aXemble: nieuwste productaXemble

Broadcast Partners lanceert een geüpdate versie van haar nieuwste product: de aXemble, een DAB+ headend. In september 2016 ging de aXemble op de IBC in Amsterdam in pre-release. Bij de doorontwikkeling heeft Broadcast Partners het inmiddels zeer gewilde product voorzien van meer mogelijkheden en functies. 

aXemble DAB+ headend

De aXemble DAB+ headend multiplexer codeert meerdere bronnen: AES/EBU, Livewire/AES67, Icecast, Shoutcast en PCM streams in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit. Een analoge audio-ingang is ook beschikbaar. In de aXemble DAB+ headend AAC+ encoder zijn verschillende bitrates en bandbreedtes instelbaar van 32kbps tot 192 kbps bij alle mogelijke error protection levels per kanaal. Geavanceerde audio encoder profielen zoals AAC-LC, HE-AAC en HE AAC V2 zijn beschikbaar in de encoder instellingen. Hoewel persoonlijke voorkeurparameters kunnen worden ingesteld, worden de optimale encoderparameters automatisch voor elke instelling voorgesteld.

Standaard biedt de aXemble DAB+ headend MOT Slideshow en DLS services. Het instellen van de aXemble kan door het gebruiksvriendelijke menu worden uitgevoerd. De webbased interface kan ook gebruikt worden om de headend te configureren en te controleren.

Diensten overzicht in aXemble

Het webbased dashboard van de aXemble DAB+ headend toont een duidelijk overzicht van de on- en off air kanalen. Gedetailleerde informatie over aXemble-encoders, multiplex services en audio-ingangen is beschikbaar en makkelijk te wijzigen. De aXemble-gebruikersinterface is webbased gebaseerd op moderne HTML5 architectuur voor realtime data status aflezing, zoals audio levels en metadata. De volledige responsive interface kan worden gebruikt op desktop- en mobiele devices en ondersteunt SNMP-monitoring.

De aXemble MUX is een EDI-stream volgens het DAB+ ETSI TS 10563 protocol, geschikt voor de nieuwste DAB+ zenders. Online remote support is optioneel beschikbaar en toekomstige updates kunnen via internet worden geïnstalleerd.

Technische informatie

Download technische informatie.

Info

Broadcast Partners heeft aXemble DAB+ headends voor nationale en internationale omroepen onlangs met succes geïmplementeerd op verschillende locaties in Nederland. Broadcast Partners heeft lange ervaring in DAB+ systemen en complexe setups voor commerciële en publieke omroepen in Nederland. Uitstekende support en ontwikkeling is gegarandeerd.