden van verkocht.

1989

Eind jaren 80 verwerft Broadcast Partners kennis over het spectrum

Dit leidt tot een samenwerking met de commerciële omroepen die allemaal op FM willen, maar dat niet mogen van de overheid. Die samenwerking leidt tot grote veranderingen en de beslissing van de minister om de FM-band “zerobase” te laten onderzoeken op de mogelijkheden voor meer frequenties. Vervolgens geven wij zelf de richting aan, hoe dat zerobase frequentieplan eruit zou moeten zien en ontwerpen wij dat uiteindelijk ook, met beperkte, maar belangrijke medewerking van de overheid.

1998

Broadcast Partners, dé netwerkaanbieder in Nederland!

Intussen, vanaf 1998, voorzien wij de commerciële omroepen van frequentieruimte middels experimentenvergunningen die ons bedrijf bij AT weet te verwerven. Zo hebben de commerciële stations toch al in belangrijke mate toegang tot de FM-band, voorafgaande aan een verdeling van de frequenties. In dit jaar worden wij dus als bedrijf netwerkaanbieder in Nederland. Vijf van de zeven commerciële omroepen worden direct bediend door ons. Broadcast Partners groeit enorm en zet in op innovatieve projecten.

2000

Zero-base-FM-frequentieplan wordt gelanceerd

Broadcast Partners geeft dé presentatie van het nieuwe Zero-base FM-frequentieplan. Dit is één van de eerste FM zenders die we daarvoor gebouwd hebben in 1997. In de komende jaren zullen we dit steeds verder uitbreiden.

2001

Netwerkaanbieder in België

In Vlaanderen lanceren we ook plannen voor meer ruimte op de FM-band. We werken samen met private partijen die daar tot op de dag van vandaag van kunnen profiteren. In dit jaar spelen we een grote rol in de herziening van het ‘voorlopig’ FM-frequentieplan voor België én worden we netwerkaanbieder in België.

Wist je dat veel werknemers van toen nog steeds bij ons bedrijf werken?

2003

De grootste omschakeling in de Nederlandse geschiedenis

Het Zero-base FM-frequentieplan van 2000 wordt operationeel uitgevoerd, met de grootste omschakeling en toename van FM-frequenties in de Nederlandse geschiedenis. Daar zijn we trots op!

2003

Netwerkaanbieder in Denemarken

In dit jaar winnen we ook de aanbesteding van de Deense regering. We krijgen de opdracht om het Deense FM-frequentieplan te herzien én we worden netwerkaanbieder in Denemarken.

2004

Op naar België

Het 'voorlopige' frequentieplan uit 2001 voor België wordt definitief én door ons geïmplementeerd. Hier staan we in Antwerpen.

2007

We gaan naar Georgië en Spanje!

We trekken verder de wereld in. Broadcast Partners voert projecten uit in Georgië en Spanje. Interessant en uitdagend om in deze landen ons werk te mogen doen!

2010

Een vernieuwd FM-infrastructuurnetwerk

Het jaar waarin we de aanbesteding van de Nederlandse Publieke Omroepen winnen. Hierdoor wordt Broadcast Partners de netwerkexploitant voor alle vier de publieke landelijke FM-netwerken. Vóór de feitelijke ingangsdatum van het contract vernieuwen we het gehele FM-infrastructuurnetwerk.

2011

We gaan naar Armenië!

Broadcast Partners gaat steeds vaker de grens over, dit keer voor een opdracht in Armenië. Het prachtige uitzicht deed ons de extreme kou bijna vergeten. We hebben ook daar mooi werk kunnen leveren, opdracht voltooid!

2013

We werken aan een nieuw DAB+ netwerk

Opnieuw winnen we een aanbesteding, dit keer voor het nationale DAB+ netwerk. Spannend om aan een nieuw digitaal netwerk te mogen werken! Dit netwerk werd binnen de gevraagde drie maanden gerealiseerd.

2014

FM-distributie voor drie grote regionale omroepen

In dit jaar mag Broadcast Partners de FM-distributie voor drie grote regionale omroepen in Nederland verzorgen. Een uitdaging waarbij we weer mooi werk mogen leveren aan bekende omroepen in Nederland!

2015

AerOn Studio de lucht in én naar Duitsland!

We lanceren de nieuwe professionele radioautomatisering AerOn Studio! In dit jaar wordt Broadcast Partners ook een belangrijk aandeelhouder bij Divicon Media in Duitsland. Hier zie je een mooi beeld van ons werkbezoek aan Duitsland.

2016

De introductie van SmartRadio!

In dit jaar lanceren we de nieuwe Visual Radio software AerOn Visual én Radix voor DAB+. In dit jaar komt de, door Broadcast Partners ontwikkelde, AerOn Axemble DAB+ multiplexer op de markt én beginnen we met de introductie van SmartRadio!

2017

Twee nieuwe FM-netwerken gerealiseerd

Broadcast Partners zorgt ervoor dat er weer twee nieuwe nationale FM-netwerken operationeel worden in Nederland. Een geslaagde klus door ons team van engineers!

2018

We gaan werken aan een nieuw landelijk DAB-netwerk!

In dit jaar halen we met trots het contract binnen voor een nieuw landelijk DAB-netwerk! We gaan aan de slag met het nieuwe digitale netwerk om het vervolgens landelijk uit te rollen.

2019

Best of Show AWARD op de IBC!

Broadcast Partners wint de Best of Show award op de IBC in Amsterdam voor SmartRadio! Trots! En in dit jaar komen de aXemble Cloud-oplossingen beschikbaar voor de gebruikers.

2019

Cellnex Telecom

Cellnex Telecom neemt de distributieactiviteiten van Broadcast Partners over. Deze overname markeert het begin van een nauwere samenwerking tussen de twee entiteiten die onafhankelijk van elkaar blijven opereren.

2020

VRT maakt gebruik van SmartRadio!

VRT gaat gebruik maken van SmartRadio. Een mijlpaal! Radio maken in de Cloud, op afstand, wie wil dat nou niet? SmartRadio wint steeds meer terrein bij ook de bekende omroepen.

2022

We blijven groeien!

Wist je dat veel mensen van de oude foto’s nog steeds bij Broadcast Partners werken? Sinds 1979 zijn we ontzettend gegroeid en we blijven groeien. Momenteel hebben we zo’n 75+ gewaardeerde medewerkers in ons bedrijf!

2022

Over Robert-Jan, oprichter Broadcast Partners

Robert-jan heeft meer dan veertig jaar gebouwd en gewerkt aan Broadcast Partners, TBG en Ontower.

2022

Aanstelling nieuwe directie

De directie van Broadcast Partners is uitgebreid, als gevolg van de sterkte groei van de onderneming. De directie bestaat nu uit Laura Waverijn, Werner de Schepper en Pascal Levrier. Zij zullen de onderneming collegiaal besturen met een taakverdeling die erop neerkomt, dat Laura de algemene directie voor haar rekening neemt, Pascal de operationele zaken met betrekking tot de zendernetwerken dirigeert en Werner de overige techniek. Er zit natuurlijk enige overlap tussen de portefeuilles. Robert-jan blijft betrokken bij de directie en concentreert zich vooral op de commerciële zaken en strategische ontwikkeling van het bedrijf.

Van links naar rechts, Laura, Werner & Pascal

2023

Peter van Klei

Peter van Klei is benoemd tot de nieuwe Business Director van Broadcast Partners ter vervanging van Robert-Jan. Met zijn uitgebreide ervaring richt Peter zich op het bedienen van onze belangrijkste klanten. Robert-Jan draagt de commerciële verantwoordelijkheden over aan Peter en de rest van het management en wordt op verzoek extern adviseur van het bedrijf.

2023

Samen één!

Cellnex Telecom neemt de resterende activiteiten van Broadcast Partners over, namelijk de apparatuur- en softwarelicentieactiviteiten. Met deze overname wordt Cellnex de enige aandeelhouder van alle activiteiten onder de merknaam Broadcast Partners. Ons streven naar service van hoge kwaliteit, innovatie en klanttevredenheid blijft onveranderd.

Ben jij benieuwd naar onze vacatures of wat wij nog meer te bieden hebben?

Lees meer over werken bij Broadcast Partners en onze vacatures.

Niet gevonden wat je zocht? Neem contact met ons op:


    Broadcast Partners
    Winkelmand0
    Er zijn geen producten in de winkelmand!
    Verder winkelen
    0