0 items
Selecteer een pagina

RTV Meppel zet een nieuwe stap met AerOn

Al toen RTV Meppel in 1983 begon, was Fred de Vries erbij. Sterker nog, hij was één van de oprichters van de lokale omroep. “We waren de eerste in Drenthe. In die tijd was het nog houtje, touwtje met zelf gefabriceerde omroepapparatuur. Her en der sprokkelden we wat bij elkaar. Nu is dat gelukkig heel wat anders”, aldus Fred. En dat geldt helemaal nu RTV Meppel over is op AerOn.

De ontwikkelingen van houtje, touwtje naar AerOn gingen geleidelijk aan. “Je wilt natuurlijk steeds meer. Maar vaak hangt het van de financiële situatie af, of je die stap ook kunt zetten. In 2004 begonnen we met onze eerste radio-automatisering. We wilden van de oude bandrecorders af en overstappen op computerprogramma’s. Op dat moment was PC Radio één van de opties. Broadcast Partners was al sinds 1985 onze huisleverancier, maar een technicus van een buurtomroep had zelf een systeem ontworpen. Om financiële redenen kozen we destijds daarvoor.”

Knoop doorgehakt

Maar jaren later, toen RTV Meppel weer een stap extra wilde zetten, groeide dit systeem niet mee met de ontwikkelingen in de markt. “We hadden nog steeds regelmatig contact met Broadcast Partners en hoorden van AerOn, die toen pas op de markt kwam. Hier werden we meteen enthousiast van. We spaarden nog even door en dit jaar was het zo ver. Een collega van me was naar de IBC geweest en had daar nog eens met Broadcast Partners over AerOn gesproken. Later is Frank Kiezebrink bij ons langs geweest en hebben we de knoop doorgehakt.”

Snel hulp bij vragen

RTV Meppel is nu enkele weken live. Hoe gaat het? “Goed. Het ziet er even anders uit, je hebt wat aanloopprobleempjes en je moet even wennen, maar dat gaat prima. En wanneer we vragen hebben, nemen we via e-mail contact op met de helpdesk en worden we steeds snel geholpen. Het fijne is ook dat Broadcast Partners nu een accountmanager in deze regio heeft. Frank woont vlakbij, dus toen we graag wilden dat iemand iets in onze studio kwam uitleggen, kwam hij meteen even langs. Dat was plezierig.”

Overzichtelijker, sneller, flexibeler

De radiomakers bij RTV Meppel zijn blij met de flexibiliteit die ze dankzij AerOn gekregen hebben. “Voorheen was het grootste probleem altijd het invoeren van de muziek. Maar bij AerOn kun je alles in aparte mappen plaatsen en de mappenstructuur inrichten naar je eigen station. Dat is veel overzichtelijker en werkt sneller. Een ander voordeel is dat we nu productiestations op afstand kunnen inrichten. Je bent niet meer gebonden aan de computer in de studio, maar kunt bijvoorbeeld ook thuis of op locatie radio maken. Laatst waren we op locatie en merkten we meteen het voordeel van AerOn. Bij het vorige systeem hadden we vaak problemen, maar nu verliep het feilloos.”

Mogelijkheden genoeg

AerOn biedt nog meer mogelijkheden en langzaam worden ze door RTV Meppel ontdekt. “Nu werken we eerst met de basis, ervaren we hoe de playlist eruit ziet en waar je op moet letten. De simpele dingen. Als we die in de vingers hebben, gaan we weer een stap verder. Er zijn mogelijkheden genoeg.”

Broadcast Partners