aXemble


Broadcast Partners levert een innovatieve en full option oplossing voor DAB+: De aXemble. Deze productlijn bestaat uit 2 onderdelen: een full option encoder en daarnaast een full option encoder die ook als Multiplex fungeert. AXemble is conform de DAB+ standaarden ETS 300 401.

Bekijk hier de nieuwe aXemble website en ontdek alle nieuwe oplossingen omtrent DAB+.

Algemeen

De aXemble DAB+ headend multiplexer codeert meerdere bronnen: AES/EBU, Livewire/AES67, Icecast, Shoutcast en PCM streams naar de hoogst mogelijke audio kwaliteit. Daarnaast wordt er ook een analoge audio input bij geleverd.

In de aXemble DAB+ headend AAC+ encoder zijn verschillende bitrates en bandbreedtes mogelijk, instelbaar van 32kbps tot aan 192 kbps, binnen alle mogelijke beschermingsniveaus (error protection levels) per kanaal. Geavanceerde audio encoder profielen zoals AAC-LC, HE-AAC en HE AAC V2 zijn beschikbaar in de encoder instellingen. Hoewel persoonlijke voorkeurparameters kunnen worden ingesteld, worden de optimale encoderparameters automatisch voor elke instelling voorgesteld.

Standaard biedt de aXemble DAB+ headend MOT Slideshow en DLS services. Het instellen van de aXemble is, door het gebruiksvriendelijke menu, erg eenvoudig. De webbased interface kan ook gebruikt worden om de headend te configureren en te controleren.

Helder overzicht van on- en off air diensten

Het webbased dashboard van de aXemble DAB+ headend toont een duidelijk overzicht van de on- en off air kanalen. Gedetailleerde informatie over aXemble-encoders, multiplex services en audio-ingangen is beschikbaar en makkelijk te wijzigen. De aXemble-gebruikersinterface is webbased gebaseerd op moderne HTML5 architectuur voor realtime data status-aflezing, zoals audio levels en metadata. De volledige responsive interface kan worden gebruikt op desktop en mobiele devices en ondersteunt SNMP-monitoring.

De aXemble MUX is een EDI-stream volgens het DAB+ ETSI TS 10563 protocol, geschikt voor de nieuwste DAB+ zenders. Online remote support is optioneel beschikbaar en toekomstige updates kunnen via internet worden geïnstalleerd.

Uitstekende support en ontwikkeling

Broadcast Partners heeft aXemble DAB+ headends voor nationale en internationale omroepen onlangs met succes geïmplementeerd op verschillende locaties in Nederland. Broadcast Partners heeft jarenlange ervaring in DAB+ systemen en complexe set-ups voor commerciële en publieke omroepen in Nederland. Uitstekende support en ontwikkeling is dus gegarandeerd.

Broadcast Partners verzorgt de Belgische en Nederlandse markt vanuit haar kantoren in Terneuzen en Hilversum. Daarnaast heeft Broadcast Partners een sterk partnershipnetwerk om ook in andere landen lokaal van dienst te kunnen zijn.

Hardware hoogtepunten

De aXemble head-end en de aXemble encoder bevatten dezelfde technische uitrusting. Zowel intern als extern delen ze dezelfde hardware specificaties. Nadat de hardware gemonteerd wordt, krijgt het toestel bepalende software geïnstalleerd. Afhankelijk van deze specifieke firmware wordt er bepaald of het toestel als een aXemble head-end of een aXemble encoder zal fungeren. Uiteraard kan Broadcast Partners er ook voor zorgen dat de toestellen op maat worden aangepast voor marketingdoeleinden, met een onderscheidend uiterlijk voor haar klanten. 

aXemble head-end

aXemble encoder

Firmware

Software highlights & dashboard software

Voor meer sales info neem contact op met:
Broadcast Partners Sales
Axelsestraat 58
4537 AL Terneuzen
0115-683555
info@broadcastpartners.nl

Voor meer R&D info neem contact op met:
Broadcast Partners R&D
axemble@broadcastpartners.nl

Download technical sheet

Download manual V2.0