Broadcast Partners op IBC van 13 - 17 september 2019

vrijdag 23 augustus 2019 @ 18:29

Ook dit jaar zal Broadcast Partners aanwezig zijn, samen met ongeveer 55.000 bezoekers en 1400 andere exposanten.


 

Op de IBC willen we ook dit jaar weer graag de nieuwste ontwikkelingen op gebied van SmartRadio tonen en demonstreren. Daarnaast laten we de laatste ontwikkelingen op gebied van ons, in eigen huis ontwikkelde producten voor DAB+ zien. Aan de DAB+ aXemble lijn is naast de hardware based encoder en headend, nu ook in een cloud-based oplossing beschikbaar is!   Door de toevoeging van de aXemble cloud connector is de productlijn nu compleet.

DAB+ uitzendingen nemen een enorme vlucht in de landen om ons heen. We spelen hierop in door een zeer compleet uitgeruste, gebruikersvriendelijke en betaalbare oplossing te presenteren.

In nauwe samenwerking met Orban is Smart Processing ontwikkeld. In 3 verschillende versies: basis, medium en high-end. Het lanceren van een extra (tijdelijk) DAB+ kanaal wordt op deze wijze relatief simpel. Wanneer de content aanwezig is, kan er een playlist wordt gescheduled en uitgespeeld binnen SmartRadio. Vervolgens kan dit kanaal excellent klinken door Smart Processing in te zetten. Wanneer dit programma-signaal wordt aangeboden aan ons cloudbased DAB+ headend is het signaal klaar voor uitzending middels een DAB+ zender. Op de IBC laten we graag deze mogelijkheden zien en beluisteren!

Doel van SmartRadio is het helpen van bestaande- en nieuwe media bedrijven en -uitgeverijen bij het innoveren van hun productie omgeving om op de juiste wijze in contact te blijven met hun publiek en relevant te blijven binnen hun doelgroep.

SmartRadio is zowel publiek- als privaat cloudbased beschikbaar. Alle mogelijkheden zijn beschikbaar via een abonnement model. Dit betekent geen grote investeringen om alle content multichannel te kunnen publiceren. SmartRadio is hybride en aanvullende onderdelen kunnen later op maat worden toegevoegd en veelal worden aangesloten op bestaande productie omgevingen.

Om al deze functionaliteit te kunnen bieden is het SmartRadio platform ontwikkeld. Smartradio is gebaseerd op een open API, een zeer moderne architectuur, de nieuwste programmeertaal en database structuren. De content wordt multitenant gebruikt waardoor er in feite een object-based productie workflow ontstaat. Dit scheelt kosten in opslag en verkeer en creëert een keur aan nieuwe mogelijkheden.

Alle SmartRadio elementen zijn gebaseerd op het principe van een microservice die cloudbased werkt en op slimme wijze met ander elementen verbonden kan worden. Binnen het platform maar zeker ook daar buiten! Het inspelen op unieke persoonlijke randvoorwaarden van opdrachtgevers is hierdoor mogelijk.

Nieuw: SmartRadio Live Assist omgeving

 

Op de IBC willen we graag de nieuwste mogelijkheden laten zien op gebied van SmartRadio services die ingezet kunnen worden voor online- en DAB+ only radio stations, maar we zullen daarnaast op de IBC de eerste SmartRadio Live Assist modules lanceren! In een prachtig ontwerp zullen de Smart Jingle Player, en Smart Live Player getoond worden. Ontdek de mogelijkheden voor het spelen van virtuele geplande programmaonderdelen zoals nieuws, advertorials, weer en verkeer.

Daarnaast is er  de lancering van de Smart Scheduler, een volledig uitgeruste web- en cloudbased formatplanner. Ideaal om een kanaal te schedulen aan de hand van je eigen bedachte format. Omdat commercials ook essentieel zijn is eveneens de Smart Commercial Scheduler ontwikkeld.  Al deze opties zijn beschikbaar voor een demo op diverse plekken op onze stand in hal 8. Ontdek al deze nieuwe mogelijkheden en ervaar de nieuwe manier van radio maken!

Nieuw: Smart Scheduler, full option web based Format planner

 

Alle content die in de database omgeving wordt ingeladen bevat veel mogelijkheden voor het toevoegen van metadata. Belangrijk voor het creëren en publiceren van gepersonaliseerde content bijvoorbeeld in een stream, podcast, website of social media. Vraag naar een demo van deze mogelijkheden binnen SmartRadio bij Broadcast Partners in hal 8, C81 op de IBC

Alle SmartRadio producten zijn cloud- en webbased beschikbaar.  Door de Chrome browser te gebruiken kan op eenvoudige wijze op iedere plaats met internettoegang, gewerkt worden in alle modules. Wenst u nog enkele wijzigingen aan te brengen in reeds geschedulde uitzenduren of een doorstart nog een laatste keer te controleren en finetunen? Het is allemaal mogelijk op afstand.

Op IBC zal het complete Broadcast Partners verkoop team aanwezig zijn en u alles vertellen over deze mooie, nieuwe producten. Voor diep technische vragen is daarnaast is ook ons ontwikkelteam present.  We zien uit naar uw meningen en ideeën!  Tot ziens op IBC 2019! Voor een overzicht van de actuele mogelijkheden: www.smartradio.nl Wil je nu alvast meer weten: info@smartradio.nl of bel 0115-683555.

Registreer nu met code 9460