Nieuwste ontwikkelingen SmartRadio op Radiodays 2019 en NAB 2019

dinsdag 19 maart 2019 @ 08:00

Broadcast Partners zal met SmartRadio® aanwezig zijn bij Radiodays 2019 in Lausanne (Zwitserland) en NAB 2019 in Las Vegas (VS). Tijdens deze twee grote evenementen demonstreren we onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Radio-as-a-Service.

Broadcast Partners ontwikkelt deze nieuwe mogelijkheden als antwoord op de steeds veranderende behoeften van klanten, variërend van radiostations tot uitgevers en andere mediabedrijven, en brengt dit samen in het SmartRadio Platform.

SmartRadio® Platform

SmartRadio is een cloud- en web based radio-as-a-service platform, met cloud multi channel productiemogelijkheden voor live- en on demand-doeleinden. Het service platform kent een zeer gebruiksvriendelijke web interface en is opgebouwd uit verschillende functionaliteiten die met elkaar samenwerken. Door de modulaire opbouw van SmartRadio kunnen de services eenvoudig worden ingericht op basis van de individuele wensen van ieder radiostation of productiehuis. Op Radiodays en NAB lanceert Broadcast Partners de nieuwe, zeer uitgebreide (web based) Smart Player in SmartRadio.

SmartRadio: samenwerken en doorontwikkelen

In SmartRadio wordt samengewerkt en doorontwikkeld met verscheidene partners met focus op eigen productontwikkeling. Door de koppeling van deze diverse functionaliteiten ontstaat veel meerwaarde. Bijvoorbeeld door Beats Newsportal te integreren in het SmartRadio, radio-as-a-service platform. Nieuws feeds en andere inkomende bronnen zijn eenvoudig te volgen en te bewerken. Het publiceren naar diverse on demand en live omgevingen is relatief eenvoudig.

Nieuwste ontwikkeling: van spraak naar tekst

Recent is de nieuwste functionaliteit op gebied van spraak naar tekst toegevoegd in SmartRadio in samenwerking met Zoom Media uit Nederland. Live indexering van spraak naar tekst is nu beschikbaar. Daarnaast is het mogelijk archief bestanden ook op een makkelijke wijze te indexeren en op deze wijze doorzoekbaar te maken.

More info