Lancering nieuwe Smart Player / SmartRadio op Radiodays en NAB 2019

maandag 25 maart 2019 @ 07:00

Broadcast Partners zal met SmartRadio® aanwezig zijn bij Radiodays 2019 in Lausanne (Zwitserland) en NAB 2019 in Las Vegas (VS). Tijdens deze twee grote evenementen demonstreren we onze nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Radio-as-a-Service.

Broadcast Partners ontwikkelt deze nieuwe mogelijkheden als antwoord op de steeds veranderende behoeften van klanten, variërend van radiostations tot uitgevers en andere mediabedrijven, en brengt dit samen in het SmartRadio Platform.

SmartRadio® Platform

SmartRadio is een cloud- en webbased radio-as-a-service platform, met cloud multi channel productiemogelijkheden voor live- en on demand-doeleinden. Het service platform kent een zeer gebruiksvriendelijke web interface en is opgebouwd uit verschillende functionaliteiten die met elkaar samenwerken. Door de modulaire opbouw van SmartRadio kunnen de services eenvoudig worden ingericht op basis van de individuele wensen van ieder radiostation of productiehuis. Op Radiodays en NAB lanceert Broadcast Partners de nieuwe, zeer uitgebreide (web based) Smart Player in SmartRadio.

Radiomanager

Binnen SmartRadio is een geïntegreerde oplossing beschikbaar van Radiomanager, ontwikkeld door Pluxbox in Hilversum, Nederland. In Radiomanager is het relatief eenvoudig om een digitale multi channel rundown aan te maken voor een radiostation. Geproduceerde content is op relatief eenvoudige wijze te delen op diverse online en social media omgevingen. Interactie met publiek is mogelijk op diverse manieren in Radiomanager.

100% integratie met Music Master Scheduling®

De meest recente toevoeging in SmartRadio, radio-as-a-service is de integratie van Music Master Scheduling Software®. Door gebruik te maken van Music Master schedule software® is het mogelijk SmartRadio de complete afhandeling van een cloud- en webbased themakanaal of branded radiostation te laten faciliteren.
Playout, modulatieprocessing en publicatie. Uitgebreide rapportages in Music Master zijn beschikbaar.

aXemble Cloud – as-a-service oplossing voor DAB+

Het door Broadcast Partners ontwikkelde 1HE aXemble DAB+ headend is een bewezen kostenbesparende, alles omvattende oplossing die al geruime tijd wordt gebruikt in diverse landen over de hele wereld. Onlangs is de aXemble DAB+ Cloud aan ons portfolio toegevoegd. Dezelfde functionaliteit als de hardware versie, maar nu as-a-service online beschikbaar tegen een aantrekkelijk maandelijks tarief. aXemble DAB+ Cloud is configureerbaar via een duidelijke web-interface.

More info