0 items
Selecteer een pagina

DNA van een Broadcast Partner – Martin

Martin Huigh

Engineer bij Broadcast Partners sinds 2012.

Humor op de werkvloer is voor mij onmisbaar. Je moet met elkaar wel kunnen lachen tijdens het werk.

 

Van De Marine naar Broadcast Partners

Na mijn opleiding ICT in Vlissingen was ik 6 jaar werkzaam bij De Marine in Den Helder. Na die tijd ging ik op zoek naar een baan in de regio Zeeland. Ik deed een open sollicitatie bij Broadcast Partners. Ik wist toen dat Broadcast Partners een zenderoperator is, maar een volledig beeld had ik er nog niet bij. Mijn opleiding tijdens mijn werk bij De Marine had raakvlakken met zendertechniek en daarom wist ik al wat van een aantal technische aspecten die bij Broadcast Partners worden toegepast. Dat was handig maar niet noodzakelijk, want het werk leer je pas echt al doende in je baan. Ik stroomde in als engineer en leerde op de werkvloer verder over radiotechniek en staalconstructies. We werken hier zelfstandig aan projecten, maar ik sta er nooit alleen voor. De collega’s zijn altijd behulpzaam en we steunen elkaar waar nodig. In mijn functie werk ik nauw samen met de collega’s van de afdeling service en onderhoud, de monteurs. Ik merkte al snel dat ervaring in het werkveld belangrijk is voor het werk als engineer. Je kunt je dan beter de mogelijkheden inbeelden bij het ontwerp van bepaalde constructies. Het meeste plezier in mijn werk beleef ik op de momenten dat de projecten soepel verlopen en dat de monteurs zonder al te veel tegenslagen ontworpen constructies in de masten kunnen ophangen. Samen het beste resultaat behalen, daar gaan we voor.


Broadcast Partners is uniek

De landelijke impact en maatschappelijke invloed die Broadcast Partners heeft, dat vind ik gaaf. Iedereen in Nederland en België heeft wel een gevoel bij radio of een programma waar hij graag naar luistert. Wij zorgen ervoor dat bijvoorbeeld Radio 538 on air is, dat weten niet veel mensen dus dat is leuk vertellen op verjaardagen en dan die verbazing is nog leuker. Als medewerker van BP dien je flexibel te zijn, je moet kunnen schakelen tussen zaken die die tussendoor prioriteit moeten krijgen. Je moet zelf je functie inrichten en vormgeven. Je komt niet in een gespreid bedje, je dient zelf de beweging in te zetten bij projecten en de vragen te stellen aan de collega’s. Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid zijn van belang, maar het is ook belangrijk om een teamspeler te zijn. Eigen initiatief en humor is voor mij van groot belang.

 

Het nummer waar de radio van Martin harder voor gaat

 

Broadcast Partners