Betere geluidskwaliteit voor Deventer radio & televisie

donderdag 31 januari 2019 @ 11:00

Nieuws, actualiteiten, lokale politiek, kunst, cultuur, human interest en sport. You name it en DRTV (Deventer Radio & Televisie) zendt het uit. Sinds kort helderder dan ooit. 

DRTV is in 2008 ontstaan uit het samengaan van Deventer Televisie en Deventer Radio. “We maken radio- en tv-programma’s voor iedere leeftijdsgroep en elk opleidingsniveau”, legt Jeroen van Diesen, hoofd techniek & ICT, uit. “Als we de reacties van onze luisteraars en kijkers mogen geloven, en waarom zouden we dat niet, dan doen we een prima job.”

Probleem met geluidskwaliteit

Toch waren ze bij DRTV de laatste tijd niet helemaal tevreden. “Een deel van onze radioapparatuur was aan vervanging toe. Dit had een negatief effect op de geluidskwaliteit en zorgde voor onbalans. We probeerden het te verbeteren met enkele alternatieven, maar dat was niet genoeg om het probleem te verhelpen.”

Groot assortiment, professioneel advies en een goede ondersteuning

DRTV ging te rade bij Broadcast Partners. “We werken al zo’n jaar of tien met dit bedrijf samen en dat is altijd naar tevredenheid. Ze hebben een groot assortiment, professioneel advies en een goede ondersteuning. Voor dit probleem adviseerden ze ons om over te stappen naar de Orban 5500i. We volgden het advies en merkten meteen een aanzienlijke verbetering van de geluidskwaliteit. Nu zitten we weer op het professionele geluidsniveau waar wij als omroep aan hechten.”

Alleen maar complimenten over het geluid

Nou zijn jullie hier, als omroep, erg op gefocust. Maar merken de luisteraars het ook? “Ja. Vanaf het moment dat de Orban geplaatst is, ontvangen we alleen maar complimenten over de enorme verbetering van de geluidskwaliteit. Deze doet niet onder voor de grote provinciale omroepen. En zo willen we het houden ook. We blijven continu bezig met verbeteren en innoveren. En hiervoor gaan we dan graag weer naar Broadcast Partners voor advies en ondersteuning.”

Info