Lancering update nieuwste product aXemble

Broadcast Partners lanceert een geüpdate versie van hun nieuwste product: de aXemble, een DAB+ headend. September 2016 op de International Broadcasting Convention in Amsterdam ging de aXemble in pre-release. De laatste maanden is het product voorzien van de nieuwste technologie. Dit resulteert in een full-option encoder en geïntegreerde multiplexer, een headend voor DAB+ uitzendingen. Ook nu verkrijgbaar: een standalone aXemble encoder om naar het aXemble headend te streamen.

Meer lezen > http://www.broadcastpartners.nl/release-nieuwste-versie-axemble-dab-headend/

English version > http://www.broadcastpartners.nl/release-updated-version-axemble-dab-headend/


DAB+ toegankelijk voor ieder radiostation in Nederland

DAB+ wordt gezien als de vervanger van FM. Geleidelijk wordt DAB+ een steeds belangrijker distributieplatform. DAB+ kent een aantal extra mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld je eigen logo met het signaal meezenden. 

Het zoeken en vinden van een radiozender is gemakkelijker dan met FM. De keuze voor etherdistributie via DAB+ brengt een radiostation op een eigentijds niveau. Adverteerders zien het vaak als een beslisfactor om een budget bij een radiostation te besteden.

ACTIE: tot 6 maanden gratis DAB+ distributie
Kies vóór 1 augustus 2017 voor DAB+ via MTVNL en verdien tot 6 maanden gratis DAB+ distributie.

Meer lezen (ook over de actie) > http://www.broadcastpartners.nl/dab-toegankelijk-voor-ieder-radiostation-in-nederland/


Radio Continu maakt overstap naar AerOn Studio

Radio Continu is al jarenlang gebruiker van PC Radio. In maart 2017 is de overstap gemaakt naar AerOn Studio. Ronald Dubben, Broadcast Engineer van Radio Continu: 'Iedereen is zeer enthousiast over het nieuwe radio automatiseringssysteem. De migratie is foutloos uitgevoerd. Complimenten over de nieuwe werkwijze. Erg prettig samenwerken met het team van Broadcast Partners!'

Meer lezen > http://www.broadcastpartners.nl/radio-continu-maakt-overstap-naar-aeron-studio/


Commerciële netwerkradio en lokale radio's in Vlaanderen op FM m.i.v. januari 2018

De minister van media heeft onlangs aangekondigd de private zendvergunningen voor lokale radiostations opnieuw te zullen verdelen. Een groot gedeelte van de lokale stations opereert in ketenverband, alhoewel dit type radiostations formeel niet bestaat. 

Het onlangs door de minister gepubliceerde frequentieplan kent niet meer frequentieruimten. Het voorziet wél in een andere indeling, waarmee ruimte is gecreëerd voor private netwerkradio’s, verdeeld over vier FM-netwerken. De definitieve frequentiepakketten zijn inmiddels vastgelegd en deze worden verdeeld middels een zogenaamde ‘beauty contest’ met puntentelling volgens het procedurebesluit van 24 februari.

Naast deze 4 netwerken worden de overgebleven frequenties verdeeld in door het ministerie samengestelde, lokale frequentiepakketten van 1 tot max. 3 frequenties per net. Naar verwachting zal de Vlaamse overheid op korte termijn een oproep publiceren voor het indien van de dossiers.

Zowel voor de 4 grotere commerciële netwerken als voor de andere frequenties en netwerken telt de kwaliteit van de dossiers in hoge mate door. Daarbij kan Broadcast Partners aanvragers op maat assisteren.

Een technisch basisdossier voor een lokaal station kan al voor een paar honderd euro geleverd worden. Maatwerkdossiers kosten iets meer, maar leveren dan ook zeker de grootste kans op een hoge score in de beoordeling op.

Verder lezen > http://www.broadcastpartners.nl/commerciele-netwerkradio-en-lokale-radios-in-vlaanderen/


Haagse omroepen op DAB+

Den Haag - De Haagse radiostations Den Haag FM en Den Haag Totaal zijn met ingang van 17 februari 2017 ook via DAB+ te ontvangen in de agglomeratie Den Haag op kanaal 10D.

Verder lezen? Klik hier: http://www.broadcastpartners.nl/haagse-omroepen-op-dab/


Nieuwe treinen NS: radioluisteren niet goed meer mogelijk

Broadcast Partners onderzoekt klachten en ontvangstervaringen over DAB sinds de nieuwe digitale radiozendernetten in de lucht zijn. Met dat onderzoek wordt onder meer een praktisch model, dat de kans op ontvangst voorspelt, doorontwikkeld. Sinds enige tijd neemt het aantal klachten over de ontvangst in de treinen opvallend toe. Naar de oorzaak hebben wij even moeten zoeken, want treinen zijn voor een groot deel van staal gemaakt dat radiosignalen dempt, maar niettemin kan in de oudere treintoestellen gewoon radio worden geluisterd. In de nieuwe treinen is het echter niet of nauwelijks mogelijk om onder meer DAB+ te ontvangen. Radioluisteren blijkt in de nieuwe treinen dus niet of nauwelijks mogelijk.


Oscar Dekker over FM-processing

Als kind al was Oscar Dekker gefascineerd door het fenomeen ‘radio’. Hij groeide op in een periode waarin het radiolandschap werd gekenmerkt door piraterij: mensen gingen zelf radio maken en zendertjes in elkaar knutselen. Bij Oscar was het net iets anders: hij ging vooral schaven aan het geluid. Hij moet toen 12 of 13 geweest zijn. 30 jaar later is Oscar Dekker nog steeds een referentie op vlak van FM radio processing.

Verder lezen? Klik hier: http://www.broadcastpartners.nl/oscar-dekker-over-fm-processing/


Toekomst verzekerd met AerOn Studio

“Expect to discover more”. Deze slogan valt meteen op als je naar de website van Thomas More Hogeschool in Mechelen surft. Ook voor Tom Rumes, verantwoordelijke voor de opleiding Toegepaste Audiovisuele Communicatie (BATAC), heeft Thomas More meer te bieden dan andere hogescholen. Met hun overstap naar AerOn Studio, laten ze hun studenten alvast proeven van een professionele radiosfeer.

Verder lezen? Klik hier: http://www.broadcastpartners.nl/toekomst-verzekerd-met-aeron-studio/


TOPradio live op AerOn!

Bruno Heyndrickx en Youri Beaumont schreven samen het succesverhaal van TOPradio. Van een kleine studentenradio groeiden ze uit tot een belangrijke speler op de Belgische radiomarkt die, met behulp van hun hip en innoverend karakter, concurreert met de grote nationale radiostations. Sinds kort schakelde TOPradio over op AerOn Studio, de nieuwe radioautomatiseringssoftware van Broadcast Partners. Op die manier hopen Bruno en Youri verder te blijven groeien.

Verder lezen? Klik hier: http://www.broadcastpartners.nl/topradio-live-op-aeron/


Broadcast Partners neemt belang in Divicon Media

Strategisch partnerschap in exploitatie van radiozenders in Duitsland

Terneuzen 25 juni 2015 - Broadcast Partners en Divicon Media hebben vandaag in Leipzig aangekondigd vanaf nu samen te zullen werken in de exploitatie van radiozenders.  Broadcast Partners wordt niet alleen grootaandeelhouder in Divicon, maar zal het bedrijf versterken met kennis, ervaring en proven concepts. Divicon Media gaat de etherdistributie verzorgen voor Duitse radiostations met aanvullende technische dienstverlening. Broadcast Partners ziet de samenwerking in Divicon Media niet alleen als een strategische investering, maar ook als de perfecte uitvalsbasis om, na een jarenlange observatie van de Duitse markt, daar nu een belangrijke positie in te gaan nemen.

 

 

http://www.diviconmedia.com
http://www.broadcastpartners.nl