SmartRadio op Radiodays in Wenen van 18 – 20 maart 2018

zaterdag 17 maart 2018 @ 12:07

SmartRadio, onderdeel van Broadcast Partners, is de komende dagen op Radiodays in Wenen aanwezig om haar nieuwste ontwikkelingen te tonen. SmartRadio biedt cloudbased functionaliteit as-a-service aan. Wensen van opdrachtgevers worden vervolgens customized gerealiseerd. Met technische state-of-the-art oplossingen en bijbehorende advisering.

Functionele totaaloplossing

SmartRadio bedenkt voor mediabedrijven en publishers software-based smart oplossingen. Het platform biedt een totaaloplossing om multichannel te produceren en publiceren. Deze oplossing is schaalbaar en door de markt op ieder niveau te bepalen. SmartRadio biedt alle functionaliteit aan in abonnementsvorm. Het is mogelijk om klein te beginnen om vervolgens, als het bereik groeit of in omvang toeneemt, op te schalen.

Bezoek SmartRadio en ontdek het platform met diverse smart oplossingen

Het ontwikkelen van SmartRadio gebeurt wereldwijd met spelers die op ieder onderdeel zich focussen op eigen (data-driven) productontwikkeling. Door op onderdeel in basis functionaliteit te koppelen ontstaat veel meerwaarde. Deze voorbeelden zijn te zien op Radiodays:

  • Smartplayer, de Smartdatabase en de Smart Radioplanner. Webbased te bedienen en cloudbased beschikbaar in Microsoft Azure.
  • SmartRadio werkt intensief samen met Radiomanager van Pluxbox. Door radioplanning 1 op 1 te koppelen aan Pluxbox ontstaat een live multichannel rundown. Op metadata en itemniveau. Informatie is te delen op eigen websites en apps maar ook op YouTube, Facebook of SoundCloud. Hierdoor is geproduceerde content op een efficiënte wijze beschikbaar op meerdere plekken.
  • In SmartRadio is er samenwerking met StreamOne. Online live en on-demand publiceren is hierdoor relatief simpel. Met gedetailleerde statistieken en mogelijkheden voor een eigen customized player.
  • SmartRadio toont op Radiodays Europe een eerste HTML webbased functionaliteit voor Visual Radio van Multicam.
  • Een nieuw ontwikkeld cloud- en webbased Media Asset Management product is hybride beschikbaar en stelt een mediabedrijf in staat alle content overzichtelijk te houden en te beheren. Alsmede voor een soepel en overzichtelijk productieproces.
  • SmartRadio biedt een aantal oplossingen aan waarbij verkregen data van geproduceerde content leidt tot diepgaand inzicht op het gebied van o.a. bereik en relevantie. Data-driven productieprocessen kunnen hierdoor gerealiseerd worden.
  • SmartRadio biedt de mogelijkheid voor het realiseren van een eigen Customer Data Platform. Een innovatief technisch platform met AI en heldere advisering maakt het mogelijk publiek te leren kennen.

 

Broadcast Partners / SmartRadio op Radiodays in Wenen

Meer leren over de mogelijkheden van SmartRadio? Kom langs in onze stand op Radiodays Europe, van 18 t/m 20 maart in Wenen.

Meer info

www.aeron.studio | www.smartradio.nl | www.radiodayseurope.com