Release nieuwste versie aXemble DAB+ headend

donderdag 25 mei 2017 @ 15:47

Broadcast Partners introduceerde op de IBC 2016 een pre-release van de aXemble, een full-option encoder en geïntegreerde multiplexer, een headend voor DAB+ uitzendingen. Sindsdien is het product doorontwikkeld en beschikbaar voor de markt. Als spin off kan Broadcast Partners nu ook een standalone aXemble aanbieden.

aXemble headend

De aXemble kan naast analoge audiobronnen ook AES/EBU, Livewire / AES67, Icecast, Shoutcast en PCM streams coderen. Afhankelijk van gekozen bandbreedte en bitrate van het aangeleverde signaal, wordt zo de hoogst mogelijke geluidskwaliteit gerealiseerd. De aXemble kan ook analoge audiobronnen afhandelen.

In de aXemble AAC+ encoder zijn verschillende bitrates en bandbreedtes instelbaar van 32kbps tot maximaal 192 kbps per kanaal. In de error protectievelden biedt aXemble 8 verschillende opties. Van EEP 1-A tot EEP EEP 4-A, en van EEP 1-B tot EEP 4-B.

Standaard faciliteert de aXemble MOT slideshow en DLS services. Belangrijk kenmerk van de aXemble is de externe, gebruikersvriendelijke web interface. De belangrijkste wijzigingen kunnen met een frontend knop worden uitgevoerd. De webbased interface biedt de mogelijkheid van een ​​complete dashboardweergave van de on-air services.

Diensten overzicht in aXemble

Op de webbased pagina's van aXemble is een gedetailleerd overzicht van de encoders, de on air multiplex, alle services en de verschillende audiobronnen beschikbaar. Het beheer van alle diensten is dus overzichtelijk en eenvoudig in te stellen. Het DAB+ protocol is ETS102563

De aXemble communiceert met de DAB+ zenders middels het EDI protocol. Remote ondersteuning en remote installatie van updates op de aXemble is mogelijk.

Uitstekende ondersteuning en ontwikkeling

Broadcast Partners heeft sinds enige tijd aXemble headends in bedrijf in verschillende netwerken in Nederland en heeft een lange ervaring met DAB+ systemen en complexe opstellingen voor zowel landelijke als regionale en lokale radiostations. De focus van het bedrijf ligt niet alleen op het product zelf, maar ook op het bieden van ondersteuning en de realisatie van de verdere doorontwikkeling.

De webbased aXemble-gebruikersinterface maakt gebruik van een moderne architectuur. Het systeem gebruikt HTML5 met realtime status updates voor alle gegevens. De informatie in de webinterface wordt real time bijgewerkt en gepresenteerd, bijvoorbeeld met een meetinstrument voor audio indicatie op het beeldscherm en met de weergave van de metadata. De webinterface ondersteunt eveneens mobiele apparaten en SNMP voor monitoring.

Broadcast Partners opereert op de Belgische en Nederlandse markt vanuit haar vestigingen in Terneuzen en Hilversum. Voor andere markten wordt geleverd via een dealernetwerk.

Download de technische gegevens van de aXemble.

Info