Radio Continu maakt overstap naar AerOn Studio

dinsdag 11 april 2017 @ 10:50

Radio Continu is al jarenlang gebruiker van PC Radio. In maart 2017 is de overstap gemaakt naar AerOn Studio. Broadcast Partners heeft Radio Continu technisch ondersteund in de migratie door de hele workflow van de verschillende Radio Continu-edities te inventariseren en de verwachtingen helder te maken. Daarna is de nieuwe opzet opgebouwd en samen met Radio Continu vlekkeloos in gebruik genomen. De cursus en ondersteuning voor technici en DJ’s voor, tijdens en na de implementatie was daarbij essentieel. 

Ilona van Barneveld, sales manager Broadcast Partners: 'Op een andere, een projectmatige manier, hebben we dit aangepakt. De klant heeft optimale begeleiding gekregen. Het belangrijkste is de technische voorbereiding en inventarisatie van de workflow. Met als doel een zeer tevreden klant!'

AerOn: nieuw en toch vertrouwd

Broadcast Partners voorziet al ruim 30 jaar in radio-automatisering en continuïteit. De behoefte van radiostations om mee te gaan met trends, is gewijzigd in de noodzaak zich te onderscheiden. AerOn Studio is ontwikkeld om radiostations optimaal te ondersteunen. Voor lokale omroepen is AerOn Studio dé software om mee te gaan werken. 

Radio Continu

Radio Continu brengt de luisteraar een lichte muziekmix, met veel aandacht voor muziek en artiesten van eigen bodem, piratenmuziek en muziek in de streektaal. Maar draait ook schlager, goud van oud, country, Zuid-Afrikaanse en Engelstalige muziek. Gezelligheid staat centraal. Dit klinkt niet alleen door in de muziek, maar ook in de presentatie. Ronald Dubben: ‘Om via het internet te luisteren naar Radio Continu, klik je op één van de muziekicoontjes rechts bovenaan de website www.radiocontinu.nl. We bieden 5 verschillende livestreams aan, waaronder een 256 kb/s MP3 stream en een 96 kb/s AAC+ stream. Je krijgt reclameboodschappen én muziek aangeboden die precies bij jouw omgeving aansluiten.’ Radio Continu heeft elf FM-zenders in gebruik en is te ontvangen in geheel Noord- en Oost-Nederland. 

DAB+

Sinds 1 september 2015 zendt Radio Continu naast FM ook digitaal uit via de ether (DAB+) in geheel Noord- en Oost-Nederland via kanaal 6B en 9D-N. Radio Continu is via DAB+ ontvangen van grofweg Alkmaar t/m Nijmegen met een DAB+ radio.

Ronald Dubben, Broadcast Engineer van Radio Continu: 'Iedereen is zeer enthousiast over het nieuwe radio automatiseringssysteem. De migratie is foutloos uitgevoerd. Complimenten over de nieuwe werkwijze. Erg prettig samenwerken met het team van Broadcast Partners!'

Info