0 items
Selecteer een pagina

Het DNA van een Broadcast Partner – Patrick

Patrick van Heijningen

Teamleider verkoop

“Ik los geen problemen op, maar pak de oorzaken aan.”

 

Mijn achtergrond als Broadcast Partner

Mijn naam is Patrick van Heijningen en ik woon met mijn gezin in het prachtige Lewedorp. Ik kom oorspronkelijk uit Schiedam. De liefde heeft me hier gebracht en ik ga nooit meer weg! Mijn vrije tijd vul ik als vrijwilliger met werkzaamheden voor de dorpsraad, de fractie van D66 Borsele en de bondsraad van de Consumentenbond.

Mijn roots liggen in de retail. De afgelopen dertig jaar heb ik bijna alle functies binnen Retail wel bekleed. Begonnen als verkoper, toen shopmanager, regiomanager. Maar ook hoofdkantoor functies zoals marketeer, buyer en category manager. De laatste jaren heb ik mij echt gespecialiseerd in het coachend leidinggeven. Ik krijg energie van het efficiënt en effectief inzetten van teams en individuen. Ook mijn ervaring als scrum master komt goed van pas in deze functie.

 

Wat vind ik belangrijk als teamleider?

Verantwoording! En dan heb ik het niet over de verantwoording die ik krijg, maar over de verantwoording die het team zelf pakt. Heb je een goed idee? Kan je dat idee onderbouwen? Ga maar doen dan! “Actie in de taxi!”. Natuurlijk kunnen we discussiëren over de uitvoering, maar veel liever dat, dan dat je niks doet. “Regel het maar!”

 

Tegen welke uitdagingen loop je aan in je werk?

Broadcast Partners is al jaren succesvol. Toch lijken de uitdagingen op die van een organisatie in de scale-up fase. In het algemeen kun je zeggen dat we werken aan het volgende: Waar kies je voor vrijheid en waar kies je voor structuur? Als je groeit als bedrijf merk je dat taken die voorheen ‘erbij’ werden gedaan nu blijven liggen. Het is enorm interessant om te kijken hoe je dit het beste kunt vastleggen zonder dat het ten koste gaat van de vrijheid die geworteld zit in de cultuur van Broadcast Partners.

 

Het nummer waar de radio van Patrick harder voor gaat

Broadcast Partners