menu

Het DNA van een Broadcast Partner – Mart

Mart Kik

Monteur zenderparken en sinds 2008 bij Broadcast Partners Het klinkt zo cliché, maar mijn werk is zo afwisselend en ik kom op zoveel plekken.

 

Broadcast Partners heeft mijn radiohart gestolen

In 1989 ben ik geboren in Zierikzee en mijn ouders hadden een bakkerij in Brouwershaven. Tijdens mijn schoolvakanties hielp ik bij het bakken van krentenbollen, broodjes en andere lekkernijen met frisse tegenzin. In de bakkerij stond altijd de radio aan. Mijn vader had vroeger een piratenstation, genaamd Radio Smalstad. Private radio was in die tijd nog niet toegestaan en mijn vader werd dan ook gesnapt. Ondanks dat advocaat Moszkowicz hem in de rechtszaal bijstond, moest hij toch zijn apparatuur inleveren en een boete betalen. Jaren later; mijn vader had mengpanelen, microfoons en kasten vol platen en cd’s, maar mijn interesse voor radio was er nog niet zo, totdat mijn vader me mee nam naar het station van Radio Schouwen-Duiveland en daar ontwaakte mijn radiohart. Vanaf toen ging ik iedere zaterdag mee en zat ik te kijken naar hoe de jongen achter het grote mengpaneel de techniek van het radiostation deed. Daarna heb ik nog jaren naast school bij de radio gezeten. Het is me dus echt met de paplepel ingegoten. Na het VMBO ben ik een opleiding voor Beeld, Licht en Geluid gaan doen. Die rondde ik af en liep ik tegen een vervolgopleiding Metaal en Elektro aan. Die heb ik, vanwege de reisafstand Rotterdam – Brouwershaven met het openbaar vervoer, niet afgemaakt.

Ik was klaar met school en ik ben sowieso meer een man van de praktijk. Per toeval zag mijn moeder een advertentie van Broadcast Partners. Dit bedrijf kende ik al wel vanuit de andere kant van de mengtafel, dus ik hoefde niet meer verder te zoeken. Ik mocht op sollicitatie komen en ik kreeg HF-schema’s voor mijn neus, ik wist werkelijk niet wat het was. Ik heb nog nooit zo’n slecht sollicitatie gesprek gehad, met een half uur stapte ik weer in de auto met de gedachte ‘dit wordt helemaal niets’. En toen belde Pascal, een van de inmiddels technisch directeuren van Broadcast Partners of ik de week erna tijd had. Ik mocht starten met kabels solderen in de werkplaats en een paar weken later ging ik met het werkbusje naar mijn eerste klus in Belgie. Dat waren echt avonturen. Broadcast Partners geeft je het vertrouwen en je gaat het maar gewoon doen. Na een half jaar kreeg ik een envelop Deense Kronen mee en ging ik een week naar Denemarken voor Radio 100, een radiostation dat destijds werd opgezet door John de Mol. Ik werk nog altijd met heel veel plezier bij Broadcast Partners en maak zo nu en dan nog een radio-uitzending bij Omroep Zeeland op freelance basis.

 

Mijn DNA als Broadcast Partner

Als je van avontuur, auto rijden en afwisseling houdt dan zit je goed bij Broadcast Partners. Je krijgt met zoveel facetten te maken in je werk. Ik houd me bezig met Spanning, metaal, Rf techniek, ip en ict en ik werk op hoogte. Telecom is een breed begrip. En de afwisseling zit ‘m ook in het dagelijkse werk. De ene dag ga ik naar Belgie en kom ik bij een lokaal radiostation en vervang ik daar een zender, de andere dag bouw ik een studio. Ik kom op zoveel plaatsen. Broadcast Partners heeft vrijheid hoog in het vaandel staan. Je moet jezelf laten zien en wanneer ze hier doorhebben dat ze je om een boodschap kunnen sturen, dan krijg je alle ruimte om je werk te doen. Wat ik ook fijn vind is dat Broadcast Partners een bedrijf is dat kort op de bal speelt. Ik hoef geen lijstjes bij te houden, in te klokken, uit te klokken, veel te overleggen of vast te leggen. De klant heeft een vraag of wens, we kijken hoe we het aanvliegen en we gaan aan de slag. Die werkwijze past goed bij mij. Het maakt me trots wanneer ik stiltes door storing op de radio heb verholpen en de zender het weer doet als we terug rijden. Wat ik ook tof vind is dat ik regelmatig in contact kom met de dj’s van de verschillende radiostations. Als je affiniteit hebt met techniek en je vindt het leuk om bij een informeel en laagdrempelig bedrijf te werken waar het werkelijk nooit saai is, dan is Broadcast Partners in Terneuzen de leukste werkgever.

 

Het nummer waar de radio van Mart harder voor gaat

Broadcast Partners
Winkelmand0
Er zijn geen producten in de winkelmand!
Verder winkelen
0