Nieuwe versie AerOn Studio beschikbaar: 1.2.10.18.

woensdag 25 oktober 2017 @ 20:55

Er is een nieuwe versie van AerOn Studio beschikbaar: AerOn versie 1.2.10.18. Deze is voor iedereen beschikbaar met een update contract van AerOn en kan worden gedownload vanuit Aeron Studio via het menu help en “Nu controleren op updates”.

Overgang zomer-/wintertijd

Een aanpassing in de software zorgt ervoor dat de overgang zomer-/wintertijd zonder onderbreking kan verlopen. U dient daarbij te voldoen aan onderstaande voorwaarden.

  • Geen vaste of semi-vaste items na 1.00u en voor 4.00u.
  • De playlist tussen 2.00u en 4.00u moet drie uur aan muziek bevatten. 

De overgang van wintertijd naar zomertijd en omgekeerd heeft gevolgen voor de automatisering van AerOn Studio. Onderaan deze mail wordt beschreven wat er in die gevallen moet gebeuren.

Commercialplanner: nieuw E-power export formaat 

Op verzoek van een aantal AerOn gebruikers is de integratie met E-Power geoptimaliseerd en veel gebruikersvriendelijker. Het is nu mogelijk om eigen campagnes te plannen in bepaalde blokken. Daarnaast door E-Power geplande campagnes ook in AerOn in te lezen op de gedefinieerde blokken. Hierdoor is het eenvoudig om mogelijk landelijke campagnes in te zetten.

Studer integratie

De integratie tussen AerOn en Studer consoles levert nu ook ondersteuning voor de 8 jingle carts optie.

Verbeterpunten:

  • Je kunt nu extern een voicetrack slepen vanuit de windows verkenner.
  • Het is nu ook mogelijk om uit te vullen in de jingle player.
  • Diverse bugfixes.

Overgang van wintertijd naar zomertijd 

Wij adviseren om 1 glijdend blok te maken van 1.00u wintertijd naar 4.00u zomertijd ‘s nachts. Het is belangrijk dat er tussen deze tijdstippen geen vaste of semi-vaste items aanwezig zijn. Deze tracks zal de automatisering normaal afspelen. Een aantal seconden na de werkelijke overgang winter-/zomertijd wijzigt de automatisering de starttijd van alle nummers in dat blok zodat alle nog te spelen nummers de juiste, nieuwe starttijd volgens de zomertijd krijgen. Indien er meerdere blokken zijn tussen 1.00u en 4.00u, dan kan het zijn dat een aantal minuten 2 of meer nummers ongewenst tegelijk gespeeld worden.

Overgang van zomertijd naar wintertijd

Wij adviseren om 1 lang glijdend blok te maken van 2.00u zomertijd tot 4.00u wintertijd. Het is belangrijk dat er tussen deze tijdstippen geen vaste of semi-vaste items aanwezig zijn. Zorg ervoor dat dit blok minstens een uur extra nummers bevat om voldoende muziek of audio te hebben in het extra uur voor deze uitzonderlijke dag van 25 uur.
De muziek in het blok zal in die volgorde gespeeld worden. Een aantal seconden na de werkelijke overvang van zomer-/wintertijd wijzigt de automatisering de starttijd van alle nummers in dat blok. Zodat alle nog te spelen nummers de juiste nieuwe starttijd (in wintertijd) krijgen. Indien het blok waarin de zomer-/wintertijd zit, te weinig nummers bevat dan zal het tot het einde van het blok stil zijn.

Info