AerOn is voor onze doeleinden perfect!

woensdag 23 mei 2018 @ 17:01

De Reformatorische Omroep Nijkerk bestaat al ruim tien jaar. Peter Boele is één van de nieuwe bestuurders, sinds de herstart vorig jaar. “De businessclub, waar ik business manager van ben, heeft de omroep destijds overgenomen, zodat de zender kon blijven voortbestaan. We zijn nu als stichting ingericht en werken met zo’n 45 vrijwilligers en zzp-ers.” De Reformatorische Omroep Nijkerk ging dit jaar met studio 2 over op AerOn.

Twee studio’s

“We hebben twee studio’s. In nummer 1 wordt de live uitzending verzorgd en studio 2 gebruiken we voor het vooraf opnemen van bepaalde programmaonderdelen. Er wordt dus vaak gelijktijdig in beide studio’s gewerkt. Het vervelende was alleen, dat studio 1 al op AerOn werkte en studio 2 nog niet. Onze mensen vinden AerOn erg prettig werken. Het programma is divers en goed in te richten. Voor onze doeleinden is het perfect. We zijn er heel tevreden over en namen dus graag afscheid van het oude systeem in studio 2, zodat we in beide studio’s met hetzelfde programma, Aeron, konden gaan werken.”

Een mooie 8

De overstap van studio 2 op AerOn is bijna rond. “Er komt veel bij kijken. We lieten ook meteen ons mengpaneel vervangen, dus je hebt te maken met hardware, software, implementeren en programma’s installeren. Dan is het logisch dat je hier en daar tegen wat situatie-specifieke zaken aan loopt. Maar Broadcast Partners pakt deze goed op. We zijn er voor 80% lekker doorheen gerold met elkaar. Broadcast Partners is steeds goed bereikbaar en denkt mee in oplossingen. Als ik onze samenwerking in een cijfer zou moeten uitdrukken, is het toch wel een mooie 8 waard.”

Radio en video

De Reformatorische Omroep Nijkerk kan nu vanuit beide studio’s op een fijne manier goede kwaliteitsradio verzorgen. “En video. Dat maken we ook. Radio zenden we uit via twee kanalen. Het ene is een mix van instrumentaal, psalmen, orgel en klassiek en het andere is puur een psalmenkanaal. Hierop zenden we de 150 psalmen in allerlei verschillende uitvoeringen uit. Er luisteren zo’n 450.000 mensen per maand naar onze radio. Dat is aardig wat. Dit alles is mogelijk dankzij de vele enthousiaste betrokkenen én onze 12.000 donateurs.”