RTV Ronde Venen: Van old school naar continu up-to-date

woensdag 10 juli 2019 @ 13:06

Voor ons allereerste contact met RTV Ronde Venen moeten we flink in ons geheugen graven. “We werkten al met hen samen in de tijd dat Broadcast Partners nog CBT heette”, weet Jim Clarke van RTV Ronde Venen te vertellen. “Zelf zijn we in de jaren tachtig ontstaan. We waren destijds een piratenzender, maar toen de kans zich voordeed om een legale lokale omroep te worden, hebben we die aangegrepen.”

In 1995 wilde RTV Ronde Venen een belangrijke automatiseringsslag doorvoeren. “We wilden over naar PC Radio, zodat we 24/7 radio konden uitzenden. Je moet je voorstellen dat we destijds dus overschakelden naar grote automatische cd-wisselaars. Van die machinale dingen met honderd cd’s in een carrousel en een armpje die de cd’s vastpakte en in de speler legde. Door de software wist de wisselaar welk nummer op welke cd stond. Maar er moest natuurlijk maar íets misgaan en de hele wisselaar blokkeerde. Dat was de automatisering van toen. Echt old school.”

Up-to-date door softwarecontract

Sindsdien is er gelukkig veel veranderd in radio-automatisering. “Nu staat alles gelukkig op een harddisk, heb je keuze uit oneindig veel nummers en ben je veel minder kwetsbaar. We volgen de innovaties en ontwikkelingen steeds via Broadcast Partners. Nu hebben we bijvoorbeeld de meest recente versie van AerOn. We vinden het als omroep belangrijk om continu up-to-date te blijven en met nieuwe ontwikkelingen mee te gaan. Dankzij ons softwarecontract bij Broadcast Partners, kunnen we dat ook.”

Nieuwe zenderinstallatie

Pasgeleden was het voor RTV Ronde Venen tijd om de zenderinstallatie te vernieuwen. “Die zat er al vijftien jaar, volgens mij. De kabels waren niet meer helemaal fris en het vermogen van de zender werd niet effectief benut. Door alles door Broadcast Partners te laten vernieuwen, hebben we daar geen last meer van. Ze kregen er wel even een uitdaging bij, want qua weer kon het bijna niet slechter. Maar dat weerhield de heren niet. Met regenpak aan zijn ze de mast ingeklommen en aan het eind van de dag waren alle kabels en antennes vervangen.

Typerend

Dat is ook wel typerend voor Broadcast Partners. Ze komen hun afspraken na. Je weet wat je aan ze hebt. Daarom kloppen we ook steeds weer bij hen aan en zijn we al jaren klant. Niet alleen op het gebied van radioautomatisering, maar ook voor onze FM-installatie. Het is fijn om deze verschillende zaken bij één bedrijf te hebben en de mensen te kennen waarbij je terecht kunt. Christiaan Pladdet bijvoorbeeld en John Felix. Dat is makkelijk schakelen.”

Meer info