Broadcast Partners voorziet Radio Rucphen van digitale soft- en hardware

dinsdag 27 maart 2018 @ 14:00

Broadcast Partners is er voor grote en kleine radiostations. Zo ook voor Radio Rucphen, een lokaal radiostation dat geheel op eigen krachten met de hulp van vrijwilligers 24 uur per dag voor radio-uitzendingen zorgt. “Daar zijn we best trots op”, aldus voorzitter Kees Sprenkels. Deze maand voorzag Broadcast Partners hen van een nieuwe AerOn Studio en digitale Axia iQ mengtafel.

“We waren echt toe aan vernieuwing”, legt technisch ondersteuner en bestuurslid Jack van Oers van Radio Rucphen uit. “Die ‘24 uur per dag’ kwam namelijk nogal in het gedrang. Het kwam soms een paar keer per dag voor dat we vanwege technische problemen stil vielen. Dat kon echt niet langer zo. We hadden het eerder geprobeerd te verhelpen door onze oude software te updaten, maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Dan maar helemaal het roer om en écht moderniseren.”

Gemiddelde leeftijd

Een logische keuze, zou u zeggen. Maar bij Radio Rucphen was het nog best een flinke horde om te nemen. Dat heeft met de gemiddelde leeftijd van de vrijwilligers te maken. “Vorig jaar is er een dame van 61 jaar bijgekomen. Zij haalt onze gemiddelde leeftijd aardig omlaag, dus dan kun je wel een inschatting maken hè?”, grapt Jack. “En de financiën speelden ook mee. Voor een vrijwilligersorganisatie als ons, die alles uit eigen middelen betaalt, is het ook een flinke investering”, vult Kees aan.

Handjevol vrijwilligers

Het is dankzij de vrijwilligers dat Radio Rucphen niet alleen nieuwe apparatuur kon realiseren, maar ook een uitbouw en complete modernisering van de volledige studio. Kees: “De nieuwe apparatuur paste niet in onze kleine studio, dus we moesten alles aanpakken. Maar zoals dat bij iedere vereniging gaat, zo gaat dat ook bij ons. Dan is er een handjevol vrijwilligers dat de mouwen opstroopt en helpt met slopen, opbouwen en meubels maken. In slechts negen weken tijd was het gerealiseerd.”

Van oud en gebrekkig naar nieuw en prachtig

In de nieuwe studio is het prettig vertoeven en met de nieuwe apparatuur is het doel bereikt: Radio Rucphen is weer 24 uur per dag te beluisteren. “We zitten nog in de gewenningsfase, maar het werkt perfect. De software ziet er gelikt uit, echt een genot om naar te kijken. En met het nieuwe mengpaneel, die ook in het pakket zat, heb je minder kansen om fouten te maken. Het is lekker overzichtelijk. Het totaalplaatje van onze nieuwe studio en onze nieuwe apparatuur is perfect. We zijn omgeschakeld van oud en gebrekkig naar nieuw en prachtig!”, aldus een zeer tevreden Jack van Oers.

Het klikt

Tevreden zijn ze beiden ook over de samenwerking met Broadcast Partners. “Voorheen hadden we al contact met Bart, omdat we eerder hardware van Broadcast Partners hadden afgenomen. Dat was toen al heel prettig en ook nu weer. Het klikt, hij heeft een echte Brabantse mentaliteit zoals wij”, zegt Jack. En Kees: “Hij denkt bovendien proactief met ons mee en komt zijn afspraken na. Dat vind ik ook belangrijk. Hij kent ons, weet wat er bij ons leeft en speelt en komt zelf met aanvullende adviezen. Harstikke fijn.”

Radio Rucphen kan er dus weer lange tijd tegenaan. “Door onze leeftijd duurt het misschien iets langer voordat we alles onder de knie hebben, maar met de goede begeleiding van Broadcast Partners komt dat helemaal goed”, sluit Jack vol vertrouwen af.

More info