SmartRadio werkt samen met StreamOne voor online audio- en video publicatie.

donderdag 24 mei 2018 @ 13:04

SmartRadio, onderdeel van Broadcast Partners, is een radio-as-a-service oplossing. De hybride en modulair opgebouwde service ondersteunt mediabedrijven en uitgevers bij het innoveren van hun productieproces. SmartRadio is 100% cloudbased opgebouwd en biedt hiervoor diverse modules aan die aangesloten kunnen worden op bestaande systemen en/of infra. Nieuwe functionaliteiten zijn snel beschikbaar waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan. Naast ervaring en techniek biedt SmartRadio ook ondersteuning en consultancy aan om te innoveren in het productieproces.

Smart Publicatie in samenwerking met StreamOne

SmartRadio biedt een complete data-driven dienst van begin tot eind aan en werkt samen met de beste partijen voor de individuele elementen. Het onderdeel Smart Publicatie wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met StreamOne uit Utrecht.

Veel meerwaarde in functionaliteit

René van de Kolk van SmartRadio: “Online mogelijkheden voor live- en on demand audio en video publicatie worden steeds belangrijker voor mediabedrijven. Door samenwerking met StreamOne in het SmartRadio platform ontstaat veel meerwaarde in functionaliteit. De combinatie in SmartRadio met data-analyse en/of monetizing opties is voor iedere opdrachtgever op maat beschikbaar.”

Simpele en snelle manier publicatie live en on-demand content

Smart Publicatie van StreamOne zorgt voor een simpele en snelle manier om de geproduceerde live en on-demand content op ieder platform te publiceren. Middels onderstaande punten is het voor ieder mediabedrijf simpel de gewenste features in te stellen en toe te voegen.

  • Een eigen content delivery platform;
  • Een optioneel eigen branded player;
  • Gedetailleerde statistieken;
  • Een gebruikersvriendelijke interface.

Naast livestream zijn ook aanvullende modules beschikbaar voor on-demand, uitzending gemist en visual radio. Kosten starten vanaf 49 euro per maand.

Service is toegankelijk

StreamOne CEO Ruud van der Linden: "Op dit moment zijn er reeds tientallen lokale mediabedrijven aangesloten op deze wijze van online publiceren. Wij vinden het belangrijk om onze service toegankelijk te maken voor iedere content-maker, hoe groot of hoe klein ook. Samen met SmartRadio kijken we hoe we zo compleet mogelijk in de wensen van alle gebruikers kunnen voorzien." Voor alle lokale mediabedrijven is SmartRadio nu eerste aanspreekpunt voor onze service.

Informatie

Voor meer informatie over de dienstverlening, neemt u contact op met:

SmartRadio

StreamOne