De vele voordelen van Schoolradio bij PrO Almere

donderdag 8 februari 2018 @ 21:51

Docent Marc, van praktijkschool PrO Almere, is geen onbekende in de radiowereld. Hij werkt al 16 jaar voor de lokale radio in Almere. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij enkele jaren geleden een cursus ‘Radio maken’ op school introduceerde. Het één leidde tot het ander.

'We mochten destijds gebruik maken van de studio van Omroep Almere', legt Marc uit. 'Tijdens de lessen mochten onze leerlingen gasten interviewen. Niet de minste hoor. Een van de gasten was bijvoorbeeld lokaal politicus Johan de Leeuw. Tijdens de interviews viel me op dat onze leerlingen veel verder gingen dan het onderwerp zelf. Ze stelden ook persoonlijke vragen en deden dat op hun eigen, eerlijke manier. Dit werd enorm gewaardeerd. Dat zette ons aan het denken over de mogelijkheden die radio voor onze leerlingen biedt', aldus Marc.

De link met Broadcast Partners was snel gelegd

Je kunt natuurlijk niet elke dag op en neer reizen naar een radiostudio. Een idee voor een eigen radio-uitrusting was geboren. Dit idee werd verder uitgewerkt, samen met Cor van Omroep Almere. 'We vonden het leuk dat deze school eens iets anders wilde doen voor hun leerlingen. Om zelf uitzendingen te kunnen maken is echter veel techniek nodig. Daarvoor brachten we PrO Almere in contact met Broadcast Partners. Zelf werken we hier al lang en tot volle tevredenheid mee samen. Het is een van de betere broadcast ondersteunende bedrijven en ze bieden goede ondersteuning. De link was dus snel gelegd.'

Volledig School Radio pakket

Broadcast Partners leverde een volledig School Radio pakket aan PrO Almere. Ook installeerde Broadcast Partners het gebruikersvriendelijke automatiseringssysteem AerOn Studio.

Veel meer dan plezier alleen

'De samenwerking met Broadcast Partners en Omroep Almere verloopt heel prettig en onze leerlingen zijn ontzettend enthousiast. Maar er zijn nog zoveel meer voordelen, dan alleen het plezier. Deze radio-uitzendingen zorgen voor verbinding tussen leerlingen, docenten, ouders en de lokale maatschappij. Leerlingen vertellen waar ze mee bezig zijn. Ze laten zien waar ze toe in staat zijn en kondigen aan wat er op school georganiseerd wordt. Ook leren ze er veel van, zoals techniek en presenteren. Verder kunnen we verschillende lessen extra uitdagend en effectief maken door ze aan de radio-uitzendingen te koppelen. Je kunt denken aan Nieuwsbegrip, Interviewtechnieken, Schrijven van een (rap)tekst en Debatteren. Fantastisch wat je er allemaal mee kunt bereiken.'

Meer info