DAB+ óók toegankelijk voor lokale omroep in Nederland

donderdag 6 juli 2017 @ 14:40

DAB+ wordt gezien als de opvolger van FM en geleidelijk wordt dit een steeds belangrijker distributieplatform. Aangezien Broadcast Partners voor veel omroepen de technische partner is, heeft Broadcast Partners een DAB+ oplossing voor de lokale omroep ontwikkeld. Broadcast Partners is ervan overtuigd dat DAB+ niet alleen binnen het bereik van landelijke en bovenregionale radiozenders mag liggen, maar ook bereikbaar moet zijn voor de lokale stations.

Nieuw product: laag vermogen DAB+ zender

Broadcast Partners lanceert een nieuwe combinatie van DAB+ producten voor de lokale markt. Deze zijn afzonderlijk geselecteerd op kwaliteit en passen binnen de voor de lokale omroep bereikbare budgetten. De installatie is bovendien flexibel en uit te breiden of te upgraden naar een hoger vermogen.

De nieuwe, professionele productlijn bestaat uit:

  • 50 Watt DAB+ zender
  • antennesysteem
  • bekabeling
  • installatie
  • aXemble headend

Diverse financiële constructies

Broadcast Partners biedt betalingsmogelijkheden, die rekening houden met de mogelijkheden van de lokale stations en de vooralsnog tijdelijke zendvergunningen.

  • De klant koopt de gehele configuratie.
  • De klant huurt de installatie met recht van koop.
  • De klant neemt de dienst ‘as a service’. In dit geval levert Broadcast Partners de installatie en neemt het multiplexbeheer technisch voor haar rekening. De klant hoeft alleen de stream te leveren; Broadcastpartners regelt de rest.

Ilona van Barneveld, account manager Broadcast Partners: ‘We vinden het belangrijk om ook de lokale spelers een plek op DAB+ te geven. Broadcast Partners biedt hier nu een robuuste, flexibele en moderne oplossing voor aan, waarmee lokale stations het kwaliteitsniveau van de landelijke kunnen bereiken. Ook lokale stations kunnen nu op het digitale platform DAB+ in de allerhoogste geluidskwaliteit uitzenden. Nederland loopt wereldwijd voorop in DAB+ digitalisering en techniek. Onze ambitie is om ook bij lokale DAB+ uitzendingen wereldwijd voorop te lopen.’

Aantrekkelijk tarief

De eerste 10 sets biedt Broadcast Partners aan voor een bijzonder aantrekkelijk tarief. Informeer naar de mogelijkheden via sales@broadcastpartners.nl.

Meer info