AerOn release biedt veel nieuwe mogelijkheden

maandag 19 maart 2018 @ 08:45

EPower campagnes inboeken

Meer commerciële mogelijkheden met AerOn

Op verzoek van vele AerOn gebruikers is er recent een nieuwe functionaliteit toegevoegd aan de AerOn commercialplanner. Naast het inboeken van eigen campagnes en het plannen hiervan, is het nu ook mogelijk om de landelijke campagnes van EPower in te (laten) plannen. Aan de hand van zelf samen te stellen criteria kan hierdoor een ideale mix van landelijke, regionale en lokale adverteerders bediend worden op ieder radiostation dat met AerOn Studio werkt. Daarnaast is het voor alle AerOn gebruikers nu ook mogelijk om, indien gewenst, met RTB partijen te gaan samenwerken. Hierdoor ontstaan nieuwe commerciële kansen. Ook voor online-only stations.

Voor meer info

Neem contact op via info@broadcastpartners.nl of overleg met je AerOn accountmanager.

Nieuwe database structuur AerOn

Naast deze en andere kleine toevoegingen in AerOn, is er een hele grote update voor AerOn beschikbaar.

Afgelopen 14 maanden is er door de ontwikkelaars van AerOn op de achtergrond gewerkt aan een compleet nieuwe PostgreSQL database structuur voor AerOn die mede te gebruiken is voor ons nieuwe cloudbased as-a-service platform SmartRadio.

Door feitelijk op de onderliggende structuur helemaal overnieuw te beginnen wordt het mogelijk om op een eenvoudige wijze te verbinden met andere partijen die wensen te integreren met AerOn en SmartRadio. Een voorbeeld staat hierboven voor EPower campagnes, maar er zijn er nog veel meer mogelijk, die we nu in SmartRadio ontwikkelen en op Radiodays in Wenen presenteren.

Achterliggende gedachte is dat we met AerOn, maar zeker ook met SmartRadio, veel meer multichannel in functionele oplossingen willen denken en dit aanbieden aan AerOn en SmartRadio relaties. Een ander groot voordeel is dat de vele ontwikkelingen in AerOn afgelopen jaren vragen om een soepele, flexibel werkende database die AerOn en SmartRadio snel en efficiënt laten werken. Deze nieuwe PostgreSQL database structuur stelt ons bovendien in staat in te spelen op de vorming van streekomroepen waarbij kennis en expertise gedeeld wordt. Full option playout met bijbehorende database met commercials en (muziek)items worden simpelweg op meer plekken beschikbaar nadat het op 1 plek is ingeladen.

We hebben met een aantal radiostations uitgebreid getest en de reacties zijn bijzonder positief. ‘AerOn is veel sneller en reageert prettig!’ Bijzonder veel dank gaat uit naar Omroep Reindonk en Regio FM, onze eerste AerOn pilot partners in deze.

We stellen de nieuwe database variant beschikbaar aan alle AerOn gebruikers met support en updatecontract en willen dit samen met iedereen gefaseerd uitrollen zodat er nauwelijks impact is op lopende uitzendprocessen. Gebruikers met enkel een updatecontract ontvangen de update in een later stadium.

 

Release notes

Aeron 1.11.3.16

Database

 • Geheel nieuwe database structuur voor PostgreSQL database server.
 • Audiobestand kan worden bewaard onder een andere of een nieuwe bestandsnaam.
 • Audiobestand met andere bestandsnaam kan worden gekoppeld aan bestaand record.

Audio level reference

Afspeelniveau per track in database is vervangen door een algemeen audio reference level. De automatisering en mix-editor spelen alle tracks af volgens dit level. Het level is in dB vrij instelbaar op RMS (standaard -18dB) of Peak (Standaard -9 dB). Peak -9 dBfs aanbevolen bij Orban soundprocessing.

Commercial planner

 • Module Xtra: Ondersteuning importeren van commercial blokken.
 • Module Xtra: Nieuw export/import formaat. (E Power)
 • Combinatie van commercialblokken wel en niet in uurformat mogelijk. Alle actieve commercial blokken per uur worden altijd ingevoegd in playlist.

Databank editor

 • Vernieuwde indeling.
 • Meer informatie op het tabblad statistieken.
 • Per track GAIN offset t.o.v. audio reference level.

Instellingen Automatisering

 • Studio automatisch vrijgeven bij het automatisch uitschakelen van Live Assist.

HTML Export

 • In sjablonen ondersteuning pixel formaat afbeelding.

<#image src="Available" width="100" height="100">

<#image src="Available" style="max-width:900px;max-height:300px;">

<#image src="Available" style="width:100px;height:50px;">

 • Ondersteuning alle huidige en toekomstige database velden uit de playlist en muziek tabel.

Stream title

 • Ook ondersteuning voor HTTPS.

Module Digitale mengtafel

 • Ondersteuning Ember+ protocol. Bvb LAWO mengtafels.

Toevoegen audio bestanden

 • Afbeelding uit ID3v2 tag van mp3 bestanden worden toegevoegd aan database.

Synchroniseren audiobestanden

 • Tijdens het scannen, opbouwen en doorlopen van de lijst remote audiobestanden kan de gebruiker onmiddellijk en zonder afwachten doorwerken en synchroniseren vanuit de playlist. Synchroniseren loopt op de achtergrond door terwijl de gebruiker zijn werkzaamheden simultaan kan uitvoeren.