0 items
Selecteer een pagina

Studio’s

Radio studio’s

* Ga ik voor analoog of digitaal?
* Welke mengtafel sluit aan bij mijn wensen?
* Welke microfoon past het best bij mij?
* Hoe regel ik mijn audio routering?
* Welk budget moet ik vrijmaken?

Het zijn slechts enkele vragen die mogelijk spelen wanneer je een home- of radiostudio wilt bouwen.
Wij begrijpen als geen ander hoe lastig het is hierop een goed antwoord te krijgen.
Als Broadcast Partner hebben wij de juiste kennis in handen en helpen je graag verder met je vragen.
Samen met jou wordt gezocht naar de meest optimale invulling voor jouw plannen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk en vrijblijvend gesprek!

Een kijkje bij onze klanten

RTV Altena

Bij deze omroep hebben we een mooie studio mogen leveren met de digitale- en modulair opgebouwde D&R Axum mengtafel als basis. Met de relatief nieuwe Dante Audio over IP (AoIP) insteekkaart is zo een soort hybride mengtafel ontstaan waar audiobronnen deels traditioneel op de Axum core worden aangesloten via digitale- en analoge ingangen, maar waar andere bronnen gewoon van het AoIP netwerk worden binnen gehaald via één enkele netwerkkabel. Voor de meters is een compact 9”schermpje ingezet. De Axum, met gemotoriseerde faders, is op oneindig veel manieren te configureren, en dus aan praktisch elke situatie aan te passen.

In deze studio is verder gebruik gemaakt van het StijnW meubel, maar op verzoek van de omroep is het meubel in spiegelbeeld uitgevoerd. Dit meubel op stahoogte en uitgevoerd met een fraaie houtprint, kenmerkt zich door uitstekende zichtlijnen van technicus en co-host naar de 3 gast posities. De verlichting in de rand van het meubel schakelt weer mooi mee bij een actieve microfoon. Verder zijn de M!ka microfoonarmen individueel voorzien van een 2-kleurig Led lampje om aan te geven wanneer de desbetreffende microfoon uit of aan staat.

Telefonie afhandeling vindt plaats via de Axum Hybrid insteekkaart waarmee je gelijk over 4 (analoge) hybrides beschikt. Voor AerOn Studio is in de computer een virtuele Dante geluidskaart geplaatst, zodat alle AerOn uitgangen via een extra netwerkkaart op het AoIP netwerk gezet worden en zoals hierboven al vermeld bij de Axum weer naar binnengehaald kunnen worden.

Galaxy Studio

Bij deze studio zijn we van een volledig audio over IP (AoIP) concept uitgegaan en in dit geval gebaseerd op het Livewire protocol. De Axia iQx mengtafel bezit dan ook geen core meer met analoge- of digitale AES/EBU in- of uitgangen, maar werkt uitsluitend nog met AoIP signalen die op het netwerk beschikbaar zijn. Die signalen worden dus enerzijds door de Axia iQx van het netwerk af gehaald en er aan de andere kant ook weer terug opgezet. Uiteraard dienen op plaatsen waar dat het meest praktisch is, alle bronnen eerst met interfaces van bv. Axia of Sonifex op het netwerk gezet te worden. Daarna zijn al die bronnen in het hele pand beschikbaar om daar waar nodig van dit netwerk gehaald te worden. Hetzij door de Axia iQx mengtafel, hetzij via aparte interfaces zoals Axia xNodes. Bij volledig op AoIP gebaseerde studio’s speelt de kwaliteit van de switch een belangrijke rol en dient het netwerk goed geconfigureerd te zijn.

Voor de telefonie is gekozen voor het iQ6 6-kanaals talkshowsysteem van Telos in combinatie met een vSet6 toestel en XScreen call-screening software. Het StijnW meubel is uitgevoerd in stahoogte en heeft uitstekende zichtlijnen van technicus en co-host naar de 3 gast posities. Alle M!ka microfoonarmen zijn met licht-indicatie uitgevoerd en de rand in het meubel schakelt mee met de algemene on-air indicatie. Door overwegend voor de lage “TV” M!ka armen te kiezen zijn er goede zichtlijnen voor Visual Radio.

Voor Visual Radio leverden wij de uitstekende, maar toch betaalbare PTZ camera’s van Minrray. Met de µScoop codecs van Aeta kunnen vervolgens bi-directionele verbindingen in hoge kwaliteit gemaakt worden. Ook aan de akoestiek is gedacht met twee grote fotopanelen met door de omroep zelf aangeleverde designs, die op een 5 cm dik akoestisch materiaal zijn aangebracht om reflecties in de ruimte tegen te gaan. 2 vliegen in één klap dus.

Streekomroep de Bevelanden

Deze studio maakt gebruik van een hoofd AerOn systeem in de serverruimte en een AerOn Slave- en AerOn Event- licentie in resp. Studio 1 en 2. De gebruikte studioswitch is een Axia xNode waarvan wij de interne matrix met AerOn besturen. Daardoor kunnen we niet alleen fysieke externe bronnen schakelen maar ook Audio over IP (AoIP) signalen die op het netwerk staan, zoals bijvoorbeeld de AoIP uitgang van de digitale studio 1.

Deze studio 1 beschikt over een digitale Axia iQx mengtafel die geen core meer heeft met analoge- of digitale AES/EBU in- of uitgangen, maar die uitsluitend AoIP signalen van het netwerk haalt of ze er weer opzet. Elders in de studio worden bronnen op de geschikte plaatsen met xNodes op het netwerk gezet en zijn dan overal in het netwerk beschikbaar. Ook AerOn is in dit project uitgerust met AoIP Livewire drivers, zodat via de netwerkkaart van de PC alle signalen via één enkel netwerkkabeltje op het netwerk worden gezet. Daarna overal beschikbaar.

Omdat bij volledig op AoIP gebaseerde studio’s de betrouwbaarheid van het netwerk een cruciale rol speelt hebben we hier een degelijke Cisco netwerkswitch met redundante voeding neergezet.

In studio 1 staat verder een elektronisch in hoogte verstelbaar StijnW meubel met on-air indicatie tussen het werkblad en de verhoging. De M!ka microfoonarmen bieden daarnaast nog individuele LED indicatie of de microfoon uit of aan staat. Voor de telefonie is een Comrex VH2 VoIP hybride (2 lijnen) met bijbehorend toestel ingezet.

BUAS Breda

Bij deze onderwijsinstelling moest de radiostudio bij binnenkomst gelijk de blikvanger worden met tevens uitzicht op de kantine. Hier komt ons KA-meubel prima tot zijn recht. Het meubel is op stahoogte gemaakt met een houtprint die aansluit bij de kleurstellingen van de architect.

Als mengtafel is gekozen voor de digitale Axia iQ omdat op de bijbehorende core veel op aan te sluiten is en omdat die een mooie mix vormt tussen Audio over IP (AoIP) en traditioneel (analoge- en digitale AES/EBU bronnen). Alle audiokanalen van de AerOn Studio radioautomatisering zijn met een meerkanaals- Livewire AoIP driver via één enkele netwerkkabel op de mengtafel aangesloten. Voor de telefonie is wederom de Comrex VH2 dubbele VoIP hybride gebruikt met bijpassend telefoontoestel.

 Met de Axia Mixed signal xNode in een andere ruimte kunnen ook signalen op het Audio over IP  (AoIP) netwerk gezet worden of er van afgehaald worden, wat in de praktijk betekent dat met slechts één enkele netwerkkabel meerdere signalen tussen de studio en bijvoorbeeld de kantine kunnen worden uitgewisseld.

De overwegend lage M!ka microfoon armen zorgen ervoor dat de PTZ camera’s voor Visual Radio de gezichten goed kunnen oppakken. Tenslotte zorgt de Orban soundprocessing voor een mooi homogeen streamgeluid.

Lanaken - LRL

Bij dit project moesten we in een vrij compacte ruimte toch een goed functionerende studio met mooi ogend meubel neerzetten. Als mengtafel is gekozen voor de digitale Axia iQ (niet te verwarren met de iQx) die een mooie mix vormt tussen Audio over IP (AoIP) en traditioneel met core voor het aansluiten van analoge en digitale AES/EBU bronnen. Voor veel lokale stations is dit een ideale combinatie.

Als meubel het elektronisch in hoogte verstelbare OvalO meubel met fraaie houtprint en voor de telefonie de Comrex VH2 dubbele VoIP hybride. De diverse audiokanalen van de automatisering worden met de meerkanaals Livewire AoIP driver via één enkele netwerkkabel op het netwerk gezet en bij de mengtafel er weer vanaf gehaald.

Verder zijn de fraaie M!ka monitor- en microfoonarmen met LED indicatie gebruikt en de Shure SM7 microfoons zorgen ervoor dat overspraak en reflecties van de glazen wanden zoveel mogelijk onderdrukt worden.

Verbindingen lopen via de Telos Z/IP stream en de AETA µScoop en voor de soundprocessing staat een fraaie Orban Optimod 5500i in de studio, waarbij onze Radix software voor de dynamische RDS zorgt.

Showroom

Onlang hebben wij onze eigen showroom in een modern jasje gestoken. Een multifunctionele ruimte waar we klanten kunnen ontvangen voor product demo’s, podcasts en gesprekken. Kom radio ervaren en ontdek de mogelijkheden! Plan een afspraak via info@broadcastpartners.nl

Horizon

Alsalama

Hala96 in Sudan

Broadcast Partners