Haagse Omroepen op DAB+

vrijdag 17 februari 2017 @ 11:14

Haagse-Omroepen-op-FMDe Haagse radiostations Den Haag FM en Den Haag Totaal zijn met ingang van 17 februari 2017 ook via DAB+ te ontvangen in de agglomeratie Den Haag op kanaal 10D.

Hoofd Techniek, Wiljan Pongers: 'Stichting Stadsomroep Den Haag is een onafhankelijke media-organisatie die steeds inspeelt op technologische en maatschappelijke ontwikkelingen. Uitbreiding naar digitale radio hoort daar uiteraard bij. We tonen hiermee aan dat DAB+ ook door lokale omroepen zelf kan worden verzorgd. De mogelijkheid van het uitzenden op DAB+ wordt actief ondersteund door de Gemeente Den Haag.'

Duurzame en professionele zendinstallatie

De Haagse omroepen hebben er doelbewust voor gekozen meteen een duurzame en professionele zendinstallatie in te zetten met het oog op de toekomst en de mogelijke vorming van een streekomroep in de regio. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van een all-in-one DAB+ head end (aXemble) dat in Nederland is ontwikkeld.

Stichting Stadsomroep Den Haag

Den Haag FM valt onder de Stichting Stadsomroep Den Haag. Deze stichting vervult deze taken als lokale omroep. Met Den Haag FM, Den Haag Totaal, Den Haag TV en FunX laten zij zich zien en horen in Den Haag. In samenwerking met de regionale Omroep West zetten zij zich in voor Haagse saamhorigheid.