SmartRadio biedt mooie oplossingen voor Visual Radio

donderdag 8 februari 2018 @ 21:09
De focus van regionale, landelijke en grotere lokale omroepen gaat steeds meer liggen op online en Visual Radio. Hiermee volgen we het mediagedrag van luisteraars die naast de traditionele manier van radio luisteren ook veel digitaal naar muziek luisteren. Broadcast Partners biedt met SmartRadio, radio as a service, softwarematige oplossingen aan om deze vernieuwing door te kunnen voeren. Met het onderdeel MultiCAM Visual Radio is het mogelijk om live mee te kijken in de radiostudio van de zender. Hierdoor is het radiostation niet langer alleen maar te horen, maar ook te zien.

SmartRadio as a service

SmartRadio is voor ieder mediamerk en alle gebruikers aantrekkelijk. Broadcast Partners biedt functionele oplossingen aan waarbij de gebruikersvriendelijkheid voorop staat. Belangrijke voorwaarde voor succes is dat de gebruikers meegenomen worden in de vernieuwing en in de mogelijkheden.

Eenvoudig Visual Radio

MultiCAM Systems en Broadcast Partners zorgen er samen voor dat mediabedrijven de mogelijkheid hebben om op eenvoudige wijze Visual Radio te produceren. Voor online portals en social media platforms. Dit omvat een integratie van AerOn Studio met MultiCAM Visual Radio. René van de Kolk: ‘In SmartRadio hebben we een koppeling gemaakt met Radiomanager van Pluxbox. Door een samenwerking met MultiCAM en Pluxbox kunnen efficiënte multichannel processen ontstaan. Door de radioplanning bijvoorbeeld 1 op 1 te koppelen aan Pluxbox ontstaat een live rundown op metadata en itemniveau. Deze informatie is te delen op een eigen website van de zender, YouTube, Facebook of Soundcloud. SmartRadio biedt graag de gewenste ondersteuning bij de realisatie en implementatie hiervan.’

Mooie oplossingen voor Visual Radio met MultiCAM

Naast de systemen van 1080Dots, die geschikt zijn voor met name de lokale omroepen, heeft Broadcast Partners met MultiCAM de mogelijkheid om een meer geavanceerd systeem aan te bieden. 

  • MultiCAM werkt met PTZ camera’s en door geïntegreerde intelligentie kan dit systeem volledig standalone werken. Zonder mensen actief te moeten inschakelen, kunt u de radiostudio omtoveren tot een Visual Radio studio.
  • Het Artificial Intelligence algoritme kiest de beste camerapositie en volgt de DJ of presentator bij iedere actie en schakelt dit op natuurlijke wijze.
  • MultiCAM werkt met GPIO of audio levels van een AoIP console en focust op de actieve DJ of presentator. Wanneer er wordt gesproken in de studio, zal de camera via een spraakdetector hier op reageren.
  • Door MultiCAM is het mogelijk meer informatie mee te geven op beeld, zoals actueel nieuws, weerbericht, social media feeds etc.
  • MultiCAM is makkelijk te integreren met alle mengtafels en audio platformen. Zo wordt er een geautomatiseerd systeem gecreëerd.
  • MultiCAM is een Visual Radio oplossing waarbij DJ’s, gasten in de studio en videoclips optimaal in beeld gebracht worden aan de hand van slimme algoritmes.

Naar een hoger niveau

Via deze oplossing wordt Visual Radio naar een nóg hoger niveau getild. Alle content kan live/online gestreamd of opgeslagen worden. U kunt ook eenvoudig delen van de uitzending vastleggen om vervolgens op de eigen website, Facebook-pagina of YouTube-kanaal te plaatsen.

Groter publiek en aantrekkelijker programma

Met Visual Radio kunt u alle content op ieder platform laten zien. Hiermee bereikt u een groter publiek én er kan ook sneller en spontaan gehandeld worden. Dit zorgt voor een levendigere en aantrekkelijkere radio-uitzending.

Meer info

-----

MultiCAM Systems is opgericht in 2010 en is ontworpen voor gebruiksvriendelijke live-videoproductiesystemen, die voorzien zijn van geavanceerde videobewegingsfuncties en PTZ-camera technologieën voor toepassingen zoals opname, live streaming en podcasting. Focus op de uitzend- en e-learningmarkten biedt MultiCAM Systems, een dynamisch en innovatief bedrijf, een breed scala aan producten.