0 items
Selecteer een pagina

Een nieuwe opzet voor Studio Alphen

Kunnen jullie wat meer vertellen over Studio Alphen?

Studio Alphen is de lokale publieke omroep van de gemeente Alphen aan den Rijn. Via onze kanalen op televisie, radio en internet houden wij de inwoners van de gemeente op de hoogte van de laatste actualiteiten en behandelen we onderwerpen als de lokale politiek, sport en evenementen.

Wat zijn voor jullie de hoogte punten van Studio Alphen?

Naast het feit dat we dagelijks nieuwsartikelen en -reportages publiceren, zendt Studio Alphen jaarlijks een aantal live-uitzendingen uit. Het carnaval in Boskoop, de Trekkertrek Familiedag in Koudekerk aan den Rijn en de jaarlijkse Dodenherdenking in Alphen aan den Rijn. Dat zijn projecten die door vele handen worden gedragen en waarbij het gehele team zich inzet om het maximale uit onze mogelijkheden te halen.

Wat zijn jullie (eventuele) plannen in de toekomst?

Onlangs zijn we verhuisd naar ons nieuwe onderkomen in Theater Castellum. Die ruimte past bij de professionele opzet van de omroep. Vanuit deze nieuwe situatie willen we blijven bouwen aan het aanbod van content en de rol van de omroep in de lokale samenleving. 

Hoe kwamen jullie bij Broadcast Partners terecht? En wat hebben jullie onlangs aan jullie studio vernieuwd?

In aanloop naar die verhuizing zijn we op zoek gegaan naar een nieuw studiomeubel met audiotafel en microfoons. We hebben Bart van der Velden, onze contactpersoon bij Broadcast Partners, benaderd en samen zijn we tot de huidige opzet gekomen. Vanwege de ervaring in het opbouwen van (televisie)studio’s bij mijn werkgever hebben we de bouw en configuratie van de studio met een aantal mensen in eigen beheer gedaan. Dat is later ook handig bij eventuele storingen, omdat we dan weten hoe de vork in de steel zit.

Waarom hebben jullie voor de digitale Axum mengtafel gekozen?

Mede dankzij de flexibiliteit van de mengtafel en de uitgebreide mogelijkheden waarbij elke knop naar eigen inzicht te programmeren is. Zo zijn er nu twee radiostudio’s en een spreekcel, opgebouwd rondom Ă©Ă©n D&R Axum mainframe, waarmee bronnen in beide studio’s gebruikt kunnen worden. Verder zorgt de nieuwe Axum Dante kaart ervoor dat de Axum ook aan een Dante netwerk gekoppeld kan worden en vele kanalen van dit netwerk kan binnenhalen, waaronder die van onze radioautomatisering. Een uiterst flexibele opzet!

Broadcast Partners