Nu in de lucht: 4EVER49 Radio!

maandag 19 september 2022 @ 10:27

We spraken Jo de Graaf over de opstart van 4EVER49 Radio, vandaag, 19 september is de kickoff!

Lees meer

In gesprek met Ramona van WFM96

woensdag 14 september 2022 @ 09:56

We gingen in gesprek met Ramona van Zweden, een gemotiveerde radiovrouw. Hoe bevalt het werken in een technische mannenwereld haar eigenlijk?

Lees meer

GOD Radio op DAB+ kanaal 7D

maandag 15 augustus 2022 @ 16:14

GOD Radio is ontstaan vanuit de visie, dat er in een wereld vol turbulentie behoefte is aan een positief geluid van liefde en hoop. Wij spraken met de initiatiefnemers van dit nieuwe radiostation.

Lees meer

Koekstad Radio op 94.4 FM in Deventer

donderdag 14 juli 2022 @ 10:15

We spraken stationmanager Jeroen Schoppema over Koekstad Radio!

Lees meer

In gesprek met Radio Alpe d'HuZes

maandag 30 mei 2022 @ 12:39

Radio maken rond het evenement Alpe d'HuZes, we spraken Michel Vrouenraets over Radio Alpe d'HuZes en de impact van het evenement.

Lees meer

Nieuwe opzet voor Studio Alphen

woensdag 18 mei 2022 @ 11:40

Onlangs gingen we langs bij Studio Alphen om hun nieuwe studio te bewonderen.

Lees meer

Broadcast Partners aanwezig op de Paris Radio Show

dinsdag 19 april 2022 @ 14:42

Net als de vorige edities blijft de Paris Radio Show gratis voor professionals op het gebied van radio, podcasts en digitale audio.

Lees meer

Advies op maat voor Klokradio

dinsdag 1 februari 2022 @ 09:26

Klokradio is begonnen in 1990 als lokale omroep van Nieuw-Lekkerland in de Alblasserwaard. In het begin werden frequentie en zender én dus ook de zendtijd gedeeld met de lokale omroep van Alblasserdam.

Lees meer

Broadcast Partners voegt 2wcom's Multi-Channel Cloud toe aan SmartRadio

woensdag 19 januari 2022 @ 11:57

Broadcast Partners is verheugd de succesvolle integratie aan te kondigen van 2wcom's MoIN, multi-channel cloud software in SmartRadio, de toonaangevende Cloud Radio Production Service in de radio-industrie.

Lees meer

Vernieuwing in de studio van RTV Altena

maandag 17 januari 2022 @ 18:45

We spraken Sander van Strien, programmaleider TV & hoofd techniek en Michel Pruijmboom, programmamaker & programmaleider radio over de recente ontwikkelingen binnen RTV Altena.

Lees meer

Hoe gaat het nu met GLXY?

woensdag 22 december 2021 @ 10:34

We spraken Bart van GLXY over de opstart en de recent vernieuwde studio!

Lees meer

Een kortegolfzender voor Sunlite

maandag 13 december 2021 @ 11:07

Zaterdag 4 december heeft het team onder barre weeromstandigheden een kortegolf-zender in de lucht gebracht. De opdrachtgever was Herbert Visser van Radiocorp, die daarop het radiostation Sunlite uitzendt.

Lees meer

Winkelradio maakt gebruik van Smartradio op de kerstmarkt in Valkenburg

woensdag 17 november 2021 @ 09:09

Van 12 november 2021 t/m 9 januari 2022 is het Geulstadje Valkenburg van onder tot boven in kerstsferen gehuld. De muzikale omlijsting hoort bij deze beleving.

Lees meer

Broadcast Partners appoints Roland Schaller for International Sales

maandag 11 oktober 2021 @ 10:40

Broadcast Partners, a manufacturer of radio broadcasting hardware and software appoints Roland Schaller for developing its international sales. Roland is located between France and Germany.

Lees meer

Nieuwe podcast studio voor NOBCO!

dinsdag 1 juni 2021 @ 13:16

Na een grondige verbouwing heeft NOBCO een eigen podcast studio! Broadcast Partners leverde de apparatuur bij NOBCO en ging op bezoek bij Arvid Buit om te vragen wat ze precies doen én waarom jij ook eens naar hun podcast moet luisteren!

Lees meer

Omroep DitisHelmond wil ambities waarmaken in een gloednieuwe radiostudio.

dinsdag 4 mei 2021 @ 15:01

Een prachtig uitzicht hebben ze in ieder geval vanuit de redactieruimte van DitisHelmond! De fusie van Omroep Helmond en internetplatform Dit Is Onze Wijk zorgt voor een frisse wind én een gloednieuwe radiostudio. De verhuizing is voorbij en de studio is inmiddels in gebruik!

Lees meer

Smartradio, een radio platform in de cloud, wordt in eigen huis ontwikkeld door Broadcast Partners

dinsdag 13 april 2021 @ 11:00

SmartRadio is een cloud- en web-based radio-as-a-service platform en wordt in eigen huis ontwikkeld door Broadcast Partners. SmartRadio biedt 100% software gebaseerde oplossingen. Opdrachtgevers worden hierdoor in staat gesteld om relatief simpel een productieomgeving te lanceren zonder de fysieke hardware en engineering in huis uit te breiden en/of op te zetten.

Lees meer

Nieuw: Dutch Media Exchange!

dinsdag 30 maart 2021 @ 16:06

Wij zijn een consortium, bestaande uit Broadcast Partners, 24Media Licencing, Angry Bytes en Jet-Stream, vier Nederlandse bedrijven met een track record in het verzorgen van betrouwbare en vooruitstrevende mediadiensten. Talloze omroepen en digitale mediapartijen in binnen- en buitenland vertrouwen hun core business aan ons toe.

Lees meer

Sjaak besloot om dé dikke Orban 8700i voor zichzelf te kopen

donderdag 25 maart 2021 @ 14:49

Al jaren is Sjaak (51) bezig met zijn hobby: muziek. Inmiddels is Sjaak zijn hobby uitgegroeid tot een serieuze investering. Broadcast Partners ging bij Sjaak op bezoek om over zijn laatste (fantastische) aanwinst te praten.

Lees meer

Streekstad Centraal start DAB+ uitzendingen

zondag 24 januari 2021 @ 16:49

Streekstad Centraal is vanaf nu ook via DAB+ kanaal 7B in Alkmaar en wijde omgeving te beluisteren. De lokale kanalen Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk en sinds enige tijd ook Duinstreek Centraal werken nauw samen onder deze nieuwe naam.

Lees meer

NIEUWE STATIONS OP DAB+ KANAAL 11B

dinsdag 3 november 2020 @ 15:44

Nieuw: DABaXchange

donderdag 15 oktober 2020 @ 11:56

RTV Meppel zet een nieuwe stap met AerOn

maandag 7 oktober 2019 @ 08:48

Al toen RTV Meppel in 1983 begon, was Fred de Vries erbij. Sterker nog, hij was één van de oprichters van de lokale omroep. “We waren de eerste in Drenthe. In die tijd was het nog houtje, touwtje met zelf gefabriceerde omroepapparatuur. Her en der sprokkelden we wat bij elkaar. Nu is dat gelukkig heel wat anders”, aldus Fred. En dat geldt helemaal nu RTV Meppel over is op AerOn.

Lees meer

Smart Publication vernieuwd per 1 september

woensdag 11 september 2019 @ 10:06

Radio509 gaat voor excellente kwaliteit

donderdag 15 augustus 2019 @ 15:40

Radio509 is ooit in Hilversum opgestart door een klein groepje mensen dat blind en slechtziend is. Het station dankt haar naam aan haar oprichtingsmaand: mei 2009. “En het is een knipoog naar de marktleider van dat moment, Radio 538”, licht stationmanager Peter Kroon toe. “We wilden laten zien dat ook blinden en slechtzienden goede radio kunnen maken. Voor iedereen die horen wil!”

Lees meer

Verandering werking radiogolven bij atmosferische veranderingen

woensdag 7 augustus 2019 @ 10:50

In heel Nederland is het mogelijk dat radiozenders slecht of in bepaalde gebieden zelfs helemaal niet te ontvangen zijn door atmosferische omstandigheden. De klachten doen zich vooral voor aan de randen van verzorgingsgebieden van radiozenders in de ether. Door het broeierige weer van de afgelopen tijd gedragen radiogolven zich momenteel anders dan normaal.

Lees meer

RTV Ronde Venen: Van old school naar continu up-to-date

woensdag 10 juli 2019 @ 13:06

Voor ons allereerste contact met RTV Ronde Venen moeten we flink in ons geheugen graven. “We werkten al met hen samen in de tijd dat Broadcast Partners nog CBT heette”, weet Jim Clarke van RTV Ronde Venen te vertellen. “Zelf zijn we in de jaren tachtig ontstaan. We waren destijds een piratenzender, maar toen de kans zich voordeed om een legale lokale omroep te worden, hebben we die aangegrepen.”

Lees meer

Nieuw in SmartRadio

vrijdag 5 juli 2019 @ 06:46

SmartRadio is een cloud en webbased manier van radio maken. Overal toegankelijk, met de nieuwste technologie, modulair opgebouwd en maandelijks opzegbaar. Op de nieuwe website van SmartRadio vindt u de nieuwste modules.

Lees meer

Van lokale naar streekomroep

maandag 3 juni 2019 @ 07:02

Een lange zoektocht naar een uitzendfrequentie. Meerdere diefstallen van apparatuur. Noodzakelijke verhuizingen. Het pad van RTV Horizon kende heel wat kronkelweggetjes en wegversperringen, maar de in 1995 ontstane lokale omroep heeft nu de grote stap naar de basis van een streekomroep gemaakt. “Dat is voor ons dus extra bijzonder”, licht hoofd techniek Marnix van Gils toe. “Maar het brengt ook extra uitdagingen met zich mee.” Al vanaf het ontstaan van RTV Horizon is Broadcast Partners erbij. Marnix: “Wij hadden zelf veel kennis in huis, maar toch is het goed om je te laten bijstaan door professionals. Broadcast Partners heeft ons vanaf 1995 uitstekend geholpen. Na al die jaren kennen ze ons en onze doelen door en door. Ze zijn echt geïnteresseerd in onze ideeën en komen steeds met goed advies.”

Lees meer

Artikel in AV Entertainment Magazine: SmartRadio – ‘radio as a service’

maandag 6 mei 2019 @ 13:45

In de nieuwste uitgave van AV Entertainment Magazine staat een uitgebreid artikel over SmartRadio, radio-as-a-service. AV Entertainment Magazine is een toonaangevend, veelzijdig en informatief vakblad voor de multimediale entertainmentbranche.

Lees meer

Broadcast Partners demonstreert Smart Processing en SmartRadio in Amerika

vrijdag 5 april 2019 @ 10:00

Broadcast Partners zal met SmartRadio® aanwezig zijn op NAB 2019 in Las Vegas (VS). Tijdens dit grote evenement demonstreren we onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van radio-as-a-service.

Lees meer

Nieuwe AerOn release 1.12.3.29.

vrijdag 29 maart 2019 @ 09:58

Op maandag 1 april is er een nieuwe versie van AerOn Studio beschikbaar voor AerOn software die werkt in combinatie met Postgres. Controleer je AerOn omgeving of je gebruik maakt van deze allernieuwste Postgres database structuur die al weer geruime tijd geleden is gelanceerd. De nieuwste mogelijkheden zijn dan ook voor jouw AerOn beschikbaar als je beschikt over het juiste contract.

Lees meer

Ontdek de belangrijkste mogelijkheden van het aXemble DAB+ headend.

donderdag 28 maart 2019 @ 08:29

Het door Broadcast Partners ontwikkelde aXemble headend is een bewezen, kostenbesparende oplossing die al geruime tijd wordt gebruikt in diverse landen over de hele wereld. Onlangs is de aXemble Cloud aan ons portfolio toegevoegd. Dezelfde functionaliteit als in de 1HE hardware versie, is nu as-a-service online beschikbaar tegen een aantrekkelijk maandelijks tarief.

Lees meer

Lancering nieuwe Smart Player / SmartRadio op Radiodays en NAB 2019

maandag 25 maart 2019 @ 07:00

Broadcast Partners zal met SmartRadio® aanwezig zijn bij Radiodays 2019 in Lausanne (Zwitserland) en NAB 2019 in Las Vegas (VS). Tijdens deze twee grote evenementen demonstreren we onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Radio-as-a-Service. Broadcast Partners ontwikkelt deze nieuwe mogelijkheden als antwoord op de steeds veranderende behoeften van klanten, variërend van radiostations tot uitgevers en andere mediabedrijven, en brengt dit samen in het SmartRadio Platform.

Lees meer

Nieuwste ontwikkelingen SmartRadio op Radiodays 2019 en NAB 2019

dinsdag 19 maart 2019 @ 08:00

SmartRadio® is een cloud- en web based radio-as-a-service platform, met cloud multi channel productiemogelijkheden voor live- en on demand-doeleinden. Het service platform kent een zeer gebruiksvriendelijke web interface en is opgebouwd uit verschillende functionaliteiten die met elkaar samenwerken. Door de modulaire opbouw van SmartRadio kunnen de services eenvoudig worden ingericht op basis van de individuele wensen van ieder radiostation of productiehuis. Op Radiodays en NAB lanceert Broadcast Partners de nieuwe, zeer uitgebreide (web based) Smart Player in SmartRadio.

Lees meer

SmartRadio op Radiodays 2019 in Lausanne en NAB 2019 in Las Vegas

woensdag 13 maart 2019 @ 20:15

Broadcast Partners zal met SmartRadio® aanwezig zijn bij Radiodays 2019 in Lausanne (Zwitserland) en NAB 2019 in Las Vegas (VS). Tijdens deze twee grote evenementen demonstreren we onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Radio-as-a-Service.

Lees meer

Betere geluidskwaliteit voor Deventer radio & televisie

donderdag 31 januari 2019 @ 11:00

Nieuws, actualiteiten, lokale politiek, kunst, cultuur, human interest en sport. You name it en DRTV (Deventer Radio & Televisie) zendt het uit. Sinds kort helderder dan ooit. "Een deel van onze radioapparatuur was aan vervanging toe. Met name de compressor/limiter deed het niet meer naar behoren. Dit had een negatief effect op de geluidskwaliteit en zorgde voor onbalans. We probeerden het te verbeteren met enkele alternatieven, maar dat was niet genoeg om het probleem te verhelpen. DRTV ging te rade bij Broadcast Partners. Voor dit probleem adviseerden ze ons om over te stappen naar de Orban 5500i. We volgden het advies en merkten meteen een aanzienlijke verbetering van de geluidskwaliteit. Nu zitten we weer op het professionele geluidsniveau waar wij als omroep aan hechten.”

Lees meer

Kom naar De Zeeuwse Carrière Beurs op 29 en 30 maart

woensdag 23 januari 2019 @ 09:00

Broadcast Partners staat vrijdag 29 en zaterdag 30 maart 2019 op De Zeeuwse Carrière Beurs in de Zeelandhallen in Goes. En daar staan we niet zomaar. We zijn namelijk op zoek naar nieuwe enthousiaste collega’s. Ben jij er daar één van?

Lees meer

'Smart Speech To Text' in samenwerking met Zoom Media

maandag 21 januari 2019 @ 10:42

SmartRadio, onderdeel van Broadcast Partners, is een 100% cloudbased, radio-as-a-service oplossing. SmartRadio biedt de nieuwste, functionele oplossingen aan in licentie- / abonnementsvorm. Ons doel is om bestaande en nieuwe mediabedrijven en uitgevers te ondersteunen bij het innoveren van hun productieproces. Om problemen op te lossen, maar ook om nieuwe kansen te ontdekken! SmartRadio biedt hiervoor diverse hybride modules die aangesloten kunnen worden op bestaande systemen en/of infra. Voor ieder onderdeel van SmartRadio wordt samengewerkt met de beste partijen op dat vakgebied. Smart Speech To Text wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking met Zoom Media uit Schiphol.

Lees meer

Broadcast Partners op Salon de la Radio

vrijdag 11 januari 2019 @ 11:15

​Van 24 t/m 26 januari staan we op Salon de la Radio, de grote radio-beurs in La Villette, Parijs. We presenteren er de nieuwste innovatieve updates van onze on demand oplossingen met SmartRadio. Ook onze DAB+ headend aXemble kent veel nieuwe opties en mogelijkheden. Benieuwd? Bezoek ons op Salon de la Radio, de European Radio Show.

Lees meer

Nieuwe AerOn Studio release 1.11.12.3.

maandag 17 december 2018 @ 07:00

Er een update beschikbaar voor AerOn Studio. Deze versie heeft als versienummer 1.11.12.3. In de releasenotes bij deze software update staat tot in detail alles beschreven. De belangrijkste nieuwe zaken op hoofdlijnen in AerOn zijn ...

Lees meer

Even voorstellen Frank Kiezebrink: accountmanager Midden- en Noord-Nederland

vrijdag 19 oktober 2018 @ 08:30

Frank Kiezebrink is een nieuw gezicht bij Broadcast Partners. Sinds september werkt hij als accountmanager voor onze klanten in Midden- en Noord-Nederland. We stellen hem graag aan u voor.

Lees meer

Samenwerking SmartRadio met StreamOne verloopt succesvol

donderdag 11 oktober 2018 @ 11:58

Eerder dit jaar, in mei, kondigden we een samenwerking met StreamOne aan. Dankzij deze samenwerking is het mogelijk om op een simpele en snelle manier live en on-demand content te publiceren. Klanten kunnen vervolgens heel eenvoudig de gewenste features instellen en toevoegen. En dat doen ze. De eerste 13 omroepen zijn al ‘up and running’ en profiteren van de vele voordelen van Smart Publicatie in het SmartRadio-platform van Broadcast Partners.

Lees meer

Aftermovie IBC 2018

dinsdag 2 oktober 2018 @ 12:29

Van 14 - 18 september was Broadcast Partners vertegenwoordigd op de IBC 2018. Blik terug via deze aftermovie!

Lees meer

Nieuwe release AerOn 1.11.9.9

woensdag 19 september 2018 @ 13:21

Zoals aangekondigd in aanloop naar de IBC in Amsterdam is er een update beschikbaar per vandaag. Deze versie heeft als versienummer 1.11.9.9. In de releasenotes bij deze software update staat tot in detail alles beschreven. De belangrijkste nieuwe zaken op hoofdlijnen in AerOn Studio zijn ...

Lees meer

Nieuwste ontwikkelingen op IBC 2018

maandag 10 september 2018 @ 15:57

De IBC vindt plaats in de RAI in Amsterdam van 14 t/m 18 september. Registreer kosteloos met code 9460.

Lees meer

Dolfijn FM gebruikt Aeta µScoop

dinsdag 28 augustus 2018 @ 20:31

Op Curaçao en Bonaire kun je niet om ze heen: Dolfijn FM. Al op de luchthaven stuit je op metersbrede ledschermen van dit radiostation enook op social media zijn ze actief. “We bestaan al van 2002 en zijn het grootste Nederlandstalige radiostation op Curaçao en Bonaire”, legt DJ Jochem Smid uit. En nu met hun nieuwe apparatuur zijn ze nóg beter hoorbaar.

Lees meer

Terugblik SmartRadio Event Hilversum

woensdag 11 juli 2018 @ 11:02

Op vrijdag 6 juli organiseerde Broadcast Partners haar eerste Smart Event in Hotel Restaurant Gooiland in Hilversum. Ruim 120 afgevaardigden van lokale, regionale, landelijke commerciele- en publieke mediabedrijven uit Nederland en België bezochten dit evenement. Onder de noemer Smart Event toonde Broadcast Partners haar nieuwste innovatieve ontwikkelingen. Speciaal voor dit evenement werd de allereerste evenementen DAB+ zender ingericht. Vanaf de toren in Hilversum werd op laag vermogen in allotment 5A uitgezonden.

Lees meer

Lokale omroep kan in principe per direct terug op DAB+

donderdag 21 juni 2018 @ 14:35

Van juni 2016 t/m eind 2017 zijn door AT ongeveer 30 vergunningen voor DAB+ voor lokaal- en streekgebruik verstrekt. In de meeste gevallen is door lokale omroepen samengewerkt en deelden zij ruimte in de multiplexen. AT beëindigde de DAB+ experimenteervergunningen per 1 januari 2018, omdat experimenteervergunningen een tijdelijk karakter kennen en AT nog wilde nadenken over welke programma’s uitgezonden mogen worden. Broadcast Partners heeft AT wederom dringend verzocht om in de tussenliggende periode beschikbaar spectrum (binnen Nederlandse bestaande rechten) beschikbaar te stellen aan de lokale- en streekomroepen voor publieke uitzendingen tót het moment dat de definitieve vergunningen worden uitgegeven. Publieke lokale- en streekomroepen die in de proefperiode hebben uitgezonden op DAB+ zouden dan in principe per direct on air kunnen gaan. Zij hebben immers al geïnvesteerd en zijn er klaar voor.

Lees meer

SmartRadio faciliteert data-driven radioproductie met SmartOcto

vrijdag 15 juni 2018 @ 12:09

Broadcast Partners biedt in SmartRadio een nieuwe manier van radioproductie op basis van real timedata. De dynamiek van de nieuwe mediawereld vraagt om flexibiliteit en krachtige beslissingen. Daarom is voor een integratie met big data systeem SmartOcto gekozen. SmartOcto laat redacties direct zien hoe uitzendingen en verhalen presteren en vertaalt deze resultaten naar concrete tips die leiden tot meer impact.

Lees meer

Vertrouwen in komst DAB+ voor publieke Streekomroep

donderdag 14 juni 2018 @ 17:08

De Nederlandse overheid wil dat digitale etherradio (DAB+) op termijn een succes wordt. De Tweede Kamer heeft echter vanuit de radiosector veel klachten ontvangen over inefficiënte en ineffectieve frequentie-indeling voor DAB+. Voor de Streekomroep was er zelfs helemaal geen spectrum voorzien. Broadcast Partners diende een DAB-verbeterplan in op basis waarvan een goede frequentie-indeling wel mogelijk is. Dit is onderzocht door een technische werkgroep in opdracht van de Taskforce DAB+ die was ingesteld door de Tweede Kamer. Hieruit is een scenario gekozen. Hiermee wordt voorzien in tenminste 50 subregionale multiplexen voor de Streekomroepen die in voorkomend geval een allotment delen. De DAB-multiplexen bieden hiervoor ruim voldoende capaciteit. Er is vertrouwen dat het vanuit het ‘DAB-verbeterplan’ voortgekomen advies zeer binnenkort definitief wordt.

Lees meer

Vrijdag 6 juli: SmartRadio event

maandag 11 juni 2018 @ 10:00

Broadcast Partners organiseert samen met haar innovatieve partners op vrijdag 6 juli het allereerste Smartradio Event! Laat je inspireren en ontdek de nieuwe mogelijkheden van SmartRadio. Deelname is uiteraard kosteloos!

Lees meer

Smart Media Management binnen SmartRadio i.s.m. Eumedianet

maandag 4 juni 2018 @ 13:41

Op diverse onderdelen werkt SmartRadio samen met de beste partijen. Smart Media Management is ontwikkeld in samenwerking met Eumedianet uit Maastricht. Smart Media Management stelt een mediabedrijf middels Beats Newsportal in staat om web- en cloudbased alle inkomende nieuwsbronnen te volgen, een efficiënte productie-omgeving in te richten en multichannel te publiceren. Daarnaast is het mogelijk alle geproduceerde content op relatief makkelijke wijze te beheren. Smart Media Managent is beschikbaar in diverse varianten en werkt met een licentiemodel.

Lees meer

SmartRadio werkt samen met StreamOne voor online audio- en video publicatie

donderdag 24 mei 2018 @ 13:04

SmartRadio, onderdeel van Broadcast Partners, is een radio-as-a-service oplossing. De hybride en modulair opgebouwde service ondersteunt mediabedrijven en uitgevers bij het innoveren van hun productieproces. SmartRadio is 100% cloudbased opgebouwd en biedt hiervoor diverse modules aan die aangesloten kunnen worden op bestaande systemen en/of infra. Nieuwe functionaliteiten zijn snel beschikbaar waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Naast ervaring en techniek biedt SmartRadio ook ondersteuning en consultancy aan om te innoveren in het productieproces. SmartRadio biedt een complete data-driven dienst van begin tot eind aan en werkt samen met de beste partijen voor de individuele elementen. Het onderdeel Smart Publicatie wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met StreamOne uit Utrecht.

Lees meer

AerOn is voor onze doeleinden perfect!

woensdag 23 mei 2018 @ 17:01

De Reformatorische Omroep Nijkerk bestaat al ruim tien jaar. Peter Boele is één van de nieuwe bestuurders, sinds de herstart vorig jaar. “De businessclub, waar ik business manager van ben, heeft de omroep destijds overgenomen, zodat de zender kon blijven voortbestaan. We zijn nu als stichting ingericht en werken met zo’n 45 vrijwilligers en zzp-ers.” De Reformatorische Omroep Nijkerk ging dit jaar met studio 2 over op AerOn.

Lees meer

HOi FM weer in de lucht

dinsdag 22 mei 2018 @ 10:43

Hoeveel pech kun je hebben? Voor de derde keer in ruim drie jaar tijd was HOi FM dit jaar slachtoffer van diefstal. “Op 19 maart 2017 werdopnieuw ingebroken in onze zendkast en werden de zender en bijbehorende apparatuur weggenomen”, aldus programmaleider Jaap Calkhoven. “We zijn wel verzekerd tegen diefstal, maar de verzekeraar vergoed maar een klein deel van de schade.” HOi FM kwam dus opnieuw met een flinke kostenpost te zitten. Toch vonden ze een weg terug.

Lees meer

Coastline FM op 96.0 FM in Kop van Noord-Holland

dinsdag 1 mei 2018 @ 17:13

Coastline FM begon in 1985 als piratenzender in de Kop van Noord-Holland. Destijds via de ether. Hier bediende het populaire radiostation een aanzienlijk luisterpubliek. Na een tumultueus verleden, een omgewaaide mast bij Den Burg en een lange periode van stilstand, werd de zender in 2010 weer opnieuw opgestart. Dit keer kon dat alleen via internet, omdat net daarvoor een belangrijke FM-kavel vergeven was aan een ander radiostation. Na vele jaren geduld, heeft Coastline FM de kavel eindelijk in handen gekregen. Per 1 mei zendt Coastline FM weer uit via de ether in de Kop van Noord-Holland.

Lees meer

SmartRadio op NAB Show in Las Vegas van 7 – 12 april 2018

zaterdag 7 april 2018 @ 18:46

SmartRadio, onderdeel van Broadcast Partners, is de komende dagen aanwezig op de NAB Show in Las Vegas om haar nieuwste ontwikkelingen te tonen. SmartRadio biedt datadriven, cloudbased functionaliteit as-a-service aan waarbij wensen van opdrachtgevers customized kunnen worden gerealiseerd. Met technische state-of-the-art oplossingen en bijbehorende advisering.

Lees meer

Broadcast Partners voorziet Radio Rucphen van digitale soft- en hardware

dinsdag 27 maart 2018 @ 14:00

Broadcast Partners is er voor grote en kleine radiostations. Zo ook voor Radio Rucphen, een lokaal radiostation dat geheel op eigen kracht en met de hulp van vrijwilligers 24 uur per dag voor radio-uitzendingen zorgt. “Daar zijn we best trots op”, aldus voorzitter Kees Sprenkels. Deze maand voorzag Broadcast Partners hen van een nieuwe AerOn Studio en digitale Axia iQ mengtafel.

Lees meer

AerOn release biedt veel nieuwe mogelijkheden

maandag 19 maart 2018 @ 08:45

Op verzoek van vele AerOn gebruikers is er recent een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de AerOn commercialplanner. Naast het inboeken van eigen campagnes en het plannen hiervan is het nu ook mogelijk om de landelijke campagnes van EPower in te (laten) plannen. Aan de hand van zelf samen te stellen criteria kan hierdoor een ideale mix van landelijke, regionale en lokale adverteerders bediend worden op ieder radiostation dat met AerOn Studio werkt.

Lees meer

SmartRadio op Radiodays in Wenen van 18 – 20 maart 2018

zaterdag 17 maart 2018 @ 12:07

SmartRadio, onderdeel van Broadcast Partners, is de komende dagen op Radiodays in Wenen aanwezig om haar nieuwste ontwikkelingen te tonen. SmartRadio biedt cloudbased functionaliteit as-a-service aan. Wensen van opdrachtgevers worden vervolgens customized gerealiseerd. Met technische state-of-the-art oplossingen en bijbehorende advisering.

Lees meer

1Twente zet stap voorwaarts met AerOn

dinsdag 6 maart 2018 @ 09:53

Hij heeft het erg druk met zijn werkzaamheden voor 1Twente, de naweeën van een verhuizing en aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Toch wilde Flip van Willigen graag tijd vrijmaken om zijn ervaringen met Broadcast Partners met ons te delen. 'Geen probleem, ik vind het leuk om jullie te woord te staan.'

Lees meer

Broadcast Partners op Radiodays Vienna: 18 - 20 maart 2018

vrijdag 23 februari 2018 @ 10:25

Van 18 - 20 maart is Broadcast Partners te vinden op de Radiodays. Binnenkort meer info op de website!

Lees meer

De vele voordelen van Schoolradio bij PrO Almere

donderdag 8 februari 2018 @ 21:51

Broadcast Partners leverde een volledig School Radio pakket aan PrO Almere. Ook installeerde Broadcast Partners het gebruikersvriendelijke automatiseringssysteem AerOn Studio.

Lees meer

SmartRadio biedt mooie oplossingen voor Visual Radio

donderdag 8 februari 2018 @ 21:09

MultiCAM Systems en Broadcast Partners zorgen er samen voor dat mediabedrijven de mogelijkheid hebben om op eenvoudige wijze Visual Radio te produceren. Voor online portals en social media platforms. Dit omvat een integratie van AerOn Studio met MultiCAM Visual Radio.

Lees meer

Pilots in Apeldoorn en Nunspeet: serieus hogere uitzendvermogens nodig voor goede ontvangst lokale radio in DAB+

woensdag 31 januari 2018 @ 16:35

In het kader van DAB+ experimenten voor lokale omroep heeft Broadcast Partners in opdracht van A.C.T.G * én RTV Nunspeet **, een pilot uitgevoerd om te bepalen welk zendvermogen nodig is voor een goede DAB+ ontvangst van lokale radio in de gemeente Apeldoorn én voor RTV Nunspeet in de gemeente Nunspeet.

Lees meer

Aanbieding AETA µScoop

donderdag 21 december 2017 @ 23:19

AETA is in Nederland nog relatief onbekend, maar in Frankrijk en Duitsland staan ze hoog aangeschreven op het gebied van professionele codecs. Omdat steeds meer omroepen gaan samenwerken en onderling goede verbindingen willen opbouwen belichten we dit keer een relatief nieuwe telg uit het Aeta assortiment: de full-duplex µScoop IP-codec. Met de twee aanbiedingen kunt u op een een aantrekkelijke manier kennismaken met deze codec’s.

Lees meer

Innovatieve oplossingen voor lokale radiofrequenties België

vrijdag 15 december 2017 @ 11:54

Op 1 december maakte de Vlaamse Regering de erkenning van 68 lokale radiofrequenties in België bekend. Eerder dit jaar werden al 35 erkenningen bekendgemaakt. De nieuw erkende zendgemachtigden mogen per 1 januari 2018 uitzenden.

Lees meer

Lokale omroep LocoFM gestart met radio-uitzending via DAB+

zondag 26 november 2017 @ 19:43

LocoFM, Stichting Locale Omroep Oldebroek, is de omroep voor de gemeente Oldebroek en wijde omgeving. Afgelopen zaterdag gestart met radio-uitzendingen, op kanaal 9C, via DAB+ met een bandbreedte van 128kbps. Broadcast Partners zorgde voor levering en DAB-installatie waaronder een aXemble headend en een 200 Watt DAB+ zender.

Lees meer

Speciaal AerOn-editiesysteem voor Gelre FM

donderdag 16 november 2017 @ 21:09

Tientallen jaren geleden was radiostation Gelre FM een van de eersten die gebruik maakten van PC Radio. Jorg Ebbers, directeur van Gelre FM, weet nog dat het in die tijd behoorlijk innovatief was. 'Het werkte met CD-wisselaars en dat was toen al heel wat. Bovendien was het erg stabiel. Voor ons als 24/7 radiostation is dat heel belangrijk.' De ontwikkelingen staan niet stil en zo ook radio Gelre FM niet. We lopen graag voorop met nieuwe dingen. Vorig jaar ontstonden daarom de eerste plannen om over te stappen op de opvolger van PC Radio, zijnde AerOn. Voor ons was vooral belangrijk dat AerOn even stabiel zou zijn en dat de overgang van het ene systeem op het andere probleemloos zou verlopen. Dat is ook gelukt.

Lees meer

Uniek verzoek Koraal Media

woensdag 15 november 2017 @ 16:00

Broadcast partners heeft sinds 1979 al ontzettend veel radiostations helpen opbouwen. We hebben dus alles wel al eens gezien enervaren. Onlangs kregen we toch een uniek verzoek. Het kwam van Koraal Media. Dat is een woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Mark Hellenbrand van Koraal Media vertelt hoe het begon. ‘Koraal Media’ is een overkoepelende dagbesteding voor mensen met autisme of een andere beperking. Koraal Media geeft ze de mogelijkheid om in een veilige omgeving te werken met media, zoals fotografie, tv en nu ook radio. Een aantal jaren geleden zijn we met een paar cliënten begonnen om plaatjes te draaien. Deze waren live te horen in de woningen van de 300 cliënten van Koraal. Het was een groot succes.’

Lees meer

SLOA gestart met radio-uitzendingen via DAB+

maandag 13 november 2017 @ 10:00

DAB+ wordt de vervanger van de FM en door de overheid gezien als nieuwe distributievorm voor landelijke, regionale en lokale omroepen. De FM gaat uiteindelijk verdwijnen. De nieuwe Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) is vrijdag gestart met radio-uitzendingen via DAB+. Broadcast Partners zorgde voor levering en installatie van Antenne, Axemble en een 50 watt zender.

Lees meer

Voldoende uitzendvermogen cruciaal voor goede ontvangst lokale radio in DAB+

maandag 30 oktober 2017 @ 13:45

Het lokale radiostation Den Haag FM heeft samen met zenderoperator Broadcast Partners in augustus dit jaar een pilot uitgevoerd om te bepalen welk zendvermogen nodig is voor een goede DAB+ ontvangst van lokale radio in steden en dorpen. Uit de pilot blijkt dat voor behoorlijke ontvangst aanzienlijke zendvermogens nodig zijn. Netwerken die bestaan uit meerdere zenders van een laag vermogen blijken minder geschikt.

Lees meer

Nieuwe versie AerOn Studio beschikbaar: 1.2.10.18.

woensdag 25 oktober 2017 @ 20:55

Er is een nieuwe versie van AerOn Studio beschikbaar: AerOn versie 1.2.10.18. Deze is voor iedereen beschikbaar met een update contract van AerOn en kan worden gedownload vanuit Aeron Studio via het menu help en “Nu controleren op updates”.

Lees meer

RTV Apeldoorn, Loostad Radio, Veluwe Centraal en Kerkradio Apeldoorn kiezen voor DAB+ installatie van Broadcast Partners

woensdag 11 oktober 2017 @ 11:00

Sinds vandaag zijn RTV Apeldoorn, Loostad Radio, Veluwe Centraal en Kerkradio Apeldoorn te ontvangen op DAB+. Broadcast Partners realiseerde hiervoor de faciliteiten en installatie in samenwerking met vergunninghouder en mede-exploitant ACTG uit Apeldoorn. Om DAB+ uitzendingen mogelijk te maken is gekozen voor DAB+ hardware en advies van Broadcast Partners.

Lees meer

Terugblik IBC 2017. Bekijk de aftermovie!

woensdag 27 september 2017 @ 10:13

Van 15 - 19 september was Broadcast Partners vertegenwoordigd op de IBC 2017. Heeft u de stand bezocht? Blik dan even terug via de aftermovie op de beursdagen. De IBC dit jaar gemist? Bekijk dan zeker de aftermovie van Broadcast Partners op de IBC 2017!

Lees meer

Lancering SmartRadio, radio as a service, op de IBC2017

zaterdag 16 september 2017 @ 12:45

Op de IBC2017, tot 19 september, in de RAI in Amsterdam, heeft Broadcast Partners SmartRadio, radio as a service, gelanceerd. Allernieuwste feature op dit platform: de aXemble as a service. Het in eigen beheer ontwikkelde headend voor DAB+ uitzendingen is nu ook cloudbased beschikbaar. Op IBC is dit lokaal live te beluisteren op 2 DAB+ kanalen: Radio IBC powered by Kermis FM, en Radio IBC Non-Stop.

Lees meer

Demonstratie AerOn Visual Radio powered by 1080 op IBC

vrijdag 15 september 2017 @ 12:00

Op de IBC, die vandaag geopend is, en nog voortduurt tot 19 september, in de RAI in Amsterdam, zal ook AerOn Visual Radio powered by 1080dots te bewonderen zijn. Afgelopen periode is dit product in eigen huis met partner 1080dots BV ontwikkeld. De basis configuratie maakt het mogelijk om met de audio- en video bestanden, aangestuurd door AerOn Studio, Visual Radio te produceren en is op basis van aanvullende wensen, er maatwerk mogelijk.

Lees meer

Broadcast Partners en Logitekaudio lanceren de allernieuwste AoIP audioconsole Helix in Europa

woensdag 13 september 2017 @ 14:40

Vandaag kondigen Broadcast Partners en Logitekaudio de gezamenlijke lancering in Europa, van het prijswinnende product van NAB2017 Las Vegas, aan. De allernieuwste AoIP audioconsole Helix. Op de IBC, van 15-19 september in de RAI in Amsterdam, zal Logitek’s Helix gedemonstreerd worden in een complete multimedia omgeving op de stand van Broadcast Partners.

Lees meer

Samenwerking Broadcast Partners en MultiCAM Systems in gezamenlijke ontwikkeling Visual Radio

maandag 11 september 2017 @ 13:19

MultiCAM Systems en Broadcast Partners kondigen een samenwerking aan in gezamenlijke ontwikkeling van Visual Radio door MultiCAM en AerOn Studio te integreren. Hierdoor ontstaat voor mediabedrijven de mogelijkheid om op eenvoudige wijze Visual Radio te produceren voor online portals en social media platforms.

Lees meer

Kermis FM verzorgt Radio IBC live vanuit de RAI tijdens IBC2017

woensdag 6 september 2017 @ 13:17

Ook dit jaar zal Radio IBC ‘On Air’ zijn. Op de stand van Broadcast Partners zal hiervoor een volledige multimedia omgeving worden ingericht. Radiomakers van Kermis FM zijn hierdoor voor het eerst ook buiten de Tilburgse Kermis te horen. Tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) van 15-19 september in de RAI in Amsterdam maken ze live radio en zijn ze te volgen op Visual Radio. De uitzendingen zijn in en om Amsterdam te volgen op 88.5 FM en via internet.

Lees meer

Samenwerking SmartRadio en StreamOne: op IBC nieuwe features SmartRadio met integratie StreamOne publicatie

maandag 4 september 2017 @ 11:50

In aanloop naar IBC 2017, van 15 tot 19 september 2017 in Amsterdam, kondigen StreamOne en SmartRadio een samenwerking aan in de productontwikkeling van SmartRadio en StreamOne. Op de IBC zullen nieuwe features van Smartradio getoond worden, waaronder een integratie met het StreamOne publicatie platform in SmartRadio waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. SmartRadio en StreamOne spelen hierbij in op de wens van mediabedrijven om multi-channel te produceren en publiceren. Content die geproduceerd wordt zal vaker en meer op diverse plaatsen zichtbaar moeten zijn.

Lees meer

SmartRadio lanceert cloud based audio processing as a service via Stereo Tool integratie op de IBC

vrijdag 1 september 2017 @ 13:35

Op de IBC 2017, van 15 tot 19 september 2017 in Amsterdam, lanceert SmartRadio cloud based audio processing as a service via Stereo Tool integratie. Nieuwe features van SmartRadio zullen live getoond worden, waaronder een integratie van Stereo Tool in SmartRadio, waarbij nieuwe mogelijkheden ontstaan. SmartRadio biedt door de inzet van Stereo Tool een volwaardig cloudbased playout-proces aan.

Lees meer

RTV Nunspeet kiest voor DAB+ installatie van Broadcast Partners

vrijdag 1 september 2017 @ 06:17

RTV Nunspeet is sinds vandaag te ontvangen op DAB+. Broadcast Partners realiseerde de faciliteiten en installatie. RTV Nunspeet heeft voor haar DAB+ uitzendingen gekozen voor DAB+ hardware en advies van Broadcast Partners. De setup bestaat uit een aXemble headend, DAB+ zender en 2 antennes op 60 meter hoogte. RTV Nunspeet zendt uit met 150W Erp vermogen en heeft gekozen voor een bandbreedte van 128kbps.

Lees meer

Samenwerking Pluxbox en Smartradio: gezamenlijke productontwikkeling Smartradio en RadioManager

vrijdag 25 augustus 2017 @ 10:03

In aanloop naar IBC 2017, van 15 tot 19 september 201,7 in Amsterdam, kondigen Pluxbox en Smartradio een samenwerking aan in de gezamenlijke productontwikkeling van Smartradio en RadioManager. Op de IBC zullen nieuwe features van Smartradio getoond worden, onder andere een integratie van Radiomanager en AerOn in Smartradio waarbij op onderdeel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Smartradio en Pluxbox spelen hierbij in op de veranderende manier van produceren bij moderne radiostations.

Lees meer

Divicon Media FM-operator voor MDR

woensdag 23 augustus 2017 @ 10:10

Broadcast Partners en Divicon Media uit Leipzig werken in Duitsland samen in de exploitatie van radiozenders. Broadcast Partners is grootaandeelhouder in Divicon Media en begeleidt het bedrijf met kennis, ervaring en proven concepts. Divicon Media verzorgt de etherdistributie voor diverse Duitse radiostations, inclusief aanvullende technische dienstverlening. Broadcast Partners ziet de samenwerking in Divicon Media niet alleen als een strategische investering, maar ook als de perfecte uitvalsbasis om in Duitsland een belangrijke positie in te nemen.

Lees meer

Roparunradio

maandag 26 juni 2017 @ 10:39

Een enorme estafettetocht, van Parijs en Hamburg naar uiteindelijk de Coolsingel in Rotterdam. Dat is de Roparun. Ruim 8.000 mensen nemen eraan deel. Ze willen daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor een iets aangenamer leven voor mensen met kanker. Programmaleider Jim Friederich benaderde Broadcast Partners voor het uitzenden van hun radioprogramma op het landelijke DAB+ netwerk.

Lees meer

Broadcast Partners op IBC2017 - 15 t/m 19 september 2017

woensdag 21 juni 2017 @ 15:18

De IBC, dé internationale omroepbeurs voor professionals, vindt weer plaats in de RAI in Amsterdam. Van 15 t/m 19 september informeert Broadcast Partners bezoekers over de voortschrijdende techniek binnen een constant evoluerend radiolandschap. Ook over de producten en diensten die Broadcast Partners binnen deze radiowereld biedt. Registreer gratis!

Lees meer

Radio Alpe d'HuZes

woensdag 14 juni 2017 @ 10:13

Wie kent het evenement niet, Alpe d’Huzes. De enorme uitdaging waarbij duizenden deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen. Het motto: ’opgeven is geen optie’. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Een mooi evenement met een heel goed doel. En een evenement dat draait op vrijwilligers en sponsoren. Daar wilden we graag iets voor doen.

Lees meer

Release nieuwste versie aXemble DAB+ headend

donderdag 25 mei 2017 @ 15:47

Broadcast Partners introduceerde op de IBC 2016 een pre-release van de aXemble, een full-option encoderen geïntegreerde multiplexer, een headend voor DAB+ uitzendingen. Sindsdien is het product door ontwikkeld en beschikbaar voor de markt. Als spin off kan Broadcast Partners nu ook een standalone aXemble aanbieden.

Lees meer

Commerciële netwerkradio en lokale radio's in Vlaanderen op FM m.i.v. januari 2018

donderdag 18 mei 2017 @ 11:01

Het onlangs door de minister gepubliceerde frequentieplan kent niet meer frequentieruimte. Het voorziet wél in een andere indeling, waarmee ruimte is gecreëerd voor private netwerkradio’s, verdeeld over vier FM-netwerken. De definitieve frequentiepakketten zijn inmiddels vastgelegd en deze worden verdeeld middels een zogenaamde ‘beauty contest’ met puntentelling volgens het procedurebesluit van 24 februari.

Lees meer

DAB+ toegankelijk voor ieder radiostation in Nederland

woensdag 26 april 2017 @ 17:00

DAB+ wordt gezien als de vervanger van FM. Geleidelijk wordt DAB+ een steeds belangrijker distributieplatform. DAB+ kent een aantal leuke extra mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld uw eigen logo met het signaal meezenden. Het zoeken en vinden van een radiozender is gemakkelijker dan met FM. De keuze voor etherdistributie via DAB+ brengt een radiostation op een eigentijds niveau. Adverteerders zien het vaak als een beslisfactor om een budget bij een radiostation te besteden.

Lees meer

Radio Continu maakt overstap naar AerOn Studio

dinsdag 11 april 2017 @ 10:50

Radio Continu is al jarenlang gebruiker van PC Radio. In maart 2017 is de overstap gemaakt naar AerOn Studio. Broadcast Partners heeft Radio Continu technisch ondersteund in de migratie door de hele workflow van de verschillende Radio Continu-edities te inventariseren en de verwachtingen helder te maken.

Lees meer

Haagse Omroepen op DAB+

vrijdag 17 februari 2017 @ 11:14

De Haagse radiostations Den Haag FM en Den Haag Totaal zijn met ingang van 17 februari 2017 ook via DAB+ te ontvangen in de agglomeratie Den Haag op kanaal 10D.

Lees meer

Oscar Dekker over FM-Processing

woensdag 21 december 2016 @ 11:21

Als kind al was Oscar Dekker gefascineerd door het fenomeen ‘radio’. Hij groeide op in een periode waarin het radiolandschap werd gekenmerkt door piraterij: mensen gingen zelf radio maken en zendertjes in elkaar knutselen. Bij Oscar was het net iets anders. Hij ging vooral schaven aan het geluid. Hij moet toen 12 of 13 geweest zijn. 30 jaar later is Oscar Dekker nog steeds een referentie op vlak van FM radio processing. Lees het interview.

Lees meer