Terugblik SmartRadio Event Hilversum

woensdag 11 juli 2018 @ 11:02

Op vrijdag 6 juli organiseerde Broadcast Partners haar eerste Smart Event in Hotel Restaurant Gooiland in Hilversum. Ruim 120 afgevaardigden van lokale, regionale, landelijke commerciele- en publieke mediabedrijven uit Nederland en België bezochten dit evenement. Onder de noemer Smart Event toonde Broadcast Partners haar nieuwste innovatieve ontwikkelingen. Speciaal voor dit evenement werd de allereerste evenementen DAB+ zender ingericht. Vanaf de toren in Hilversum werd op laag vermogen in allotment 5A uitgezonden.

DAB+ headend aXemble

Het programma Smart Event Radio werd verzorgd vanuit de schitterende mobiele studio van ShowbizzLive en uitgezonden in 4 verschillende kwaliteiten op DAB+. In 48, 96, 128 en zelfs 192kbps. Broadcast Partners zette hiervoor haar in eigen huis ontwikkelde DAB+ headend aXemble in. Een volwassen, full option, betaalbaar product met alle features die gewenst zijn op DAB+ Digital Radio. 

Kenmerkend voor dit product is dat alle instellingen overzichtelijk en makkelijk instelbaar beschikbaar zijn in de web-interface van de aXemble en dat daarnaast alle mogelijke opties aanwezig zijn voor encoderen en multiplexen. Engineers van Broadcast Partners hebben de best mogelijke configuraties als standaard optie beschikbaar gemaakt. In de hal van Gooiland werd dit aan veel bezoekers live gedemonstreerd. Naast aXemble werd de allernieuwste watchdog AerSecure gedemonstreerd. Een nieuw ontwerp wat heeft geleid tot een spliksplinternieuw product dat IP en satelliet zendlijnen bewaakt en daardoor vlekkeloos de continuïteit garandeerd van FM en of DAB+ uitzendingen.

Partners SmartRadio

Smart Event had als doel om in een informele sfeer de vele nieuwe producten die in samenwerking met partners van SmartRadio inmiddels ontworpen en beschikbaar zijn te demonstreren, maar ook om te luisteren naar wensen voor doorontwikkeling. Zo waren op het Smart Event SmartRadio partners Pluxbox, Orban, Digi Pluggen, Multicam, StreamOne, Eumedianet en SmartOcto aanwezig om de allernieuwste mogelijkheden te tonen waarbij de onderliggende koppelingen leiden tot veel meerwaarde.

Innovatie

SmartRadio heeft als doel om bestaande- en nieuwe mediabedrijven te helpen innoveren. Middels een cloud- en webbased radio-as-a-service platform waar modules in beschikbaar zijn die antwoord geven op een veranderende manier van produceren als antwoord op wensen en eisen van publiek. Multichannel productie, story-driven data-analyse, online publicatie met een eigen player voor live en ondemand audio en video, cloudbased nieuwsportals, visual radio met AI maar ook mogelijkheden voor cloudbased radio playout inclusief modulatieprocessing. Op het Smart Event werden alle mogelijkheden getoond. Alle modules in SmartRadio van Broadcast Partners werken met licenties en worden as-a-service in diverse modellen en prijzen aangeboden. 

AerOn

Broadcast Partners demonstreerde daarnaast de nieuwste opzet voor mogelijke schaalvergroting richting streekomroepen op gebied van radio-playout. Welke setup is hiervoor beschikbaar waarbij efficiency, gebruikersgemak en prijsstelling unieke punten zijn. AerOn heeft hiervoor veel mogelijkheden. Eerder al bij RMC Twente uitgerold, maar ook afgelopen vrijdag uitgebreid gedemonstreerd.

IBC 2018

Later dit jaar zal Broadcast Partners op IBC van 14 tot 18 september in Amsterdam ook aanwezig zijn met haar eigen live radio-station en weer nieuwe mogelijkheden binnen SmartRadio tonen. Na IBC zal het Smart Event ook op andere plekken in Nederland en België neerstrijken.

Meer info

Door René van de Kolk