0 items
Selecteer een pagina

Het DNA van een Broadcast Partner – Michiel

Michiel Schalkx

TeamLeider R&D/Senior Software Developer

Ik noem het software engineer, omdat het veel meer is dan enkel programmeren. Bij Broadcast Partners is software ontwikkeling buiten de gebaande paden treden, vernieuwing ontdekken en initiëren.

 

Diverse werkzaamheden en een goede werk-privé balans

Opgroeiend aan de Zeeuwse kust heb ik erg genoten van een mooie jeugd. Naarmate ik ouder werd kreeg ik een steeds grotere interesse op het vlak van computers en –automatisering en bleek de keuze voor studie vanzelfsprekend. Na jaren van scholing en stages ben ik gestart als volwaardig software engineer in de verzekeringsbranche. Hier kwam ik er al snel achter dat je als gebruiker niet goed beseft wat er allemaal bij een ‘simpel’ verzoek komt kijken en wat er achter de schermen allemaal plaatsvindt. De complexe workflow en dynamiek trekken daarin mijn interesse. Uiteindelijk na een periode van elf jaar, waarin ik echt veel gezien, geleerd en meegemaakt heb, ben ik geswitcht naar Broadcast Partners.

 Nu zal je wel denken, waarom Broadcast Partners? Om eerlijk te zijn had in eerste instantie nog nooit van het bedrijf gehoord, maar via persoonlijke kringen werd ik op de hoogte gebracht over de uitdagingen die radio automatisering en -distributie met zich meebrengen. Zo naïef als ik voorheen was door te denken dat radio er gewoon altijd was door simpel de radio ontvanger in bijvoorbeeld je auto aan te zetten, ben ik inmiddels niet meer. De dagelijkse dynamiek die het met zich meebrengt boeit en interesseert mij, geen enkele dag is hetzelfde.

 Het vertrouwen en de verantwoordelijkheid die je als werknemer tot je neemt wordt gezien en beloond bij Broadcast Partners, en dat past gewoon heel goed bij mij. Wat ik zo fijn vind aan mijn dagelijkse werk is de vrijheid in het onderzoeken en toepassen van technologische vernieuwingen. Uit persoonlijke ervaring heb ik geleerd dat je vaak een technische vrijheid binnen gestelde kaders hebt. Deze kaders zijn er bij Broadcast Partners nauwelijks, wat dus kansen biedt. Natuurlijk zijn er ook zaken waar ik persoonlijk niet altijd op zit te wachten, maar er is hier altijd de mogelijkheid tot dialoog om deze taken al dan niet (deels) bij een collega onder te brengen. Dit zorgt mede voor een laagdrempelige, informele, prettige werksfeer. Zolang ik deze mate van vrijheid en verantwoordelijkheid krijg, waarin ik me zowel persoonlijk als professioneel kan door ontwikkelen, blijft het hier voor mij interessant.

 

Mijn DNA als Broadcast Partner

Als software engineer vindt ik het fijn om aan de slag te gaan met complexe technische vraagstukken. En geloof me, die zijn er in de radio automatisering meer dan voldoende. Persoonlijk vind ik dat initiatief tot groei uit jezelf moet komen. Je weet namelijk zelf het beste uit welke werkzaamheden je de meeste voldoening haalt en verwacht wordt dan ook dat je zelf aangeeft waarin je je verder wil ontwikkelen. Je bent als medewerker onderdeel van een groter geheel, met volop ruimte om je op je eigen manier te ontwikkelen en te onderscheiden.

Als teamleider vind ik het belangrijk dat je, met voldoening van je werk, een mooie bijdrage levert in de doorontwikkeling aan onze radio automatiseringsproducten en -diensten. Een belangrijk onderdeel is dat je meedenkt over de mogelijkheden in onze software architectuur, -oplossingen en -inrichting en daarbij de verantwoordelijkheid neemt voor je werk. Zelf zie ik mij in deze rol als de persoon die alle mogelijke blokkades wegneemt en werkprocessen optimaliseert, zodat mijn collega’s optimaal hun werk kunnen doen. Heldere communicatie is voor mij de sleutel tot succes, hierin spelen transparante en duidelijke correspondentie met heldere doelstellingen, beslis- en actiepunten een grote rol in. Iedereen maakt fouten, maar zolang we daarover samen de dialoog aangaan kunnen we hier lering uit trekken en herhaling voorkomen.

De grootste uitdaging die ik heb in mijn werk is timemanagement. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld ‘timeboxing’ probeer ik taken zo effectief mogelijk in te plannen en op te pakken. Dat maakt het behapbaar en houdt het voor mij overzichtelijk. Mede door gebruik te maken van agile werkmethodes, probeer ik het team zo effectief mogelijk en zelfsturend te laten werken. Mochten er bijvoorbeeld onverwacht taken tussengevoegd worden, dan kunnen we gezien de nauwe samenwerking en direct communicatielijnen snel schakelen in werkzaamheden.

 

Het nummer waar de radio van Michiel harder voor gaat


Broadcast Partners