HOi FM weer in de lucht

dinsdag 22 mei 2018 @ 10:43

Hoeveel pech kun je hebben? Voor de derde keer in ruim drie jaar tijd was HOi FM dit jaar slachtoffer van diefstal. “Op 19 maart 2017 werd opnieuw ingebroken in onze zendkast en werden de zender en bijbehorende apparatuur weggenomen”, aldus programmaleider Jaap Calkhoven. “We zijn wel verzekerd tegen diefstal, maar de verzekeraar vergoed maar een klein deel van de schade.” HOi FM kwam dus opnieuw met een flinke kostenpost te zitten. Toch vonden ze een weg terug.

Broadcast Partners onmisbaar

“We hadden niet meteen de financiële middelen voorhanden. Voor een lokale omroep is geld altijd een groot probleem, omdat het meeste via subsidies binnenkomt.” Maar door bepaalde investeringen uit te stellen of zelfs te schrappen, lukte het HOi FM toch om de nodige financiële middelen vrij te maken voor de aanschaf van nieuwe apparatuur. “Deze hebben we weer bij Broadcast Partners gekocht, al jarenlang onze leverancier van zender en toebehoren. Ook in onze studio staat apparatuur van Broadcast Partners, waaronder Aeron. Hier zijn we heel tevreden over. Sowieso is Broadcast Partners voor ons onmisbaar. Waar vind je nog een andere leverancier die zo groot en betrouwbaar is en service zo hoog in het vaandel heeft staan?”

Enige geschikte plek

HOi FM deed, voor de herplaatsing van de apparatuur, onderzoek naar andere locaties voor hun zendmast. “De locatie op de Haarlerberg is heel afgelegen, dus risicovol als het om inbraak gaat. We hebben naar alternatieven gezocht en hadden plannen om een gezamenlijke nieuwe zendmast met Radio 350 te plaatsen op het industrieterrein in Rijssen.” Helaas bleek dat een zendmast in de eigen gemeente moet staan en dat deze optie dus niet mogelijk was. De locatie op de Haarlerberg bleek, dankzij de hoge ligging, de enige geschikte plek te zijn. “Dus hebben we toch dezelfde plek gekozen. Natuurlijk hebben we wel extra maatregelen tegen diefstal genomen.”

Weer live

Op woensdag 2 mei was het zover. HOi FM ging weer live op 106.6 FM. “Dankzij de snelle en goede service van onder meer Jean-Paul Weerman van Broadcast Partners, is dit gelukt. Onze hoofdtechnicus Patrick van der Horst werkt graag met hem samen omdat hij betrouwbaar, prettig in de omgang en behulpzaam is en altijd snel antwoorden geeft op de vragen die we hebben. Je hoort het, wij zijn heel tevreden.”