SLOA gestart met radio-uitzendingen via DAB+

maandag 13 november 2017 @ 10:00

SLOADAB+ wordt de vervanger van de FM en door de overheid gezien als nieuwe distributievorm voor landelijke, regionale en lokale omroepen. De FM gaat uiteindelijk verdwijnen. De nieuwe Stichting Lokale Omroep Almere (SLOA) is vrijdag gestart met radio-uitzendingen via DAB+. Broadcast Partners zorgde voor levering en installatie van de antenne, aXemble en een 50 watt zender.

Tijdelijke vergunning

De uitzendingen, op kanaal 12a, komen vanaf een unieke locatie, namelijk het World Trade Center. Het Agentschap Telecom heeft een tijdelijke vergunning afgegeven om te experimenteren met DAB+ in Almere. Hierdoor is het mogelijk voor SLOA om in de ether uit te zenden. 

Samenwerking lokale omroepen

Door een samenwerking met andere lokale omroepen kan SLOA nu 24 uur per dag uitzenden met gepresenteerde programma’s en actueel nieuws uit Almere. Volgens Arno van Boven, voorzitter van SLOA, is dit de eerste stap richting een definitieve licentie voor Almere. 'We laten zien dat professionele lokale radio in Almere mogelijk is. Onze vrijwilligers zijn de afgelopen maanden druk geweest met alle voorbereidingen. Door deze tijdelijke vergunning zijn we nu te beluisteren in de auto, thuis en op het werk. Via de website www.wijzijnalmere.nl kan er online geluisterd worden.' Naast de SLOA, die het programma Feel Good Radio brengt, is ook de Christelijke radiozender Rebecca en het op jongeren gerichte Dutch Beats Radio via DAB+ in Almere te beluisteren.

Info