RTV Apeldoorn, Loostad Radio, Veluwe Centraal en Kerkradio Apeldoorn kiezen voor DAB+ installatie van Broadcast Partners

woensdag 11 oktober 2017 @ 11:00

Sinds vandaag zijn RTV Apeldoorn, Loostad Radio, Veluwe Centraal en Kerkradio Apeldoorn te ontvangen op DAB+. Broadcast Partners realiseerde hiervoor de faciliteiten en installatie in samenwerking met vergunninghouder en mede-exploitant ACTG uit Apeldoorn. Om DAB+ uitzendingen mogelijk te maken is gekozen voor DAB+ hardware en advies van Broadcast Partners.

Lees meer

Terugblik IBC 2017. Bekijk de aftermovie!

woensdag 27 september 2017 @ 10:13

Van 15 - 19 september was Broadcast Partners vertegenwoordigd op de IBC 2017. Heeft u de stand bezocht? Blik dan even terug via de aftermovie op de beursdagen. De IBC dit jaar gemist? Bekijk dan zeker de aftermovie van Broadcast Partners op de IBC 2017!

Lees meer

Lancering SmartRadio, radio as a service, op de IBC2017

zaterdag 16 september 2017 @ 12:45

Op de IBC2017, tot 19 september, in de RAI in Amsterdam, heeft Broadcast Partners SmartRadio, radio as a service, gelanceerd. Allernieuwste feature op dit platform: de aXemble as a service. Het in eigen beheer ontwikkelde headend voor DAB+ uitzendingen is nu ook cloudbased beschikbaar. Op IBC is dit lokaal live te beluisteren op 2 DAB+ kanalen: Radio IBC powered by Kermis FM, en Radio IBC Non-Stop.

Lees meer

Demonstratie AerOn Visual Radio powered by 1080 op IBC

vrijdag 15 september 2017 @ 12:00

Op de IBC, die vandaag geopend is, en nog voortduurt tot 19 september, in de RAI in Amsterdam, zal ook AerOn Visual Radio powered by 1080dots te bewonderen zijn. Afgelopen periode is dit product in eigen huis met partner 1080dots BV ontwikkeld. De basis configuratie maakt het mogelijk om met de audio- en video bestanden, aangestuurd door AerOn Studio, Visual Radio te produceren en is op basis van aanvullende wensen, er maatwerk mogelijk.

Lees meer

Broadcast Partners en Logitekaudio lanceren de allernieuwste AoIP audioconsole Helix in Europa

woensdag 13 september 2017 @ 14:40

Vandaag kondigen Broadcast Partners en Logitekaudio de gezamenlijke lancering in Europa, van het prijswinnende product van NAB2017 Las Vegas, aan. De allernieuwste AoIP audioconsole Helix. Op de IBC, van 15-19 september in de RAI in Amsterdam, zal Logitek’s Helix gedemonstreerd worden in een complete multimedia omgeving op de stand van Broadcast Partners.

Lees meer

Samenwerking Broadcast Partners en MultiCAM Systems in gezamenlijke ontwikkeling Visual Radio

maandag 11 september 2017 @ 13:19

MultiCAM Systems en Broadcast Partners kondigen een samenwerking aan in gezamenlijke ontwikkeling van Visual Radio door MultiCAM en AerOn Studio te integreren. Hierdoor ontstaat voor mediabedrijven de mogelijkheid om op eenvoudige wijze Visual Radio te produceren voor online portals en social media platforms.

Lees meer

Kermis FM verzorgt Radio IBC live vanuit de RAI tijdens IBC2017

woensdag 6 september 2017 @ 13:17

Ook dit jaar zal Radio IBC ‘On Air’ zijn. Op de stand van Broadcast Partners zal hiervoor een volledige multimedia omgeving worden ingericht. Radiomakers van Kermis FM zijn hierdoor voor het eerst ook buiten de Tilburgse Kermis te horen. Tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) van 15-19 september in de RAI in Amsterdam maken ze live radio en zijn ze te volgen op Visual Radio. De uitzendingen zijn in en om Amsterdam te volgen op 88.5 FM en via internet.

Lees meer

Samenwerking SmartRadio en StreamOne: op IBC nieuwe features SmartRadio met integratie StreamOne publicatie

maandag 4 september 2017 @ 11:50

In aanloop naar IBC 2017, van 15 tot 19 september 2017 in Amsterdam, kondigen StreamOne en SmartRadio een samenwerking aan in de productontwikkeling van SmartRadio en StreamOne. Op de IBC zullen nieuwe features van Smartradio getoond worden, waaronder een integratie met het StreamOne publicatie platform in SmartRadio waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. SmartRadio en StreamOne spelen hierbij in op de wens van mediabedrijven om multi-channel te produceren en publiceren. Content die geproduceerd wordt zal vaker en meer op diverse plaatsen zichtbaar moeten zijn.

Lees meer

SmartRadio lanceert cloud based audio processing as a service via Stereo Tool integratie op de IBC

vrijdag 1 september 2017 @ 13:35

Op de IBC 2017, van 15 tot 19 september 2017 in Amsterdam, lanceert SmartRadio cloud based audio processing as a service via Stereo Tool integratie. Nieuwe features van SmartRadio zullen live getoond worden, waaronder een integratie van Stereo Tool in SmartRadio, waarbij nieuwe mogelijkheden ontstaan. SmartRadio biedt door de inzet van Stereo Tool een volwaardig cloudbased playout-proces aan.

Lees meer

RTV Nunspeet kiest voor DAB+ installatie van Broadcast Partners

vrijdag 1 september 2017 @ 06:17

RTV Nunspeet is sinds vandaag te ontvangen op DAB+. Broadcast Partners realiseerde de faciliteiten en installatie. RTV Nunspeet heeft voor haar DAB+ uitzendingen gekozen voor DAB+ hardware en advies van Broadcast Partners. De setup bestaat uit een aXemble headend, DAB+ zender en 2 antennes op 60 meter hoogte. RTV Nunspeet zendt uit met 150W Erp vermogen en heeft gekozen voor een bandbreedte van 128kbps.

Lees meer

Samenwerking Pluxbox en Smartradio: gezamenlijke productontwikkeling Smartradio en RadioManager

vrijdag 25 augustus 2017 @ 10:03

In aanloop naar IBC 2017, van 15 tot 19 september 201,7 in Amsterdam, kondigen Pluxbox en Smartradio een samenwerking aan in de gezamenlijke productontwikkeling van Smartradio en RadioManager. Op de IBC zullen nieuwe features van Smartradio getoond worden, onder andere een integratie van Radiomanager en AerOn in Smartradio waarbij op onderdeel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Smartradio en Pluxbox spelen hierbij in op de veranderende manier van produceren bij moderne radiostations.

Lees meer

Divicon Media FM-operator voor MDR

woensdag 23 augustus 2017 @ 10:10

Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig werken in Duitsland samen in de exploitatie van radiozenders. Broadcast Partners is grootaandeelhouder in Divicon Media en begeleidt het bedrijf met kennis, ervaring en proven concepts. Divicon Media verzorgt de etherdistributie voor diverse Duitse radiostations, inclusief aanvullende technische dienstverlening. Broadcast Partners ziet de samenwerking in Divicon Media niet alleen als een strategische investering, maar ook als de perfecte uitvalsbasis om in Duitsland een belangrijke positie in te nemen.

Lees meer

DAB+ óók toegankelijk voor lokale omroep in Nederland

donderdag 6 juli 2017 @ 14:40

DAB+ wordt gezien als de opvolger van FM en geleidelijk wordt dit een steeds belangrijker distributieplatform. Aangezien Broadcast Partners voor veel omroepen de technische partner is, heeft Broadcast Partners een DAB+ oplossing voor de lokale omroep ontwikkeld. Broadcast Partners is ervan overtuigd dat DAB+ niet alleen binnen het bereik van landelijke en bovenregionale radiozenders mag liggen, maar ook bereikbaar moet zijn voor de lokale stations.

Lees meer

Roparunradio

maandag 26 juni 2017 @ 10:39

Een enorme estafettetocht, van Parijs en Hamburg naar uiteindelijk de Coolsingel in Rotterdam. Dat is de Roparun. Ruim 8.000 mensen nemen eraan deel. Ze willen daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor een iets aangenamer leven voor mensen met kanker. Programmaleider Jim Friederich benaderde Broadcast Partners voor het uitzenden van hun radioprogramma op het landelijke DAB+ netwerk.

Lees meer

Broadcast Partners op IBC2017 - 15 t/m 19 september 2017

woensdag 21 juni 2017 @ 15:18

De IBC, dé internationale omroepbeurs voor professionals, vindt weer plaats in de RAI in Amsterdam. Van 15 t/m 19 september informeert Broadcast Partners bezoekers over de voortschrijdende techniek binnen een constant evoluerend radiolandschap. Ook over de producten en diensten die Broadcast Partners binnen deze radiowereld biedt. Registreer gratis!

Lees meer

Radio Alpe d'HuZes

woensdag 14 juni 2017 @ 10:13

Wie kent het evenement niet, Alpe d’Huzes. De enorme uitdaging waarbij duizenden deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen. Het motto: ’opgeven is geen optie’. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Een mooi evenement met een heel goed doel. En een evenement dat draait op vrijwilligers en sponsoren. Daar wilden we graag iets voor doen.

Lees meer

Release nieuwste versie aXemble DAB+ headend

donderdag 25 mei 2017 @ 15:47

Broadcast Partners introduceerde op de IBC 2016 een pre-release van de aXemble, een full-option encoderen geïntegreerde multiplexer, een headend voor DAB+ uitzendingen. Sindsdien is het product door ontwikkeld en beschikbaar voor de markt. Als spin off kan Broadcast Partners nu ook een standalone aXemble aanbieden.

Lees meer

Commerciële netwerkradio en lokale radio's in Vlaanderen op FM m.i.v. januari 2018

donderdag 18 mei 2017 @ 11:01

Het onlangs door de minister gepubliceerde frequentieplan kent niet meer frequentieruimte. Het voorziet wél in een andere indeling, waarmee ruimte is gecreëerd voor private netwerkradio’s, verdeeld over vier FM-netwerken. De definitieve frequentiepakketten zijn inmiddels vastgelegd en deze worden verdeeld middels een zogenaamde ‘beauty contest’ met puntentelling volgens het procedurebesluit van 24 februari.

Lees meer

DAB+ toegankelijk voor ieder radiostation in Nederland

woensdag 26 april 2017 @ 17:00

DAB+ wordt gezien als de vervanger van FM. Geleidelijk wordt DAB+ een steeds belangrijker distributieplatform. DAB+ kent een aantal leuke extra mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld uw eigen logo met het signaal meezenden. Het zoeken en vinden van een radiozender is gemakkelijker dan met FM. De keuze voor etherdistributie via DAB+ brengt een radiostation op een eigentijds niveau. Adverteerders zien het vaak als een beslisfactor om een budget bij een radiostation te besteden.

Lees meer

Radio Continu maakt overstap naar AerOn Studio

dinsdag 11 april 2017 @ 10:50

Radio Continu is al jarenlang gebruiker van PC Radio. In maart 2017 is de overstap gemaakt naar AerOn Studio. Broadcast Partners heeft Radio Continu technisch ondersteund in de migratie door de hele workflow van de verschillende Radio Continu-edities te inventariseren en de verwachtingen helder te maken.

Lees meer

Haagse Omroepen op DAB+

vrijdag 17 februari 2017 @ 11:14

De Haagse radiostations Den Haag FM en Den Haag Totaal zijn met ingang van 17 februari 2017 ook via DAB+ te ontvangen in de agglomeratie Den Haag op kanaal 10D.

Lees meer

Oscar Dekker over FM-Processing

woensdag 21 december 2016 @ 11:21

Als kind al was Oscar Dekker gefascineerd door het fenomeen ‘radio’. Hij groeide op in een periode waarin het radiolandschap werd gekenmerkt door piraterij: mensen gingen zelf radio maken en zendertjes in elkaar knutselen. Bij Oscar was het net iets anders. Hij ging vooral schaven aan het geluid. Hij moet toen 12 of 13 geweest zijn. 30 jaar later is Oscar Dekker nog steeds een referentie op vlak van FM radio processing. Lees het interview.

Lees meer