Broadcast Partners en Logitekaudio lanceren de allernieuwste AoIP audioconsole Helix in Europa

woensdag 13 september 2017 @ 14:40

Vandaag kondigen Broadcast Partners en Logitekaudio de gezamenlijke lancering in Europa, van het prijswinnende product van NAB2017 Las Vegas, aan. De allernieuwste AoIP audioconsole Helix.

Demonstratie op IBC

Op de IBC, van 15-19 september in de RAI in Amsterdam, zal Logitek’s Helix gedemonstreerd worden in een complete multimedia omgeving op de stand van Broadcast Partners. De Helix wordt gedemonstreerd in een 12 fader configuratie en wordt met een master module aangesloten op het bijbehorende mainframe Jetstream. Daarnaast is de Helix geïntegreerd met AerOn Studio, het complete playout software pakket van Broadcast Partners.

Helix, de modernste, nieuwe AoIP console van Logitek

Tap of swipe over het Helix touchscreen om bronnen te veranderen, bus assignments te maken of verander EQ- en compressie instellingen om de juiste configuratie te krijgen voor je mix. Als je ergens anders mee bezig bent tijdens de uitzending, is de Helix in staat met gemotoriseerde faders en grote aan/uit knoppen je mix automatisch te maken. Ook is het mogelijk met de Helix console alles onder glas te bedienen op een groot scherm. De virtuele console kan stand alone werken alsmede remote voor de Helix. Het is een compleet andere benadering van de traditionele werkwijze met audioconsoles.

Bezoek IBC met gratis toegangskaart

Op de IBC 2017 is Logitek Helix te bewonderen bij Broadcast Partners in hal 8, stand C81. Bezoek IBC en vraag een gratis toegangskaart aan met code 9460.

Meer info over AerOn Studio

Meer info over Logitek Helix

Logitek bestaat sinds 1979, ontwikkelt en produceert op innovatieve wijze, simpel te bedienen producten voor mediabedrijven. Logitek was de eerste Noord Amerikaanse producent die router based consoles produceerde, begin jaren ’90. Logitek was ook pionier in het gebruik maken van virtuele consoles en routers voor efficiënt gebruik van beschikbare ruimte in studio’s, waarbij delay, processing en andere functies beschikbaar werd gesteld in consoles. Logitek’s consoles zijn wereldwijd in gebruik bij radio en televisie stations.