Lancering SmartRadio, radio as a service, op de IBC2017

zaterdag 16 september 2017 @ 12:45

Op de IBC2017, tot 19 september, in de RAI in Amsterdam, heeft Broadcast Partners SmartRadio, radio as a service, gelanceerd. Allernieuwste feature op dit platform: de aXemble as a service. Het in eigen beheer ontwikkelde headend voor DAB+ uitzendingen is nu ook cloudbased beschikbaar. Op IBC is dit lokaal live te beluisteren op 2 DAB+ kanalen: Radio IBC powered by Kermis FM, en Radio IBC Non-Stop.

aXemble

Het aXemble as a service headend, codeert meerdere bronnen: Livewire, Icecast, Shoutcast en PCM streams in de hoogst mogelijke geluidskwaliteit.

In de aXemble DAB+ headend AAC+ encoder zijn verschillende bitrates en bandbreedtes instelbaar van 24kbps tot 192 kbps bij alle mogelijke error protection levels per kanaal. Geavanceerde audio encoder profielen zoals AAC-LC, HE-AAC en HE AAC V2 zijn beschikbaar in de encoder instellingen. Hoewel persoonlijke voorkeurparameters kunnen worden ingesteld, worden de optimale encoderparameters automatisch voor elke instelling voorgesteld.

Standaard biedt de aXemble DAB+ headend MOT Slideshow en DLS services. Het dashboard van de aXemble toont een duidelijk overzicht van de on- en off air kanalen. Gedetailleerde informatie over aXemble-encoders, multiplex services en audio-ingangen is beschikbaar en makkelijk te wijzigen.

Bezoek IBC

Bezoek Broadcast Partners voor een live demo in hal 8, stand C81.

Meer info aXemble as a service

Meer info SmartRadio