menu

Sjaak besloot om dé dikke Orban 8700i voor zichzelf te kopen

Sjaak, normaal gesproken wordt de Orban in een Broadcast Omgeving gebruikt, zoals Radio- en televisiestations. Hoe kwam jij op het idee om een Orban thuis te gebruiken?

Daar gaat een kleine geschiedenis aan vooraf… In 2005 begon ik met het huren van cd’s bij de lokale bibliotheek en bij de CDR in Rotterdam. Ik kon hier zo van genieten en converteerde daarom al deze cd’s in Flac die ik onderbracht op mijn computer. In deze periode begon ik ook het geluid van Radio 538 te waarderen. Ik las dat veel radiostations in Nederland een Orban gebruikte, maar toen der tijd vond ik het prijskaartje van de Orban te hoog.

Rond 2010 ontdekte ik de Breakaway Broadcast Processor, waar ik veel tijd in stopte totdat ik StereoTool in het vizier kreeg. Het geluid van StereoTool vond ik cleaner dan Breakaway, waardoor ik weer een paar jaar vooruit kon met mijn hobby.

In 2012 kwam ik bij Broadcast Partners terecht en kocht ik de Orban Optimod-PC 1101e. Eerlijk gezegd, vond ik deze niet lekker genoeg klinken, omdat er geen diepe bass in zat. Deze Orban heb ik toen na een jaar weer verkocht, waardoor ik weer terug viel op StereoTool en Breakaway One. Hier miste ik echter het stemgeluid, wat je op de FM of DAB+ wel heel goed hoort, en daar hou ik juist zo van, van dat strakke geluid en die diepe bass.

Met de jaren droomde ik steeds vaker over de Orban 8500, maar ik wist ook dat dit een rib uit mijn lijf zou kosten. Ik droomde dus nog even verder. In 2018 las ik dat er ook een audio processor in software van de Orban beschikbaar was en ik dacht dat dit misschien iets voor mij zou kunnen zijn. In 2019 kocht ik daarom de OPTIMOD-PCn 1600 bij Broadcast Partners. Een mooi geluid, maar het was toch niet helemaal wat ik zocht.

Inmiddels was ik het dromen wel zat en besloot ik daarom in 2021 een dikke Orban 8700i voor mezelf te  kopen. Ik nam weer contact op met Broadcast Partners en ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Ieder moment van de dag ben ik nog steeds trots dat ik zo’n mooi apparaat, met een superieur geluid, in mijn bezit heb. De Orban staat boven in mijn hobbykamer waar het geluid via Dante naar mijn PC gaat. Ik kan je vertellen dat ik niet meer achter mijn PC weg te slaan ben. Een flinke investering, maar elke cent waard!

Dat klinkt fantastisch Sjaak. Is er een reden waarom je voor speciaal voor de Orban kiest en niet meer voor StereoTool of Omnia?

Het geluid van Radio 538 heeft me toch in de richting van de Orban geduwd, waardoor ik StereoTool vervangen heb. Ik weet niet hoe een OMNIA 11 klinkt, en eerlijk gezegd wil ik het ook niet weten.

Je zei al dat je niet meer achter je PC weg te slaan bent, waar gebruik je je Orban momenteel voor?

Momenteel wordt de Orban alleen gebruikt om muziek naar te luisteren. De Orban is aangesloten via Dante op mijn PC. Er wordt nu dus geen gebruik gemaakt van DAB+ of uitzenden via FM. In de toekomst wil ik dit misschien wel gaan doen!

Dat klinkt tof! Dan hebben wij zo nog een leuk nieuwtje voor je.. Maar nog even een laatste vraag: Hoe kwam je eigenlijk bij ons terecht

In 2012 zocht ik op internet naar de Orban Optimod-PC 1101e en toevallig kwam ik op de site van Broadcast Partners terecht. Na wat contact over de Orban 1101e heb ik deze toen der tijd bij Broadcast Partners gekocht. Het is dat ik Broadcast Partners al jaren ken, anders had ik de Orban 8700i misschien niet durven kopen. Bij mij gaat het om een vertrouwenskwestie.

Sjaak, allereerst heel erg bedankt voor een kijkje in jouw hobby. Als toekomstige radiomaker willen we je als verrassing een gratis testlicentie aanbieden van ons automatiseringsprogramma AerOn. Op deze manier kan je gratis uitproberen of radio maken bij je past. Wij wensen je in ieder geval heel veel plezier met je Orban 8700i, al zal dat wel lukken zo te horen!

Broadcast Partners
Winkelmand0
Er zijn geen producten in de winkelmand!
Verder winkelen
0