0 items
Selecteer een pagina

Nieuwe mogelijkheden op het gebied van AerOn Studio, Visual Radio en SmartRadio.

Beste AerOn Studio gebruiker, graag informeren wij u over de nieuwste mogelijkheden op het gebied van AerOn Studio, Visual Radio en SmartRadio.

Steeds meer omroepen hebben de wens een product op het gebied van Visual Radio aan hun uitzendingen toe te voegen.
Het is nu mogelijk om met de AerOn Studio licentie voor Visual Radio een compleet geïntegreerde oplossing in te zetten.
Hiervoor hebben wij in samenspraak met opdrachtgevers gewerkt aan AerOn Visual Radio i.s.m. vMix. 

Het is nu mogelijk om audiotracks te combineren met een videotrack. Muziekclips kunnen worden afgespeeld voorzien van now-on-air info maar ook met bijvoorbeeld een live tickertape met nieuwsberichten, die middels een scroll onder door het beeld loopt.
Uiteraard is het tonen van een stationslogo, de tijd en andere info eveneens mogelijk. Ook automatische audiotriggering van microfoons is aanwezig. Hierdoor is een compleet geautomatiseerde videoregie beschikbaar en is altijd de juiste presentator of gast in beeld.
Handmatig bedienen kan uiteraard ook! Laat u informeren over deze nieuwste mogelijkheden door één van onze sales-collega’s. Naast de software oplossing hebben we ook diverse mogelijkheden op het gebied van camera’s en andere randvoorwaarden beschikbaar wat leidt tot een complete oplossing!

Naast de software ontwikkeling van AerOn Studio werken wij ook aan SmartRadio, ons web- en cloudbased platform. Hierin zijn diverse mogelijkheden beschikbaar die in combinatie met AerOn Studio leiden tot nieuwe mogelijkheden. Smart Processing bijvoorbeeld; een cloud based  as-a-service oplossing die voorziet in perfecte Orban modulatieprocessing in abonnementsvorm. Cloudbased betekent dat software met een licentie in uw eigen bestaande hardware omgeving kan worden geïnstalleerd en ingezet wanneer nodig. Ook de allernieuwste Smart Scheduler is standalone webbased beschikbaar en biedt talloze mogelijkheden. Niet alleen in combinatie met SmartRadio maar ook met AerOn Studio om uw eigen format met talloze criteria, rules en uitzonderingen te schedulen. Steeds meer omroepen werken met tijdelijke themakanalen; SmartRadio kan hierin voorzien door naast AerOn Studio een extra programma uit te zenden, gekoppeld aan de bestaande database. De Smart Scheduler kan overal bediend worden, mits er de beschikking is over IP connectiviteit.

Smart Scheduler, full option

Het starten van een eigen radiostation vanuit de cloud was nog nooit zo makkelijk als nu! Met SmartRadio kan alles in een handomdraai webbased worden afgehandeld. Uploaden, editen, voicetracks inspreken, maar ook het finetunen van alle tracks in de Chrome browser. Zonder latency!
Perfect in deze tijd van veelal remote productie! Vraag naar een demo van de gewenste mogelijkheden bij uw sales contactpersoon. Wij laten u graag deze mogelijkheden zien!

Web-based 4 kanaals mix-editor

Als laatste treft u hierbij een overzicht van de release-notes van AerOn Studio, die vanaf maandag 20 april beschikbaar zijn voor download en gebruik. De naam van de release is: AerOn RC 1.13.4.20. Op onderdeel beschrijven we op hoofdlijnen de veranderingen:

AerOn Event:

– Met een AerOn Event licentie kan vanaf nu 24/7 gewerkt worden als Slave studio.

Automatisering:

– Na het aanvragen van een studio tijdens een lang programma-item (1 uur of langer) kon het gebeuren dat dit item ook werd gestart in de studio waar de aanvraag plaats vond, dit is nu niet meer mogelijk.

Commercialplanner:

– De Export Offset, voor het controleren/vergelijken van de starttijd in de playlist en de bloktijd in het commercialblok, die gebruikt wordt bij het opnieuw exporteren van commercialblokken, is instelbaar gemaakt.  Bij omroepen die gebruik maken van alle zes de blokken per uur, bleek de voorheen standaard export offset van 10 minuten te hoog.

Bekijk ook:

www.smartradio.nl

Broadcast Partners