0 items
Selecteer een pagina

Radio Lelystad klinkt nu een stuk beter op DAB+

 

 

Radio Lelystad klinkt nu een stuk beter op DAB+

Radio Lelystad heeft sinds gisteren een betere geluidskwaliteit op DAB+. De lokale omroep heeft samen met zenderoperator Broadcast Partners wijzigingen doorgevoerd om die stap voorwaarts te bereiken. En dat is dus gelukt.

 

Hoofd techniek van Radio Lelystad Egbert Kingma:

“DAB+ is de digitale opvolger van de analoge FM en is bezig met een opmars. Steeds meer mensen schaffen een DAB+radio aan of kopen een auto met DAB+ontvangst. Het is voor Radio Lelystad daarom erg belangrijk dat we ook in de digitale ether in een goede geluidskwaliteit te ontvangen zijn. Door gebruik te maken van nieuwe apparatuur, hebben we nu een flinke kwaliteitsslag kunnen maken. En dat hoor je”.

 

De oude situatie was niet ideaal, aldus Kingma. “Voorheen moest het signaal tussen studio en zender een aantal keer getranscodeerd worden zoals dat heet. Dat is niet bevorderlijk voor de geluidskwaliteit en leverde ook digitale fouten op in het signaal. Dat is nu verleden tijd met deze investering in DAB+. Het digitale signaal voor de zender gaat voortaan bij de omroep al in het juiste formaat de deur uit. Vooral de lage en hoge tonen komt dit ten goede.

 

“Radio Lelystad verbeterde eerder dit jaar ook al de ontvangst via de FM door de zender te verhuizen naar de zendtoren aan de Oostvaardersdijk. “Onze luisteraars beoordelen ons niet alleen op het product dat we leveren, maar verwachten van ons ook goede geluidskwaliteit en dat ze ons overal goed kunnen ontvangen. Nu we ons complete zenderpark dit jaar op orde hebben gebracht kunnen we dat laatste de komende jaren zeker garanderen,” aldus het hoofd techniek.Radio Lelystad is in bijna de hele provincie Flevoland te ontvangen via DAB+ op kanaal 6B. Via FM op 90.3 MHz. Verder is de lokale omroep te ontvangen via alle digitale providers en wereldwijd via radiolelystad.nl

(Bron: Radio Lelystad)

Broadcast Partners