De vele voordelen van Schoolradio bij PrO Almere

donderdag 8 februari 2018 @ 21:51

Broadcast Partners leverde een volledig School Radio pakket aan PrO Almere. Ook installeerde Broadcast Partners het gebruikersvriendelijke automatiseringssysteem AerOn Studio.

Read more

SmartRadio biedt mooie oplossingen voor Visual Radio

donderdag 8 februari 2018 @ 21:09

MultiCAM Systems en Broadcast Partners zorgen er samen voor dat mediabedrijven de mogelijkheid hebben om op eenvoudige wijze Visual Radio te produceren. Voor online portals en social media platforms. Dit omvat een integratie van AerOn Studio met MultiCAM Visual Radio.

Read more

Pilots in Apeldoorn en Nunspeet: serieus hogere uitzendvermogens nodig voor goede ontvangst lokale radio in DAB+

woensdag 31 januari 2018 @ 16:35

In het kader van DAB+ experimenten voor lokale omroep heeft Broadcast Partners in opdracht van A.C.T.G * én RTV Nunspeet **, een pilot uitgevoerd om te bepalen welk zendvermogen nodig is voor een goede DAB+ ontvangst van lokale radio in de gemeente Apeldoorn én voor RTV Nunspeet in de gemeente Nunspeet.

Read more

Aanbieding AETA µScoop

donderdag 21 december 2017 @ 23:19

AETA is in Nederland nog relatief onbekend, maar in Frankrijk en Duitsland staan ze hoog aangeschreven op het gebied van professionele codecs. Omdat steeds meer omroepen gaan samenwerken en onderling goede verbindingen willen opbouwen belichten we dit keer een relatief nieuwe telg uit het Aeta assortiment: de full-duplex µScoop IP-codec. Normaal kost een set van 2 stuks samen € 1.500,- ex BTW. Met de twee aanbiedingen kunt u op een een aantrekkelijke manier kennismaken met deze codec’s.

Read more

Innovatieve oplossingen voor lokale radiofrequenties België

vrijdag 15 december 2017 @ 11:54

Op 1 december maakte de Vlaamse Regering de erkenning van 68 lokale radiofrequenties in België bekend. Eerder dit jaar werden al 35 erkenningen bekendgemaakt. De nieuw erkende zendgemachtigden mogen per 1 januari 2018 uitzenden.

Read more

Lokale omroep LocoFM gestart met radio-uitzending via DAB+

zondag 26 november 2017 @ 19:43

LocoFM, Stichting Locale Omroep Oldebroek, is de omroep voor de gemeente Oldebroek en wijde omgeving. Afgelopen zaterdag gestart met radio-uitzendingen, op kanaal 9C, via DAB+ met een bandbreedte van 128kbps. Broadcast Partners zorgde voor levering en DAB-installatie waaronder een aXemble headend en een 200 Watt DAB+ zender.

Read more

Speciaal AerOn-editiesysteem voor Gelre FM

donderdag 16 november 2017 @ 21:09

Tientallen jaren geleden was radiostation Gelre FM een van de eersten die gebruik maakten van PC Radio. Jorg Ebbers, directeur van Gelre FM, weet nog dat het in die tijd behoorlijk innovatief was. 'Het werkte met CD-wisselaars en dat was toen al heel wat. Bovendien was het erg stabiel. Voor ons als 24/7 radiostation is dat heel belangrijk.' De ontwikkelingen staan niet stil en zo ook radio Gelre FM niet. We lopen graag voorop met nieuwe dingen. Vorig jaar ontstonden daarom de eerste plannen om over te stappen op de opvolger van PC Radio, zijnde AerOn. Voor ons was vooral belangrijk dat AerOn even stabiel zou zijn en dat de overgang van het ene systeem op het andere probleemloos zou verlopen. Dat is ook gelukt.

Read more

Uniek verzoek Koraal Media

woensdag 15 november 2017 @ 16:00

Broadcast partners heeft sinds 1979 al ontzettend veel radiostations helpen opbouwen. We hebben dus alles wel al eens gezien en ervaren. Onlangs kregen we toch een uniek verzoek. Het kwam van Koraal Media. Dat is een woon- en werkvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Mark Hellenbrand van Koraal Media vertelt hoe het begon. ‘Koraal Media’ is een overkoepelende dagbesteding voor mensen met autisme of een andere beperking. Koraal Media geeft ze de mogelijkheid om in een veilige omgeving te werken met media, zoals fotografie, tv en nu ook radio. Een aantal jaren geleden zijn we met een paar cliënten begonnen om plaatjes te draaien. Deze waren live te horen in de woningen van de 300 cliënten van Koraal. Het was een groot succes.’

Read more

SLOA gestart met radio-uitzendingen via DAB+

maandag 13 november 2017 @ 10:00

DAB+ wordt de vervanger van de FM en door de overheid gezien als nieuwe distributievorm voor landelijke, regionale en lokale omroepen. De FM gaat uiteindelijk verdwijnen. De nieuwe Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) is vrijdag gestart met radio-uitzendingen via DAB+. Broadcast Partners zorgde voor levering en installatie van Antenne, Axemble en een 50 watt zender.

Read more

Voldoende uitzendvermogen cruciaal voor goede ontvangst lokale radio in DAB+

maandag 30 oktober 2017 @ 13:45

Het lokale radiostation Den Haag FM heeft samen met zenderoperator Broadcast Partners in augustus dit jaar een pilot uitgevoerd om te bepalen welk zendvermogen nodig is voor een goede DAB+ ontvangst van lokale radio in steden en dorpen. Uit de pilot blijkt dat voor behoorlijke ontvangst aanzienlijke zendvermogens nodig zijn. Netwerken die bestaan uit meerdere zenders van een laag vermogen blijken minder geschikt.

Read more

Nieuwe versie AerOn Studio beschikbaar: 1.2.10.18.

woensdag 25 oktober 2017 @ 20:55

Er is een nieuwe versie van AerOn Studio beschikbaar: AerOn versie 1.2.10.18. Deze is voor iedereen beschikbaar met een update contract van AerOn en kan worden gedownload vanuit Aeron Studio via het menu help en “Nu controleren op updates”.

Read more

RTV Apeldoorn, Loostad Radio, Veluwe Centraal en Kerkradio Apeldoorn kiezen voor DAB+ installatie van Broadcast Partners

woensdag 11 oktober 2017 @ 11:00

Sinds vandaag zijn RTV Apeldoorn, Loostad Radio, Veluwe Centraal en Kerkradio Apeldoorn te ontvangen op DAB+. Broadcast Partners realiseerde hiervoor de faciliteiten en installatie in samenwerking met vergunninghouder en mede-exploitant ACTG uit Apeldoorn. Om DAB+ uitzendingen mogelijk te maken is gekozen voor DAB+ hardware en advies van Broadcast Partners.

Read more

Aftermovie IBC2017

woensdag 27 september 2017 @ 10:13

Watch this video about IBC 2017!

Read more

On IBC 2017 Broadcast Partners launched SmartRadio, radio as a service

zaterdag 16 september 2017 @ 12:45

On IBC2017, until Tuesday September 19th, in Amsterdam RAI, Broadcast Partners launched SmartRadio, radio as a service. Latest feature on this platform: the aXemble as service. Broadcast Partners developed this headend for encoding and multiplexing necessary for DAB+. aXemble is also cloudbased as a service available now. On IBC, it is possible to listen local to 2 DAB+ channels, Radio IBC powered by Kermis FM and Radio IBC Non-Stop on the Broadcast Partners booth.

Read more

Demonstratie AerOn Visual Radio powered by 1080 op IBC

vrijdag 15 september 2017 @ 12:00

Op de IBC, die vandaag geopend is, en nog voortduurt tot 19 september, in de RAI in Amsterdam, zal ook AerOn Visual Radio powered by 1080dots te bewonderen zijn. Afgelopen periode is dit product in eigen huis met partner 1080dots BV ontwikkeld. De basis configuratie maakt het mogelijk om met de audio- en video bestanden, aangestuurd door AerOn Studio, Visual Radio te produceren en is op basis van aanvullende wensen, er maatwerk mogelijk.

Read more

Broadcast Partners and Logitekaudio will cooperate in launching the new audio console Helix in Western-Europe

woensdag 13 september 2017 @ 14:40

Today Broadcast Partners and Logitekaudio and announce that they will cooperate in launching 'the NAB Las Vegas 2017 Award winning' and brand new audio console Helix in Western Europe. At IBC 2017, 15 - 19 september 2017 in Amsterdam RAI, Logitek’s Helix will be demonstrated live in a full multimedia environment at the Broadcast Partners booth.

Read more

Cooperation Broadcast Partners and MultiCAM Systems in developing Visual Radio

maandag 11 september 2017 @ 13:19

Today, September 11th 2017, MultiCAM Systems and Broadcast Partners announce that they will cooperate in developing Visual Radio by integrating MultiCAM and AerOn Studio. It enables broadcasters to easily produce Visual Radio for online portals and social media. The collaboration includes an integration of Broadcast Partners full service playout software AerOn Studio with the products of MultiCAM.

Read more

Kermis FM verzorgt Radio IBC live vanuit de RAI tijdens IBC2017

woensdag 6 september 2017 @ 13:17

Ook dit jaar zal Radio IBC ‘On Air’ zijn. Op de stand van Broadcast Partners zal hiervoor een volledige multimedia omgeving worden ingericht. Radiomakers van Kermis FM zijn hierdoor voor het eerst ook buiten de Tilburgse Kermis te horen. Tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) van 15-19 september in de RAI in Amsterdam maken ze live radio en zijn ze te volgen op Visual Radio. De uitzendingen zijn in en om Amsterdam te volgen op 88.5 FM en via internet.

Read more

Broadcast Partners and StreamOne team up to offer full service to broadcasters

maandag 4 september 2017 @ 11:50

Today, StreamOne and Broadcast Partners announce that they join forces to offer a full multi-channel service to broadcasters, enabling broadcasters to easily produce and publish content to audiences anywhere, on any device. The collaboration includes an integration of Broadcast Partners' Smartradio solution with the StreamOne Platform, creating new features for broadcasters.

Read more

SmartRadio lanceert cloud based audio processing as a service via Stereo Tool integratie op de IBC

vrijdag 1 september 2017 @ 13:35

Op de IBC 2017, van 15 tot 19 september 2017 in Amsterdam, lanceert SmartRadio cloud based audio processing as aservice via Stereo Tool integratie.

Read more

RTV Nunspeet kiest voor DAB+ installatie van Broadcast Partners

vrijdag 1 september 2017 @ 06:17

RTV Nunspeet is sinds vandaag te ontvangen op DAB+. Broadcast Partners realiseerde de faciliteiten en installatie. RTV Nunspeet heeft voor haar DAB+ uitzendingen gekozen voor DAB+ hardware en advies van Broadcast Partners. De setup bestaat uit een aXemble headend, DAB+ zender en 2 antennes op 60 meter hoogte. RTV Nunspeet zendt uit met 150W Erp vermogen en heeft gekozen voor een bandbreedte van 128kbps.

Read more

Pluxbox and Smartradio announce their cooperation in the Joint product development of Smartradio and RadioManager.

vrijdag 25 augustus 2017 @ 10:03

At the IBC, new features of SmartRadio will be shown, including the integration of Radio Manager and AerOn in Smartradio. This also creates new features on every part. This way SmartRadio and Pluxbox respond to the changing way of producing at modern radio stations.

Read more

Divicon Media FM-operator for MDR

woensdag 23 augustus 2017 @ 10:10

Broadcast Partners and Divicon Media from Leipzig work together in the operation of radio stations in Germany. Broadcast Partners is a major shareholder in Divicon Media and guides the company with knowledge, experience and proven concepts. Divicon Media provides the ether distribution for various German radio stations, including additional technical services. For Broadcast Partners this is not only a strategic investment, but also offers great opportunities for creating an important position in Germany.

Read more

DAB+ also accessible for local broadcasters in the Netherlands

donderdag 6 juli 2017 @ 14:40

DAB+ is seen as the successor to FM and gradually becomes an increasingly important distribution platform. Since Broadcast Partners is the technical partner for many broadcasters in The Netherlands, Broadcast Partners has developed a DAB+ solution for local broadcasters. Broadcast Partners is convinced that DAB+ can not only be within the range of regional and rural radio stations, but must also be accessible to local stations.

Read more

Roparunradio

maandag 26 juni 2017 @ 10:39

Een enorme estafettetocht, van Parijs en Hamburg naar uiteindelijk de Coolsingel in Rotterdam. Dat is de Roparun. Ruim 8.000 mensen nemen eraan deel. Ze willen daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor een iets aangenamer leven voor mensen met kanker. Programmaleider Jim Friederich benaderde Broadcast Partners voor het uitzenden van hun radioprogramma op het landelijke DAB+ netwerk.

Read more

Broadcast Partners on IBC2017 - 15 until 19 september 2017

woensdag 21 juni 2017 @ 15:18

The International Broadcasting Convension (IBC) for professionals takes place in the Amsterdam Rai from 15 to 19 September. Broadcast Partners not only informs their visitors about the products and services they offer but also about the advancing technology within a constantly evolving radio landscape.

Read more

Radio Alpe d'HuZes

woensdag 14 juni 2017 @ 10:13

Wie kent het evenement niet, Alpe d’Huzes. De enorme uitdaging waarbij duizenden deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op een dag tot maximaal zes keer de legendarische Alpe d’Huez beklimmen. Het motto: ’opgeven is geen optie’. Het doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding. Een mooi evenement met een heel goed doel. En een evenement dat draait op vrijwilligers en sponsoren. Daar wilden we graag iets voor doen.

Read more

Release updated version DAB+ headend aXemble

donderdag 25 mei 2017 @ 15:47

Broadcast Partners launches an updated version of their newest product aXemble. September 2016 at International Broadcasting Convention in Amsterdam aXemble was in prerelease. Last months the product has been updated with the latest technology. This results in a full option encoder and integrated multiplexer, a headend for DAB+ transmission. Also available: a standalone aXemble encoder.

Read more

Commerciële netwerkradio en lokale radio's in Vlaanderen op FM m.i.v. januari 2018

donderdag 18 mei 2017 @ 11:01

Het onlangs door de minister gepubliceerde frequentieplan kent niet meer frequentieruimte. Het voorziet wél in een andere indeling, waarmee ruimte is gecreëerd voor private netwerkradio’s, verdeeld over vier FM-netwerken. De definitieve frequentiepakketten zijn inmiddels vastgelegd en deze worden verdeeld middels een zogenaamde ‘beauty contest’ met puntentelling volgens het procedurebesluit van 24 februari.

Read more

DAB+ toegankelijk voor ieder radiostation in Nederland

woensdag 26 april 2017 @ 17:00

intro (en)

Read more

Radio Continu maakt overstap naar AerOn Studio

dinsdag 11 april 2017 @ 10:50

Radio Continu is al jarenlang gebruiker van PC Radio. In maart 2017 is de overstap gemaakt naar AerOn Studio. Broadcast Partners heeft Radio Continu technisch ondersteund in de migratie door de hele workflow van de verschillende Radio Continu-edities te inventariseren en de verwachtingen helder te maken.

Read more

Haagse Omroepen op DAB+

vrijdag 17 februari 2017 @ 11:14

De Haagse radiostations Den Haag FM en Den Haag Totaal zijn met ingang van 17 februari 2017 ook via DAB+ te ontvangen in de agglomeratie Den Haag op kanaal 10D.

Read more

Oscar Dekker over FM-Processing

woensdag 21 december 2016 @ 11:21

Als kind al was Oscar Dekker gefascineerd door het fenomeen ‘radio’. Hij groeide op in een periode waarin het radiolandschap werd gekenmerkt door piraterij: mensen gingen zelf radio maken en zendertjes in elkaar knutselen. Bij Oscar was het net iets anders. Hij ging vooral schaven aan het geluid. Hij moet toen 12 of 13 geweest zijn. 30 jaar later is Oscar Dekker nog steeds een referentie op vlak van FM radio processing.

Read more